Petak 27 Siječanj 2023

Pretraga

Misterije - Neobjašnjivo

Mega-kometa ušla je u Sunčev sustav Dolaze lu uskoro posljednji dani Zemlje?

23 Lip 2021
(Reading time: 2 - 4 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Mega-kometa ušao je u Sunčev sustav. Uskoro (?) posljednji dan Zemlje

Express.co.uk:  Astronomi su primijetili da se nešto zastrašujuće i neobično krije na rubu Sunčevog sustava. Objekt je VELIKI i astronomi trenutno pretpostavljaju da je riječ o mega kometi s vrlo ekscentričnom orbitom.

Sam predmet o kojem je riječ otkriven je relativno nedavno, ali tek je sada njegova putanja postala manje-više poznata. Prema astronomima, objekt je dio Sunčevog sustava.

Predmet je otkriven slučajno - u sklopu istraživanja tamne tvari, tijekom kojeg su astronomi pažljivo analizirali slike snimljene od 2014. do 2018. godine. Objekt je dobio ime 2014 UN271 i monstruozan je - promjer mu se procjenjuje na 100 do 370 kilometara.

Prema astronomu Samu Deanu , u ovom trenutku ne postoji konsenzus o prirodi predmeta - bilo da se radi o gigantskoj kometi ili patuljastom planetu. "Ova veličina čini UN271 iz 2014. barem usporedivim s kometom Sarabat iz 1729. godine , no objekt je mnogo veći i najveći je objekt u Oortovom oblaku danas ."

Ono što objekt čini još neobičnijim je neobična orbita. Prema preliminarnoj analizi, objekt je napustio Oortov oblak i kreće se prema Suncu, jednom dosežući približno orbitu Saturna ili čak Jupitera. Zatim će se ponovno vratiti u Oortov oblak - okozvjezdani disk plina i prašine koji okružuje Sunčev sustav - i pojavit će se tek 612.190 godina kasnije.

Objekt se trenutno nalazi otprilike 22 astronomske jedinice (AU) od Sunca - jedna AU. Je li udaljenost između Zemlje i Sunca. Njegova brzina u ovom trenutku iznosi približno  jednu astronomsku jedinicu godišnje. Pretpostavljeni komet će se približiti orbiti Saturna 2031. godine.

Urednički komentar Big The One: Vijest da 2014. UN271 ulazi u Sunčev sustav stigla je pomalo neočekivano. Objekt se na temelju imena promatra od 2014. godine, ali njegova je orbita postala poznata tek sada - i tada, vrlo približno. Možda će doći do orbite Saturna, ili će možda općenito zaroniti u orbitu Merkura i približiti se Zemlji.

Vjerojatnost da se ova stvar sudari s nama vrlo je, vrlo mala, ali tako golemi kometi ne lete jedan po jedan, tamo leti čitav oblak kamenja promjera stotina metara, pa čak i kilometara. I nešto od tamo do 2031. može pasti na nas. Iako se prilično astronomi jednostavno postupno pripremaju javnost za činjenicu da će im nešto pasti na glavu ne 2031. godine, već mnogo ranije.

Prije nekoliko dana naš čitatelj Misteryo na forumu je objavio vijest da će se negdje 2. rujna zemljama i narodima prikazati prvi igrani film o Nibiruu:

U Hollywoodu je, kao što su svi već dugo primijetili, u posljednjih 10 godina velika kriza s bijelim glumcima i razumnim scenaristima - kontinuirano se slijede filmovi o pustolovinama Afroamerikanaca, koje uglavnom gledaju Afrikanci Amerikanci. Glavne radnje su stripovi i remake starih filmova, u kojima je nova tema veličine istospolne ljubavi crvena nit. Kao rezultat, filmska industrija trpi gubitke, koji su se radikalno pogoršali tijekom pandemije - kina se zatvaraju tijekom karantene.

Općenito, protiv ove kisele pozadine, film o Nibiruu riješio bi sve financijske probleme - svi bi ga gledali čak i kad bi svijet spasio tim homoseksualaca i transova iz Harlema. Ipak, iako je ovaj Nibiru glavna tema, s snimanjem je došlo do tako velikog kašnjenja. Ovdje se postavlja pitanje: zašto ste se odlučili za prikazivanje tek sada?

Ne manje zanimljiva pitanja postavljali su ljudi o gledanju drugih filmova, na primjer, nakon gledanja nedavnog Godzille protiv Konga. Budući da je javnost bila potpuno zaokupljena obračunom dvaju divova, ovo su vidjeli samo najpametniji:

Prizor s dva sunca na nebu pojavljuje se na kraju filma - prije nego što mehano-Godzilla izađe u borbu. Jasno je, naravno, da je film fantastičan, ali fantastični su samo likovi, a čini se da je svijet stvaran. Zašto postoje 2 sunca?

   mk5

mk5

NASA ne zna što je to

o, ali fotografije su snimljene 2. odnosno 9. lipnja, odavde se mora pomisliti da ova stvar za 14 dana napravi revoluciju oko Sunca. Ali za koliko dana će ova lopta biti u regiji Zemlje - ovo ne znamo, pa ostaje samo pratiti razvoj događaja.

izvor
https://thebigtheone.com/%d0%b2-%d1%81%d0%be%d0%bb%d0%bd%d0%b5%d1%87%d0%bd%d1%83%d1%8e-%d1%81%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b5%d0%bc%d1%83-%d0%b2%d0%be%d1%88%d0%bb%d0%b0-%d0%bc%d0%b5%d0%b3%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d0%bc%d0%b5%d1%82%d0%b0/

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno