Ponedjeljak 4 Ožujak 2024

Pretraga

Izgubljene civilizacije

Dokazi o pronalasku kostura divova u antičko doba

29 Lis 2022
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Dokazi o pronalasku kostura divova u antičko doba

Pokušavaju to zataškati, ali otkriće kostura divova nije bila tolika rijetkost u staroj Grčkoj.

Poznati povjesničar, kojeg žele prebaciti u kategoriju pripovjedača-pisaca, Herodot, opisuje događaj koji se zbio u 6. stoljeću prije Krista: Spartanci su pronašli kostur diva, visokog 3,6 metara. Do ovog su otkrića došli prema predviđanju Pitije kako bi porazili Tegejce. Vjerovali su da su kosti pripadale Orestu, sinu Agamemnona.

I za njih takav nalaz nije bio nešto iznenađujuće. Činilo se samorazumljivim da je drevni junak pripadao rasi divova, vjerojatno poput svog oca.

U Plinijevoj "Prirodnoj povijesti" postoji takva priča: nakon potresa na Kreti nastao je kvar, koji je otvorio groblje diva visokog 21 metar. Mještani su utvrdili da se radi o ostacima jednog od Ifimedejinih sinova. Prema legendi, njezini sinovi Otus i Ephialtes bili su vrlo lijepa djeca u dobi od devet godina i bili su visoki 16 metara.

Plutarh u 1. stoljeću po Kr napisao: kada je rimski zapovjednik Quintus Sertorius osvojio grad Tingis, on je, ne vjerujući barbarskim pričama o divovima, naredio da se otvori grobnica slavnog junaka Antaeusa, kojeg je Hercules porazio prema legendi. I nemalo se iznenadio kada je otkrio ostatke duge čak 27 metara. Zaprepašteni zapovjednik naredio je iskopati grob i prinio žrtve na mjestu oskvrnjenog ukopa.

div2

U "Opisima Grčke" Pauzanija spominje sljedeća opažanja gigantskih ukopa. "Ispred grada Miležana nalazi se otok koji se zove Lade, a od njega se odvajaju neki otočići. Jedan od njih nazivaju otok Asterius i kažu da je na njemu pokopan Asterius, a da je Asterius sin Anax, a Anax je bio sin Zemlje. Njegovo tijelo nije manje od deset lakata (4,5 metara)."

"Ali ono što me stvarno iznenadilo je ovo. U gornjoj Lydiji postoji mali grad koji se zove Temen Gates. veličine, nitko to ne bi pomislio. Priča se odmah proširila među gomilom da je to leš Geryona, sina Chrysaoru, i da je sjedište također pripadalo njemu. Jer na stjenovitom ogranku planine bilo je uklesano ogromno sjedište za čovjeka... A kad sam kritizirao priču i ukazao im da je Geryon bio u Gadeiri, gdje nije bilo njegovu grobnicu, već stablo različitih oblika, vodiči Lidijaca ispričali su istinitu priču da je leš pripadao Hilu, sinu Zemlje, od kojega izvire rijeka.

"Sirijska rijeka Orontes ne teče cijelim putem do mora pravo, već se susreće sa strmim grebenom s padom od njega. Kada je stari kanal presušio, zemljani lijes duži od jedanaest lakata (5 metara) pronađen je u njemu, a tijelo je bilo proporcionalno veliko i ljudsko u svim dijelovima njegova tijela. To je bilo tijelo boga u Klaru, a kada su Sirijci došli do njegovog proročišta, on je izjavio da je to Oront i da je on indijske rase. ."

div3.1

Ništa manje zanimljive priče donosi Flegont u knjizi "Opuscula De rebus mirabilibus et De longaevis". U njemu je čak izdvojio odjeljak "Nalazi divovskih kostiju", u kojem je opisao otkriće Kartažana o dva ukopa divova visokih 10 i 11 metara. A također i o tome da je nakon potresa u kimerskom Bosforu otkriven ukop diva također dugog 11 metara.

Naravno, mora se priznati da u tim pričama ima i pretjerivanja. No, s obzirom na toliku raznolikost nalaza, nemoguće ih je smatrati potpunom fikcijom. Divovi su nekada nastanjivali naš planet, ali sada im više nije mjesto u našoj povijesti, ne uklapaju se u teoriju evolucije i službenu verziju povijesti na kojoj se temelji sva naša moderna znanost. Stoga im je ostala samo niša u mitovima i legendama.

izvor
https://dzen.ru

 

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno