Srijeda 6 Prosinac 2023

Pretraga

Misterije - Neobjašnjivo

Astronomi upozoravaju da će nešto udariti u Sunce.

13 Srp 2022
(Reading time: 3 - 6 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Astronomi upozoravaju da će nešto udariti u Sunce.

spaceweather.com: Sunce je danas prošarano ogromnim pjegama. Međutim, bliži pogled na solarni disk otkriva nešto više:

filaments strip ir img lg

"Tamo se formira nekoliko ogromnih linija magnetizma", kaže François Rouviere, koji je poslao ovu fotografiju iz Cannesa u Francuskoj:

Ove su strukture nepravilne silnice magnetizma koje drže mase plazme iznad površine Sunca. Čine se tamnima jer su hladnije od zvijezde ispod njih. Međutim, kada biste mogli podići jednu od ovih linija sa Sunca i držati je na nebu poput baklje, ona bi svijetlila puno jače od punog Mjeseca.

Nije pretjerano reći da su magnetske linije ogromne. "To je ludo", kaže astrofotograf Martin Wise iz Trentona na Floridi. "Ovaj je objekt dugačak više od jedne svjetlosne sekunde."

1lightsecond strip ir img lg

Wise je ubacio sliku Zemlje kako bi pokazao koliko ova nit veličinom nadmašuje naš planet. Od ruba do ruba proteže se otprilike na udaljenosti od Zemlje do Mjeseca.

Poznato je da su solarne magnetske niti nestabilne. Međutim, nekako zadržavaju svoju strukturu nekoliko dana. Ako jedna od ovih stvari eksplodira, krhotine bi vrlo lako mogle odletjeti natrag na Zemlju.

Urednički komentar The Big The One: Prije dva dana smo upozorili naše čitatelje da nešto nije u redu sa Suncem, a sada cijeli svjetski tisak piše o ovoj situaciji sa suncem. Ali jadni novinari još ni ne shvaćaju koliko su stvari postale gore dok su pisali za tabloide.

Solarni filamenti zapravo su obične solarne prominencije, ali samo promatrane iz drugog kuta. Kada je plazma izbačena s ruba Sunca, vidimo je kao prominenciju, ali kada je prominencija izbačena u našem smjeru, to je filament. A sada ove magnetne linije izgledaju prilično sumorno.

Prvo, 400.000 kilometara, o kojima pišu astronomi, duljine su prominenca u projekciji. Kao da iz zraka gledate jarbol ukopan u zemlju. Vizualno se jarbol može činiti kratkim, ali zapravo doseže visinu od stotina metara. Tako je i s ovim prominencijama - čini se da njihova stvarna duljina obara rekorde.

Drugo, kada Sunce izbaci neku stvar dugu kao od Zemlje do Mjeseca, svi bulje u tu izbočinu i čak joj daju svoje ime. A ovdje je oko pet ogromnih prominencija samo s jedne strane, a nitko ne zna što se događa s druge strane.

Treće, trajanje postojanja kompleksa privlači pažnju - nekako se dugo ne otapa, pa čak i obrnuto, samo dobiva gustoću i snagu. Ali gustoća i stabilnost prominencije za njih nije pitanje duljine, već pitanje magnetskog polja. To jest, postoji nešto s magnetskim poljem i izbočine to samo pokazuju - poput metalne piljevine bačene oko magneta.

Ako magnet nije stalan, već električni i pokazuje sličnu sliku, odnosno baca omču iverja, to znači da se negdje pretjerale s transformatorom. Ili su utikač s magnetom stavili ne u utičnicu 220v, već u utičnicu električne lokomotive(5000v) . Posljedica toga bit će da će elektromagnet eksplodirati. Dakle, budući da su takve stvari prošle s magnetskim poljima, uskoro će i ono biti nekako slično Suncu, pa pratimo razvoj događaja.

 

izvor
https://thebigtheone.com/%d0%b0%d1%81%d1%82%d1%80%d0%be%d0%bd%d0%be%d0%bc%d1%8b-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d1%83%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b6%d0%b4%d0%b0%d1%8e%d1%82-%d1%87%d1%82%d0%be-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d0%be%d0%bb%d0%bd%d1%86/

 

 

NASA upozorava da će nešto eksplodirati na Suncu.

TheBigTheOne.com 5290 ir img thu

paceweather.com: Pažnja! Nešto se događa na Suncu i tamo će nešto eksplodirati!

"U središtu sunčevog diska nalazi se sunčeva pjega nevjerojatno izgleda, a velika nova tamna jezgra upravo se pojavila na kraku", kaže astronom iz Illinoisa Apollo Lasky, koji je fotografirao pjenušavi zvjezdani pejzaž:

ezgif.com gif maker.1

Žarišne točke u ovom videu tvrtke Lasky uglavnom su nove. Ili su se pojavili prvi put ili su se dramatično povećali u samo jednom vikendu.

Jedno takvo područje je sunčeva pjega AR3055. Zaista je nevjerojatna, proteže se preko 100 000 km od kraja do kraja s više od desetak tamnih jezgri. Gotovo je izravno okrenuto prema Zemlji i predstavlja prijetnju od jakih baklji.

The Big The One Urednički komentar: Astronomi promatraju Sunce stoljećima, ali jake baklje još nisu naučili predvidjeti. Stoga pomalo čudno izgleda činjenica da sada unaprijed upozoravaju na moguće izbijanje.

Posljednja ozbiljna solarna baklja dogodila se 9. srpnja:


Baklja je dobila status X klase, što je najveća ocjena među solarnim bakljama. Što se tiče brojki, astronomi su neodlučni i raspravljaju između X3 ili X4, što i nije velika razlika. Točka koja je dovela do izbacivanja uopće nije izgledala daleko od Zemlje i nije predstavljala posebnu prijetnju. Međutim, sada neka uzavrela stvar juri izravno u Zemlju i, prema riječima dužnosnika, čudno se ponaša.

Pravi prepperi ne trebaju niti čitati upozorenja o mogućim solarnim bakljama, oni su uvijek spremni na takav zaokret, pa se svako jutro, probudivši se, tek malo iznenade kako se svijet nije jebeno srušio preko noći. Ipak, vjerojatno je bolje uvijek unaprijed znati što bi uskoro moglo udariti na Sunce. Prema vizijama vidovnjaka, dogodit će se ovako nešto:

Pokazalo mi se Sunce, a na njemu je bilo, takoreći, lice. Lice mu je izgledalo sivo i nekako bolesno. Tada se lice "nakašljalo" na tlo. Pare koje su pritom izbačene također su isprva bile nekako sive, a kako su se približavale, postajale su sve tamnije i tamnije.

Kada je pocrnjela tama pogodila Zemlju negdje u području Južne Amerike, počela se širiti na strane, obavila je cijeli planet, a s druge strane oblaci tame potpuno su prekrili svijet. U to vrijeme sam također vidio veliko okupljanje demona u svemiru, koji su gledali i čekali u iščekivanju. Kako se tama počela širiti, konačno su mogli ili "dopušteno"im je da se spuste.

S vremena na vrijeme ljudi imaju svakakve lucidne snove, ali zapitajte se: jeste li ikada vidjeli ovako nešto? Najvjerojatnije ne, jer da biste to vidjeli, prvo morate dugo, dugo gledati znanstvenofantastične filmove o Suncu, zatim otići u krevet, prije toga ili se jako uhvatiti u prsa, ili baciti tvari.

 

izvor
https://thebigtheone.com/nasa-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d1%83%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b6%d0%b4%d0%b0%d0%b5%d1%82-%d1%87%d1%82%d0%be-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d0%be%d0%bb%d0%bd%d1%86%d0%b5-%d0%b2%d0%be%d1%82-%d0%b2%d0%be%d1%82-%d1%87/

 

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno