Utorak 5 Ožujak 2024

Pretraga

Misterije - Neobjašnjivo

Prema novim otkrićima znanstvenika: "Bog postoji i našli smo dokaz"

02 Velj 2024
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Prema novim otkrićima znanstvenika: "Bog postoji i našli smo dokaz"

Znanost je sada Božji najveći saveznik. Još od doba prosvjetiteljstva, kada su racionalizam i empirizam uspostavili svoju dominaciju nad vjerom u potrazi za najvećim istinama svemira, znanost i religija bile su antagonističke jedna drugoj.

Jedno vrijeme se činilo da bi svako znanstveno otkriće samo potkopalo istinu svetih spisa i pružilo dodatne argumente ateistima.

Stoga je ironično da danas, kada su alati znanstvene analize postali sofisticiraniji i znanstvenici imaju pristup većem broju promatranja i eksperimenata nego ikad prije te su naučili sve više i više o svemiru, upravo ta promatranja i teorije dovode nas do zaključka da postojanje Boga stvoritelja .

Početkom 20. stoljeća znanstvenici su vjerovali da je svemir vječan i trajan.

To je značilo da su prostor, masa i energija svemira postojali od početka bez jasnog početka. Ova ideja o postojanosti svemira kasnije je dovedena u pitanje kada je astronom Edwin Hubble 1929. otkrio da se svemir širi.

Sofisticiranim matematičkim proračunima zaključio je da svemir nije vječan i da ima početak.

Većina tadašnjih astronoma, uključujući Alberta Einsteina , koji je smatrao smiješnim da svemir ima početak, ovu je ideju dočekala sa skepsom.

Sir Frederick Hoyle, slavni britanski astronom, bio je vrlo glasan protiv ove ideje i sarkastično nazvao početak svemira "velikim praskom".

Ironično, ovo podrugljivo ime usvojila je astronomska zajednica tog vremena i dominantna teorija o stvaranju svemira.

Godine 1992. COBE-ovi eksperimenti potvrdili su da je svemir imao početnu točku, veliku eksploziju svjetlosti i energije koja je nastala ni iz čega i stvorila sve u svemiru.

Astronom Robert Jastrow kaže da slika Velikog praska sugerira eksploziju kozmičke hidrogenske bombe. Trenutak kada je kozmička bomba eksplodirala označava rođenje svemira.
Suština je da je sve u svemiru nastalo ni iz čega. Po prvi put u ljudskoj povijesti, astronomi i astrofizičari iznijeli su znanstvene dokaze da je Bog stvorio svemir ni iz čega.

U osnovi, svojom snagom, veliki prasak nam pokazuje da je netko s beskonačnom inteligencijom i moći imao namjeru i moć stvoriti ovaj svemir. Je li ova inteligencija Bog Stvoritelj ?

izvor

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno