Četvrtak 28 Listopad 2021

Pretraga

Misterije - Neobjašnjivo

Yellowstone se probudio

17 Srp 2021
(Reading time: 2 - 4 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Yellowstone se probudio

Prema američkoj geološkoj službi 16. srpnja, u kalderi supervulkana Yellowstone započeli su rojevi potresa. Seizmički događaj maksimalne jačine USGS procjenjuje se na M3,4, ukupan broj potresa je oko 60. Dubina varira između 8 km - 1 km:

   yell2

U posljednje vrijeme svi su nekako zaboravili na Yellowstone, pandemija upija svu pažnju teoretičara zavjera, pa čak je i Mary Greeley , koja je Yellovston gledala dugi niz godina i sve je promptno i redovito pokrivala, prespavala. No, kako se ispostavilo, naša čitateljica Alva još više promatra supervulkan i skrenula je opću pozornost na situaciju na samom početku epskog događaja koji se odvija.

Imajući na raspolaganju samo oskudne podatke USGS službe, nemoguće je, naravno, napraviti cjelovitu procjenu onoga što se događa, ali s obzirom na to da se kaldera Yellowstone nalazi na nadmorskoj visini od oko 2000 metara nadmorske visine, dubina mnogih potresa je nekako smiješan i negativan. Za ove potrese (a takvih je najmanje trećina) odgovorni su neki procesi u sustavu gejzira supervulkana - nešto je negdje eksplodiralo ili se srušilo. Na temelju toga može se pomisliti da će se sljedeća probuditi parna eksplozija jedne ili druge sile.

Međutim, i pored toga, ostali potresi  imaju epicentre na dubini od oko 5 kilometara od razine jezera, što sugerira porast magme, uništavanje komore magme i, kao rezultat toga, pregrijavanje podzemnih rezervoara vode, čije su strukturne deformacije dovele do malih površinskih udara. Ako je ta pretpostavka točna, ako se postupak nastavi, supervulkan bi mogao započeti erupciju, koja je spremna dogoditi se svakog trenutka.

Započet će potresom reda M4.0-M6.0, izazvanim kritičnim uništenjem komore magme. Nakon toga slijedit će vrlo gusti roj stotina potresa dnevno, tijekom kojeg će geolozi početi paničariti. I od tog trenutka trebat će pričekati ono što će puknuti. No, bez nastavka i zbijanja roja, bez velikog urušavanja kupole komore magme, tamo gotovo da nema ničega, pa će sljedećih nekoliko dana biti presudni u prognozi.

Ne znamo što će biti ovih dana, unatoč tome, čak i ako trenutni roj potresa završi ni u čemu, i dalje se postavlja pitanje što ga je izazvalo. Yellowstone se ponašao vrlo tromo već se mnogo mjeseci, tamo već jako, jako dugo nije bilo gustog roja potresa, a ako se nešto od reda M4.0 dogodi na području supervulkana, to je obično izvan ruba kaldere. A ovdje gotovo iz vedra neba, gotovo Havaji. Ne ide to tako.

U nedavnom materijalu posvećenom M6.0 u Kaliforniji pretpostavili smo da nešto sazrijeva pod Sjevernom Amerikom - odnosno priprema se neki grandiozni seizmički događaj čiji epicentar može biti bilo gdje - od Kalifornije do Novog Madrida (da najvjerojatnije). Stoga bi moglo biti da je trenutna aktivnost Yellowstonea samo još jedan odjek ovog procesa. Zadnji put prije M6.0 u Kaliforniji, Yellovston je također bio pomalo kukavički, pa bi, kao, trebao biti očekivan sljedeći odjek ponovno u Kaliforniji, a ovaj put ih može biti puno više od šest.

Druga sumnjiva stvar je druga eksperimentalna eksplozija američke vojske 16. srpnja u Bermudskom trokutu:

  ell3

Čak je i prva tamošnja eksplozija bila vrlo neobična i pomalo čudna, ali ovdje su eksperimenti u Pentagonu nekako postali česti. Stoga možda uopće neće biti eksperimenata, već neka vrsta razjašnjenja odnosa s podvodnim stanovnicima. Mali zeleni čovječići bili su uvrijeđeni bukom i uključili su nešto kao odgovor, uslijed čega je magma u Yeliku iznenada zavrila.   

Teorija je, naravno, krajnje špekulativna, jer na web stranici američke mornarice nema fotografije s vojnih batiskafa, međutim, sve će razjasniti seizmička situacija u kalderi u sljedećih 48 sati ili malo više. Ako počne tamo, bit će krajnje vrijeme da se ode u trgovinu i kupi sve što bi moglo biti potrebno tijekom nuklearne zime, pa pratimo razvoj događaja.


izvor
https://thebigtheone.com/%d0%b9%d0%b5%d0%bb%d0%bb%d0%be%d1%83%d1%81%d1%82%d0%be%d1%83%d0%bd-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%81%d0%bd%d1%83%d0%bb%d1%81%d1%8f/

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno