Četvrtak 22 Veljača 2024

Pretraga

Misterije - Neobjašnjivo

Ogromni drevni grad ispod velikih piramida, kojeg čuvaju "roboti" napredne civilizacije iz prošlosti

03 Ruj 2023
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Ogromni drevni grad ispod velikih piramida, kojeg čuvaju "roboti" napredne civilizacije iz prošlosti

oras sub piramide 300x150

Ispod velikih piramida leži ogroman drevni grad kojeg čuvaju "roboti" napredne civilizacije iz prošlosti - tvrde mnogi antički pisci i povjesničari.
Ispod piramida u Gizi nalazi se podzemni "izgubljeni" grad koji je dobro dokumentiran u prošlosti, unatoč tome što je ulazak u njega trenutno zabranjen od strane vlasti.

Pogledajmo još jedan izvanredan egipatski spomenik u blizini piramida nazvan "Labirint" kako bismo bolje razumjeli intrigantnu podzemnu metropolu ispod visoravni Gize.

Ovaj Labirint impresionirao je poznatog povjesničara Herodota, koji ga je za njega opisao kao "beskonačno čudo". Vjeruje se da je zagonetni "Labirint" bio zapanjujuće veličine, s do 1500 komora i isto toliko podzemnih komora koje grčki povjesničar nije smio istražiti. Pogledajmo što je Herodot rekao:

“Tamo sam primijetio dvanaest pravilno raspoređenih palača, prošaranih terasama i raspoređenih oko dvanaest dvorana, koje sve međusobno komuniciraju. Teško je povjerovati da su umjetne. Izrezbarene figure krase zidove, a svako je dvorište u potpunosti izrađeno od bijelog mramora.

U blizini ugla gdje završava labirint nalazi se piramida visoka 240 metara s ugraviranim ogromnim figurama životinja i podzemni prolaz. Rečeno mi je da sve podzemne odaje i prolazi povezuju ovu piramidu s piramidama u Memphisu. Piramide u Memphisu bile su identične slavnim piramidama u Gizi.

Dr. Jim Hurtak od 1978. godine koristi radar koji prodire u zemlju kako bi istražio masivne prostore ispod piramida. Navodno su ove prostorije veće od najvećih crkava koje su ljudi ikada izgradili. Zanimljivo je da je nekoliko antičkih autora poduprlo Herodotove tvrdnje o podzemnim hodnicima koji povezuju velike piramide u Gizi.

Vrijedno je napomenuti da Jamblih, sirijski neoplatonski filozof, također spominje prolaz kroz tijelo Sfinge koji vodi do "podzemnog grada" ispod Velike piramide u Gizi:

“Ovaj pristupni put, koji je sada blokiran pijeskom i ruševinama, još uvijek se može prepoznati između prednjih nogu grbavog kolosa. Čuvala su ga brončana vrata koja su mogli otvoriti samo magovi. Galerije koje su povezivale podzemni dio Velike piramide usječene su ispod Sfinge."

Prema nekoj staroj literaturi, ispod Sfinge nalazi se grobnica vladara po imenu Plinije Harmakhis, koja krije ogromno blago. Velika sfinga je prije bila poznata kao "Velika Harmakhisova sfinga", što je prilično iznenađujuće.

Ammianus Marcellinus, rimski povjesničar iz 4. stoljeća, također je spomenuo prolaze koji vode unutar Velike piramide u Gizi, rekavši: "Određene galerije i podzemni prolazi stvoreni su ispod Velike piramide, kako bi se sačuvala drevna mudrost koja bi bila izgubljena u potopu".

Tekst arapskog pisca Altelemsanija, koji se čuva u Britanskom muzeju, sadrži više dokaza o "podzemnoj metropoli" ispod piramide u Gizi. Postojanje velike četvrtaste podzemne komore smještene ispod zemlje, između Velike piramide i rijeke Nil, spominje Altelemsani.

Nešto masivno, prema Altelemsaniju, blokiralo je ulaz rijeke Nil. Zanimljivo je da je pisac po imenu Masoudi u 9. stoljeću tvrdio da su napredne mehaničke skulpture čuvale podzemne prolaze ispod Velike piramide u Gizi.

Njegov opis, napisan prije više od tisuću godina, usporediv je s današnjim digitalnim robotima. Prema Masoudiju, ovi su roboti bili programirani da ubiju sve osim onih koji su, na temelju svojih postupaka, zaslužili da ih uvedu unutra.

Unatoč činjenici da drevna literatura spominje tunele, komore i opsežne prolaze ispod piramida u Gizi, egipatski su dužnosnici dugo poricali njihovo postojanje, kao da imaju nešto za skrivati. Pitanje koje se postavlja je zašto je zabranjeno poznavanje dijela davne povijesti čovječanstva?

izvor
https://worldnews24.net/

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno