Petak 12 Travanj 2024

Pretraga

Misterije - Neobjašnjivo

Prije 10 milijuna godina na obalama rijeke Narada nalazila se svemirska luka.

15 Tra 2023
(Reading time: 2 - 4 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Prije 10 milijuna godina na obalama rijeke Narada nalazila se svemirska luka.

 

Znate, ako se danas dogodi neka planetarna katastrofa i ljudi izumru, onda za 10 tisuća godina od naše civilizacije neće ostati praktički ništa na površini Zemlje. 95% svih zgrada i građevina bit će uništeno do kraja 1. tisućljeća nakon apokalipse. Preostalih 5% najjačih dostignuća čovječanstva trajat će 2-3 tisuće godina, nakon čega će ih erozija konačno dokrajčiti. Svi mikro krugovi, plastika, drvo, beton, 99% metalnih proizvoda - sve će biti uništeno do stanja neshvatljivih krhotina.

I nakon 50 tisuća godina samo će proizvodi od molibdena i volframa ostati netaknuti. Na ovu temu provedeno je nekoliko eksperimenata. Laptop je bio zakopan u džungli Brazila 15 godina. Kad je vrijeme isteklo i kad su ga pokušali iskopati, bilo je samo nekoliko zahrđalih dijelova gadgeta i to je to. Još jasniji primjer je automobil iz Prvog svjetskog rata pronađen u šumi koji je bio u takvom stanju da se pri dodiru karoserija raspala poput trulog komada drveta. Zato ne možemo pronaći zvjezdane brodove i visokotehnološke uređaje iz drevnih civilizacija razvijenih u tehničkom smislu.

Ako je od smrti uvjetne Atlantide ili Lemurije prošlo nekoliko desetaka tisuća godina, tada su sva njihova tehnička sredstva uništena vremenom. Ni kamen ni metali, uglavnom, ne mogu podnijeti koroziju i eroziju. Stoga biste trebali obratiti pozornost na proizvode od volframa i molibdena, čiji je rok trajanja puno dulji nego kod 99% drugih materijala.

Vadim Aleksandrovič Černobrov držao se upravo takvih pogleda na potragu za naslijeđem starih civilizacija. I potpuno se slažem s njim. Kao i moderni znanstvenici koji su modelirali apokalipsu i izumiranje čovječanstva. Ispostavilo se da se nikakvi tragovi civilizacije, čak ni tako razvijene kao što je naša, neće vidjeti na površini planeta stotinama tisuća godina.

Tijekom života bogatog događajima i ekspedicijama, istraživač je nekoliko puta posjetio rijeku Naradu. Ovdje su on i njegovi suradnici uspjeli otkriti desetke artefakata koji bi mogli biti nasljeđe tehnički napredne drevne civilizacije. Činjenica je da voda u rijeci neprestano erodira tlo, otkrivajući drevne slojeve i ne dopuštajući im da budu pokriveni zemljom. Otkriće je izazvalo potres među alternativnim povjesničarima. Uostalom, to su bile mikroskopske opruge od volframa.

U prirodi volfram ovog oblika nije mogao nastati. A starost artefakata je oko 10 milijuna godina. Ispada da je ovdje u tim dalekim vremenima postojala drevna civilizacija? Zapravo, vrlo je vjerojatno, a evo i zašto. Sam naziv rijeke Narada – na lokalnim dijalektima znači međuzvjezdano putovanje. Mještani čak imaju legendu o tome kako su ti letovi izvedeni! Duh vuka letio je od sazviježđa do sazviježđa u potrazi za kamenom sličnim legendarnom Chintamaniju. A ako pogledate sanskrt, onda je Narada ime mudraca koji je u stanju prevladati udaljenosti između zvijezda i drugih prostora bez prepreka. Uz pomoć svoje vimane odletio je u duboki svemir i putovao kroz vrijeme.

Ispostavilo se da je ovo mjesto jednostavno zasićeno nečim kozmičkim. Prvi put 1991. godine Černobrov i kolege posjetili su ovdje i proučavali rezervoar. Tada su pronađeni prvi artefakti od volframa. Njihova daljnja analiza u nekoliko laboratorija iznenadila je - 100% volfram, koji se ne pojavljuje u prirodi. Akademski znanstvenici oštro su govorili u korist njihovog prirodnog podrijetla. Kao argument, predloženo je da su izvori nastali tijekom vulkanske erupcije. Pretpostavimo da jest.

sv.luka2

Ali što je s drugim artefaktima pronađenima na rijeci Naradi? Molibdenske cijevi. Ako bi volfram tijekom vulkanske erupcije teoretski još nekako mogao biti u obliku upletene opruge, tada se molibden ne bi mogao skrutiti u mikroskopsku šuplju cijev unutra bez tehnološke intervencije. Vadim Aleksandrovič i njegovi istomišljenici uspjeli su pronaći treću vrstu artefakata koje je izradio čovjek - kuglice od iridija. A sve tri skupine nalaza imaju starost od oko 10 milijuna godina, što je utvrđeno u geološkim istraživačkim institutima i laboratorijima na Uralskom institutu za metalurgiju.

Vadim Černobrov je sugerirao da tako velika nakupina takvih artefakata može značiti samo jedno - u davna vremena ovdje je postojala visoko razvijena civilizacija. Štoviše, ova hipoteza je u savršenoj korelaciji s podrijetlom riječi Narada. Sasvim je moguće da je ovdje prije više milijuna godina bila svemirska luka. A pronađeni artefakti su sve što je ostalo od njega. Čak i da se nije radilo o kozmodromu, nego barem o srušenom svemirskom brodu, ovo je jedinstveni dokaz postojanja razvijenih civilizacija na Zemlji u prošlosti.

Na kraju, želim skrenuti pozornost na činjenicu da za milijun godina od naše civilizacije neće ostati ništa, osim molibdenske i volframove niti. Na temelju te jednostavne logike može se pretpostaviti da bi na obalama rijeke Narade, ako je uopće postojala u tim dalekim vremenima, doista mogao postojati kozmodrom nepoznate civilizacije. Šteta je što je nakon smrti Vadima Aleksandroviča ova hipoteza zaboravljena, a istraživanje rijeke Narade ozbiljno zaustavljeno.

izvor
https://dzen.ru

 

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno