Nedjelja 2 Travanj 2023

Pretraga

Misterije - Neobjašnjivo

Zašto je jedan irački ministar rekao da su "stari Sumerani izgradili kozmodrom, leteći u svemir prije 7000 godina"!?

18 Ruj 2022
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Zašto je jedan irački ministar rekao da su "stari Sumerani izgradili kozmodrom, leteći u svemir prije 7000 godina"!?

Tijekom poslovnog putovanja u Dhi Qar 2016., irački ministar prometa Kazim Finjan dao je šokantnu izjavu. Tvrdio je da su Sumerani imali svemirske luke i da su aktivno putovali Sunčevim sustavom! Nitko nije očekivao da će dužnosnik dati takvu primjedbu...

Sumerani su bili napredna civilizacija koja je postojala između rijeka Tigris i Eufrat u Mezopotamiji prije otprilike 7000 godina, s vremenom je postala Babilonija, a sada se nalazi u Iraku i Siriji.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ ​​​​​​​​​Pozivajući se na konstrukcije Sumerana, može se reći da sumerske piramide (poznate kao zigurati) nisu bile inferiorne u pogledu arhitekture od egipatskih piramida. ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Zigurat je velika građevina izgrađena u drevnoj Mezopotamiji kako bi se hram približio nebu. Prema Mezopotamcima, ovi piramidalni hramovi smatraju se vezom između neba i zemlje.

Sumerani su štovali razne bogove: Anu (bog neba), Enki (bog vode, znanja, zanata i stvaranja), Enlil (bog vjetra), Inanna (kraljica neba), Utu (bog sunca). ), i Sina (također boga Sunca). ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Stvorili su kotač, klinasto pismo, aritmetiku, geometriju, izumio je navodnjavanje, druge alate, sandale, bojna kola, harpune, pivo i još mnogo toga. A irački ministar prometa Finjan vjeruje da su prve svjetske zračne luke i platforme za svemirske brodove (kozmodromi) izgrađene u drevnim gradovima Eridu i Ur prije otprilike 7000 godina. ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ Nažalost, irački ministar tada nije objasnio odakle su Sumerani dobili takvu tehnologiju i zašto nismo mogli pronaći dokaze o njihovom postojanju.

Tijekom posjeta Iračkom muzeju u sumerskom dijelu Bagdada (glavnog grada Iraka), profesor Kamal Aziz Ketuly vidio je tri sumerske glinene pločice s klinastim pismom i ilustracijama koje datiraju iz otprilike 3000. pr. Tvrdi da je na jednoj od ploča pronašao heliocentrične prikaze Sunčevog sustava. Nadalje, Mezopotamci su koristili kalendar s mjesecima i godinom, koji datira iz 3000. pr. Kr., što ukazuje da se od tada koristio Mjesec. U drevnoj Mezopotamiji pet planeta vidljivih golim okom, kao i Mjesec, Sunce, zvijezde i drugi nebeski fenomeni bili su poznati i proučavani.

​​​​​​​​​​​ Gdje i kako su Sumerani dobili tehnologiju za svemirske brodove (ako je istina, možda su je osigurali izvanzemaljci s kojima su Sumerani mogli doći u kontakt). Istraživač Zecharia Sitchin vjerovao je da su vanzemaljci Anunnaki došli na područje Sumera i da su oni bili ti koji su izgradili te kozmodrome na Zemlji. Da su Sumerani osvojili svemir, davno bi napustili planet.

izvor
https://www.lovendal.ro/wp52/de-ce-a-spus-un-ministru-irakian-ca-sumerienii-antici-au-construit-un-cosmodrom-zburand-in-spatiul-cosmic-acum-7000-de-ani/#more-82758

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno