Petak 8 Prosinac 2023

Pretraga

Izgubljene civilizacije

Na Marsu su rasla i divovska silikonska stabla.

31 Sij 2022
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Na Marsu su rasla i divovska silikonska stabla.

futurism.com: Je li to divovsko drvo kremena ili posljednji primjerak Enta, rase divova iz vilenjačkog Međuzemlja?

Ne dopustite da vas najnovije slike površine Marsa zavaraju – koncentrični prstenovi, okrugli oblik i naizgled drveni rubovi na fotografiji koju je snimio ExoMars Trace Gas Orbiter, ili TGO, zapravo su krater na površini Crvenog planeta, koje znanstvenici proučavaju s velikim entuzijazmom .

https://twitter.com/ESA_TGO/status/1487032299044716548

TGO-ov službeni Twitter račun objavio je fotografiju jučer ujutro i rekao da je snimljena 2021. godine, objavila je Europska svemirska agencija u priopćenju.

mar2

"Ova se značajka lako može zamijeniti s panjem s karakterističnim koncentričnim prstenovima", objasnila je ESA. “Ovo je zapravo spektakularan pogled iz ptičje perspektive na ledeni udarni krater na Marsu. Prstenovi drveća pružaju snimke Zemljine klime u prošlosti, a iako su oblikovani sasvim drugačije, obrasci unutar ovog kratera također otkrivaju detalje o povijesti Crvenog planeta."

Strastveni svemirski entuzijasti zabavljali su se izražavajući svoje maštarije o krateru. "U središtu kratera je silueta Tyrannosaurus rexa", komentirao je jedan korisnik, prilažući ljupku rukom nacrtanu fotografiju dinosaura kojeg je prikazao. Nepotrebno je reći, naravno, da je riječ o kamenom krateru, a ne o stablu, ali obožavatelji i skeptici sarkastično su ismijali otkriće.

Urednički komentar The Big The One: Sarkazam skeptika čudotvornog otkrića potpuno je razumljiv, osim da bismo na njihovom mjestu tražili hodajući bager na fotografiji, a ne npr. tyrannosaurus rexa:

mar3

Verzija o nekakvom silikonskom obliku života također je sasvim stvarna, budući da je Zemlja puna jednako čudnih kamenih formacija:

mar4

Ipak, dužnosnici su naredili da se smatra kraterom, iako takvi krateri u prirodi ne postoje. Ali, kako kažu, razmotrit ćemo to - čak i krater, čak i lijevak iz školjke. Iako jednostavnija verzija također nije isključena.

Od početka razvoja računalne grafike pojavili su se mnogi programi koji generiraju krajolike . Princip rada tamo nije kompliciran - provođenje nekog proizvoljnog fraktala kroz čvorove, baš kao što se ispostavilo s teksturama. Rezultat je otprilike ovako:

mar5

Stoga se može pomisliti da ili nesretni Marsovci, poput nas, žive u Matrixu, ili je NASA već toliko umorna od photoshopova okrugle Zemlje da su se prebacili na Mojo i tamo isklesali okrugli Mars. Nadamo se da će prije ili kasnije istina ipak postati jasna, pa pratimo razvoj događaja.

izvor
https://thebigtheone.com/%d0%ba%d1%80%d0%b5%d0%bc%d0%bd%d0%b8%d0%b5%d0%b2%d1%8b%d0%b5-%d0%b4%d0%b5%d1%80%d0%b5%d0%b2%d1%8c%d1%8f-%d0%b3%d0%b8%d0%b3%d0%b0%d0%bd%d1%82%d1%8b-%d1%80%d0%be%d1%81%d0%bb%d0%b8-%d0%b8-%d0%bd%d0%b0/

 

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno