Četvrtak 25 Travanj 2024

Pretraga

Izgubljene civilizacije

Egipatska sfinga čuva kronike Atlantide.

01 Srp 2021
(Reading time: 4 - 8 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Egipatska sfinga čuva kronike Atlantide.

Stotinama godina egipatske piramide privlačile su pažnju istraživača i turista. Čini se da su deseci godina svih vrsta mjerenja već trebali otkriti tajnu tih struktura. Ali ne, egipatska Sfinga čvrsto štiti povijest drevnih građevina. Do sada je točna namjena piramida na platou Giza, poput same Sfinge, i dalje tajna.

Egipatska sfinga jedan je od najtajanstvenijih spomenika na našem planetu. Ponosno, pa čak i arogantno, od pamtivijeka gleda na sadašnje stanovnike planete.

Na prvi pogled, ova drevna građevina, dimenzija 20 metara u visinu i 57 metara u dužinu, djeluje kao vječni "čuvar" Velike piramide u Gizi. U teoriji, Sfinga je iste dobi kao i piramida, barem ne starija. No, to izaziva sumnju kod egiptologa i znanstvenika.

Lik Sfinge okružen je poviješću drevne civilizacije i obavijen tajnama svog porijekla. Istraživači još uvijek ne znaju tko je sagradio Sfingu, kada i zašto. Zašto ima takvo lice i neobičnu veličinu glave u odnosu na tijelo?

Nedostatak informacija o podrijetlu Sfinge dovodi do nevjerojatnih hipoteza o njezinom izgledu: Možda je nevjerojatni spomenik sagradila drevna civilizacija mnogo starija od egipatske? Ili ga je možda sagradila civilizacija Atlantide?

    12345

        

Tko je sagradio egipatsku sfingu?

Veličanstveni spomenik isklesan je od jednog komada stijene, napornim i mukotrpnim radom. Ali zašto nema podataka o tome tko je bio kipar Sfinge? Svrha izgleda Sfinge nije poznata, a kupac spomenika nije poznat. Rijetki spomen Sfinge iz antičkih vremena koji je došao do našeg doba jesu zapisi grčkog povjesničara Herodota. Istodobno, geograf ne odnosi kraljeve četvrte dinastije (Khufu, Khefren i Mikerin) kao kupce spomenika - o tome se ne spominje.

Poznati proricatelj Edgar Cayce (koji je otvorio tajnu sobu ispod Sfinge) vjerovao je s poprilično pouzdanošću da je egipatska Sfinga mnogo starija nego što to vode vodeći znanstvenici akademske znanosti. Prema Edgaru Cayceu, spomenik je star najmanje 15 000 godina i usko je povezan s Atlantidom.

Prema Cayceovoj viziji, uz pomoć misli (vidovitost, astralni pogled), Sfinga sjedi iznad knjižnice velikog znanja starih, čiji će se ulaz jednog dana naći. Knjižnica sadrži zapise i predaje koji sadrže dragocjene informacije o izgubljenom kontinentu Atlantida. Evo zapisa o tome što se tamo dogodilo, u to daleko vrijeme kada je sagrađena Egipatska sfinga i napisane kronike razaranja atlantskog kontinenta .

Čak i ako Cayceovo proročanstvo nikad ne bude potvrđeno, brojni nalazi koje su pronašli znanstvenici govore o mnogim "neobičnostima" povezanim sa dobom "čuvara" Velike piramide.

     

Prije gotovo dvjesto godina kapetan Giovanni Battista Cavilla iskopavao je drevne egipatske hramove na platou Giza. Procjenjujući blizinu piramide i skulpture, poistovjećen je s faraonom iz četvrte dinastije, što sugerira da je lice Sfinge lice Keopsa. Odavde je došlo datiranje doba Sfinge.

Od tih se dana hipoteza da Sfinga pripada vremenu faraona Khufua sačuvala kao istinita izjava. A arheologija još nije bila spremna za druge hipoteze koje objašnjavaju starost i podrijetlo egipatske Sfinge. To je bliže našim danima, postoje znakovi da je spomenik sagrađen mnogo ranije od piramida i ranije nego što su to mogli učiniti stari Egipćani.

Sfinga je došla prije Velike piramide.

Uobičajeno prihvaćeno doba Sfinge dovodi se u pitanje inventarskom stelom otkrivenom 1850-ih na ruševinama hrama Isis u Gizi. Iz bilješki na steli znanstvenici su saznali da je Keops spomenik samo obnovio - to jest naredio mu je da se popravi Sfinga, ali nije sudjelovao u njezinu stvaranju! To nam jasno ukazuje na to da je Sfinga ovdje bila postavljena prije kralja i da je on ni na koji način nije stvorio.

Američki kriminolog Frank Domingo potresao je uobičajenu verziju postojanja Sfinge. Nakon provedenih mjerenja i analiza, zaključujući rezultat studije, došao je do zaključka da lice na kipovima Khufu i lice skulpture pripadaju različitim ljudima.


Dob Sfinge koju smo uzeli nije točna, s povjerenjem napominje istraživač spomenika John Anthony West. Proučavajući tragove erozije 90-ih, radeći zajedno s geofizičarom Thomasom Dobeckim i geologom Robertom Schochom, znanstvenici samouvjereno komentiraju: Erozija vapnenca posljedica je najjačih bujičnih kiša. Najvjerojatnije čak i djelomično plavljenje područja piramida.


Zapravo, odgovor na pitanje o jakim kišama može ukazivati ​​na točniju dob "života" Sfinge, kažu znanstvenici.

Prema stručnjacima, opsežne jake kiše mogle su poplaviti drevni Egipat prije oko 13 000 godina. A ovo je potpuno drugo doba Sfinge. Naravno, u ovom je slučaju Sfinga imala potpuno drugog "kupca" nego što smo navikli misliti.

Šerif El-Mursi također govori o činjenici da je teritorij Egipta bio izložen poplavama, sugerirajući da je visoravan nekoć doživjela jaku poplavu. To je posebno utjecalo na piramidu Mikerin. Ovdje se nekada mogla proširiti široka laguna, kada je razina mora porasla za 75 metara (u odnosu na naše vrijeme) poplavila Nekropolu, Sfingu i hramske komplekse ovog područja.


Francuski stručnjak egiptolog Gaston Maspero, promatrajući Sfingu dvadesetih godina prošlog stoljeća, doveo je u pitanje hipotezu da spomenik pripada kompleksima hramova. Prema njegovu mišljenju, Sfinga je pokopana u pijesku i prije Khafreova vremena i njegovih prethodnika. Doista, legenda govori kako je jednog dana Tutmoz IV, iako nije bio kralj, zaspao nad spomenikom prekrivenim pijeskom.

Ovdje je vidio neobičan, pa čak i vizionarski san u kojem je božanstvo Atum-Khepri (navodno njegov otac) predvidjelo prijestolje i vladavinu Thutmoseu. Ali da bi se popeo na prijestolje i postao faraon, Tutmoz treba očistiti od pijeska Sfinge. “To je bilo stanje u snu. Naravno, Thutmose se složio i održao obećanje. Kao što povijest pokazuje, sjedio je na prijestolju, iako se u početku nije smatrao vlasnikom prijestolja.


Je li Sfinga imala blizanca?

Naravno, pretpostavka da je Sfingu stvorila drevnija civilizacija od drevne egipatske kulture nema izravnih dokaza. Ne znamo točno tko je rodio veličanstveni i divan spomenik na platou Gize, čak ni legende o tome ne znaju. Ali postoji još jedna misterija ... mogući blizanac Sfinge.


Da, pretpostavka da su na platou Gize postojala dva spomenika ima sve razloge za pouzdano postojanje. Prema istraživačima, u prošlosti je u blizini Sfinge bila djevojka. Odnosno, ženska skulptura isklesana od kamena poznata kao "Majka straha".

Kako o tome govori egiptolog Basam Rudvan ash-Shamaa, u davnim su vremenima postojala dva kipa s tijelima lavova. Jedan od njih sada počiva u dubinama pijeska. Potvrdu ispravnosti hipoteze egiptologa i drugih znanstvenika pruža stela koja leži između moćnih šapa Sfinge.


     

Upisi u stele počinju rezbarenim slikama dva lava s ljudskim licima! Osim toga, u evidenciji postoji znak "uništenja". Najvjerojatnije se ovdje radi o spomenu druge Sfinge - "Majke straha", čiju glavu krasi metalna kruna.

Činjenica da je "Majka straha" uništena govori i druga pločica koja se čuva u Egipatskom nacionalnom muzeju. Još jedno pojačanje oko druge Sfinge dolazi s američkog svemirskog satelita. Ne tako davno, istražujući kompleks hrama, primijetio je veliki predmet od vapnenca koji je ležao pod zemljom. Ovo je "Majka straha", kažu znanstvenici.


Legende o egipatskim piramidama.

Jedna od legendi koju službenici nisu potvrdili govori nevjerojatnu priču o sobi pod Sfingom. Recimo, 1989. godine tim japanskih arheologa otkrio je prethodno nepoznatu sobu ispod Sfinge. Sve je započelo mističnim izlaskom na površinu zemlje između šapa Sfinge misteriozne stele "Dvorana svjedočanstava" - i naznakom gdje je ovo mjesto.

Neobično pojavljena stela odmah je sakrivena od znatiželjnih pogleda, a istraživači su užurbano počeli iskapati. I došli su do dna ... u sobu s užetom i vrčem. Prolaz iz sobe ušao je u kružnu sobu odozdo s tri tunela.


Tada postoji nešto nevjerojatno. Inače, predstavnici egipatskih vlasti već proučavaju tunele bez pomoći svojih japanskih kolega. - U jednom od odlomaka istraživači nailaze na nepoznati oblik zračenja. Vizualno se vidi kao veo induciran uz pomoć svjetlosti. Odmah se ispostavlja da joj se osoba ne može približiti!

Istraživači se ne povlače i vuku uređaje za skeniranje pod zemlju i otkrivaju da se iza zida prigušenog svjetla nalazi velika zgrada. Nezamislivo je zamisliti, ali zgrada prelazi u podzemlje na 12 katova! Priča se da su, pokušavajući probiti neshvatljivi zid zračenja, čak pokušali pucati u njega. Ali meci nisu ni "ogrebali" svjetlosno polje!

Je li to bila istina ili ne, nije poznato, ali nešto drugo je poznato. Skupina japanskih znanstvenika zapravo je radila na ovom mjestu u 89-ima. Doista su bili opremljeni najmodernijom istraživačkom opremom. Zapravo, skupina profesora Sakuji Yoshimure pronašla je tunel ispod lijeve šape Sfinge, koji je išao u smjeru piramide Khafre. Možda je ovo ulaz u knjižnicu Atlantide, kao što je Cayce rekao o tome?


     

Jao, japanski znanstvenici nisu uspjeli otkriti kamo vodi potez, počevši od dubine od oko 2 metra. Egipatska vlada neočekivano je intervenirala. Zemlja, koja uglavnom živi od turizma, nije željela povećati priljev turista zbog vjerojatne senzacije koja bi se mogla dogoditi kao rezultat iskapanja. Vlasti su znanstvenicima zabranile rad, a japanskim znanstvenicima nisu dopustile povratak u iskopine.

Mnogi istraživači tvrde da su lokalni istraživači sami izveli sva iskapanja, a vlada je pažljivo klasificirala rezultate. Na istom mjestu radio je i američki geofizičar Thomas Dobecki, koji je najavio otkriće pravokutne sobe ispod šapa Sfinge. Međutim, ovaj je istraživač bio prisiljen smanjiti sav posao i otići kući.

U povijesti drevnih kompleksa na visoravni Giza ima mnogo tajni i misterija, no postoji li doista i tajnost drevne povijesti?

izvor
https://holmtain.ru/egipetskij-sfinks-sterezhet-hroniki-atlantidy.html

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno