Srijeda 6 Prosinac 2023

Pretraga

Misterije - Neobjašnjivo

Sunčeva pjega AR2866 brzo se povećava i to je pomalo zastrašujuće za astronome.

09 Ruj 2021
(Reading time: 2 - 4 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Sunčeva pjega AR2866 brzo se povećava i to je pomalo zastrašujuće za astronome.

 

Davne 1610. godine veliki talijanski znanstvenik Galileo Galilei, pričvršćujući svjetlosni filter na teleskop koji je izumio, prvi put u povijesti pogledao je Sunce pristupom, pri čemu je otkrio mrlje na njemu. Budući da je Sunce tih dana bilo pomalo oboženo, Inkvizicija je podnijela znanstveno otkriće o ovom slučaju jer je heretik tvrdio da je to nezamislivo i rekao je svakakve loše stvari o Suncu. Zatim su, naravno, drugi znanstvenici slijedili Galilejev obrazovni put, koji je potvrdio prisutnost pjega, zbog čega se pojavila fraza "i na Suncu postoje mrlje".

Sva je ova lijepa priča, naravno, i najvjerojatnije, isisana iz prsta, budući da nije jasno je li ovo 17. stoljeće bilo ili nije, poput ostalih mračnih doba. Osim toga, čak stotinu godina prije Galileja, u Francuskoj je postojao barun koji je izumio optički nišan i pogledao kroz njega u kupaće, seljake i jelene. Također se kaže da su Kinezi velikih očiju vidjeli sunčeve pjege 1000 godina prije Galileja. Ali to, naravno, u ovom kontekstu nije jako važno, budući da je Galileo sa svojim teleskopom, takoreći, ilustracija činjenice da normalna osoba s normalnim očima ne vidi nikakve mrlje na Suncu. Točnije - nisam to prije vidio.

 ezgif.com gif maker.1                    

Prema spaceweather.com, ovaj prekrasan video jučer je napravio neki astronom u slavnoj zemlji Zimbabveu. Nije imao teleskop, a od svih astronomskih instrumenata postojao je samo telefon koji je snimio i palmu na kojoj je astronom sjedio, koristeći je kao naprednu opservatoriju za promatranje zvijezde. Spaceweather.com o ovome piše sljedeće:

Sunčev ciklus broj 25 čini nešto čudno sa zalascima sunca diljem svijeta. Peter Loewenstein jučer je fotografirao taj fenomen u Mutareu u Zimbabveu. U komentarima na video, astronom piše:

“Prvi put nakon mnogo godina pojavilo se nekoliko velikih sunčevih pjega na Suncu. Posljednja tri dana bilo ih je moguće brzo vidjeti kroz tražilo elektroničke kamere prije zore. A 8. rujna napravio sam ovaj snimak dok je sunce zalazilo iza drveća na grebenu planine Murakhva. Najveće mjesto je AR2866. Ona je, takoreći, viša, pa se u zoru pojavljuje prva, a pri zalasku sunca posljednja nestaje. "

Levenshtein kaže da nije koristio solarni filter. Sunce je jednostavno zaklonilo sušna sezonska izmaglica.

Dakle, mrlje na Suncu već su toliko ogromne da se mogu vidjeti bez povećanja i bez filtera, zbog čega se misli da se nešto događa na Suncu. Ali što?

Solarni astronomi ne znaju što se događa i toliko su zaokupljeni opažanjima da se uopće ne osvrću oko sebe, jer su previše lijeni da skinu pogled s barem nekoliko stupnjeva. U međuvremenu, vrlo se čudne stvari događaju i izravno u blizini Sunca:

   03601fd38a02

Fotografija snimljena u Indiji 8. rujna . A ovo je fotografija snimljena filterom od strane nybirologa iz Meksika:

9c4e8861b554  

Svjedoci Nibirua ni ne znaju što je crveno i okruglo, ali kažu da ne izgleda kao Mars.

Još nekoliko fotografija istog područja objavljenih na ZetaTalku:

  a24daee17940

Zelena točka je, naravno, bljesak leće, ali crvena definitivno nije bljesak leće:

   b1bafdcc901e    4c0e4683d501    9c4e8861b554   

Dakle, na nebu, osim Mjeseca i Sunca, očito postoji još nešto - to također uzrokuje anomalije uočene na suncu. I svi nibirolozi sada uzbuđeno raspravljaju o pitanju: pa, kada, kada ćemo sve to vidjeti golim okom? Kad će to drugi ljudi vidjeti i reći koliko smo pametni i nevjerojatni?

Budući da nismo nibirolozi, već eshatolozi, odmah želimo ispraviti svjedoke Nibirua u njihovom tekstu, budući da oni pogrešno postavljaju pitanje. Točno pitanje glasi: hoćemo li vidjeti Nibiru prije, a zatim će udariti s gravitacijskim i drugim smetnjama, ili će prvo Nibiru udariti, a onda će to vidjeti par posto onih koji su preživjeli kataklizmu kad izađu iz špilja ?

Nadamo se da je prva opcija točna, međutim ne isključujemo ni drugu pa nastavljamo pratiti razvoj događaja.

 

izvor
https://thebigtheone.com/%d1%81%d0%be%d0%bb%d0%bd%d0%b5%d1%87%d0%bd%d0%be%d0%b5-%d0%bf%d1%8f%d1%82%d0%bd%d0%be-ar2866-%d0%b1%d1%8b%d1%81%d1%82%d1%80%d0%be-%d1%83%d0%b2%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d1%87%d0%b8%d0%b2%d0%b0%d0%b5%d1%82/

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno