Srijeda 8 Srpanj 2020
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Misterije - Neobjašnjivo

Planet X - by

31 Ožu 2009
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

uvod1982-godine, NASA je prepoznala mogucnost extra solarne planete. Nakon godinu dana, NASA je lansirala IRAS ( Infrared Astronomical Satellite), koji je locirao veoma velik objekat. Nebesko tijelo za koje se pretpostavlja da je jednake velichine kao dzinovska planeta Jupiter, veoma blizu Zemlje, a pronadjeno je u pravcu sazvijezdja Orion potem teleskopa iz orbite. Garry Neugebauer kaze: "Sve shto vam mogu reci je da mi ne znamo shta je to." Ovu planetu su nazvali Planeta X. NASA trenutno posmatra ovu planetu kroz njihov novi teleskop na juznom polu (South Pole Telescope). Osim NASA-e za odavno ovo znaju S.E.T.I., CIA i ostale tajne sluzbe, Vatikan (Vatikan chak ima lansiran vlastiti teleskop pomocu kojeg posmatra dolazak Planete X)              kliknite na read more.... Vec 2009.godine stanovnici Zemlje moci ce vidjeti ovu planetu kao nejasan crveni objekat. Za sada se golim okom moze vidjeti samo iz najjuznijih dijelova Zemlje i to u vrijeme zalaska sunca. A do maja 2011. svi ljudi na Zemlji ce je moci jasno vidjeti. 2012. godine, kada se pretpostavlja da ce Planet X proci izmedju Zemlje i Sunca, izgledace kao drugo sunce na nebu velichine mjeseca.
planet_x

Planet X ima  putanju s nagibom od  30 stepeni prema našem Solarnom sistemu i na kraju elipse ga sijeche, tj. prolazi kroz  Sunchev sistem. Prolazenje ove planete je veoma znachajno ali kratko (traje svega nekoliko sedmica ili mjeseci). Najgore od svega je to shto moze prouzrokovati velike promjene u Sistemu, a i na samoj planeti Zemlji. Kada se Planet X priblizi unutrashnjosti sistema naglo ubrzava prolazeci iza i ispod Sunca i onda se vraca nazad. Bilo kako bilo pretpostavlja se da ce prolazak ove planete prouzrokovati velike promjene i katasrofe na Zamlji od kojih je najvaznija promjena polozaja polova.
I josh neshto..Neki ovu planetu povezuju sa planetom Nibiru, koju su Sumeri crtali kao sastavni dio Sunchevog Sistema ( 10. planeta)...putanjaputanja planeta

Za Vas odabrao: Miro-sinj

planet x, postojanje, planeta  x, nibiru, drevni, sumer


Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno