Utorak 5 Ožujak 2024

Pretraga

Izgubljene civilizacije

Vanzemaljske baze ili uspavani u kriokomorama? Ono što su znanstvenici otkrili u ledu Antarktike

25 Stu 2020
(Reading time: 4 - 8 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Vanzemaljske baze ili uspavani u kriokomorama? Ono što su znanstvenici otkrili u ledu Antarktike

Antarktiku je 28. siječnja 1820. godine otkrila ruska ekspedicija koju su vodili Thaddeus Bellingshausen i Mikhail Lazarev. Ovaj bijeli kontinent, prekriven slojem leda od tri kilometra, privlači pažnju svojom neistraženom i tajanstvenom prirodom. Prosječna godišnja temperatura na njemu doseže -25 ºC, zimi pada na -90 ºC, a uragani dosežu takvu silu da se pokvari i najpouzdanija oprema. Možda su zato teoretičari zavjera širom planete izabrali Antarktiku kao novi "dom" za izvanzemaljce, preživjele naciste i preadamite - rasu nadljudi. Ponekad stvarno želim vjerovati u ovo, jer se svake godine led topi, otkrivajući svoje tajne znanstvenicima. No, teško je provjeriti pretpostavke drznika - veze često vode do nepostojećih resursa koje je "vlada uništila" ili do sumnjivih izvora pisaca znanstvene fantastike.

Aviane Corey Goode

Istraživač iz Sjedinjenih Država, Corey Goode, vjeruje da se ispod leda Antarktike nalaze neke kriokomore u kojima spavaju Pre-Adamiti - ili rasa koja je prethodila ljudima na Zemlji, ili izvanzemaljci koji su zainteresirani za "oslobađanje" čovječanstva iz jarma tajanstvene skrivene organizacije koja nosi mnoge imena.

I sam Corey Goode tvrdi da ga je američka vlada, kad je imao šest godina, odvela iz kuće. Dječak je navodno odveden u zrakoplovnu bazu Fort Worth u Teksasu, gdje je, zajedno s tristo drugih ljudi, prošao nekakvu "obuku". Nakon studija, 20 je godina "radio" u Američkom tajnom svemirskom programu (SSP), koji se bavio normalizacijom odnosa s nekoliko vanzemaljskih rasa.

  van2   

Iz nepoznatog razloga, nakon 20 godina službe, sjećanje mu je izbrisano i otpušten je. I sam Corey Goode tvrdi da mu se sjećanje vraća u obliku određenih vizija ili uvida. I jedan od tih uvida su podaci o kriokomorama drevnih humanoida (Avijana), koji se nalaze ispod leda na Antarktiku. Ako se probude, ljudska će se povijest zauvijek promijeniti.

Ekolozi izražavaju ideju prskanja vodene prašine preko kontinenta kako bi se led smrznuo odozgo i tako spriječio otapanje ledenjaka, bilo da patrijarh Ruske pravoslavne crkve Kirill stiže na Antarktiku, zavjera se vidi posvuda.

Priče Coreya Goodea na mnogo se načina oslanjaju na otkrića "žrtve zavjere" Phila Schneidera, inženjera koji je radio za američku vladu krajem 20. stoljeća kako bi pomogao u izgradnji podzemnih baza za nuklearni program. 1995. iznenada je eruptirao u niz predavanja o vanzemaljcima, koji također imaju svoje baze pod zemljom. U svojim predavanjima rekao je da su 1979. godine u državi New Mexico u blizini grada Dulcey, tijekom građevinskih radova, vojska i radnici naišli na vanzemaljce koji su ih napali i uništili odred od 60 ljudi. Sam Schneider čudom je preživio: ranjen je hicem iz vanzemaljskog oružja, opečena su mu prsa, stopala i prsti. Ali jedan od vojnika gurnuo ga je u dizalo, naredio mu da se popne na kat i to mu je spasilo život. Schneider je izvanzemaljce opisao kao "neobično smrdljive"


Na sastancima s entuzijastima Schneider je rekao da na planeti Zemlji postoji 1.477 podzemnih baza, a Sjedinjene Države troše četvrtinu državnog proračuna na njihovo održavanje; 129 baza nalazi se u SAD-u. Očito je da se mnoge baze izvanzemaljaca mogu nalaziti na Antarktiku. Schneider je tvrdio da su sve baze izgrađene korištenjem vanzemaljske tehnologije i povezane tunelima.

Nemoguće je utvrditi je li inženjer govorio istinu ili su mu otkinuti prsti tijekom miniranja: dvije godine kasnije umro je od moždanog udara. Smrt Schneidera odmah je obrasla glasinama da je ubijen zadavljen kateterom.

Prava Atlantida

Radi pravednosti, valja napomenuti da istraživači koji se nadaju pronaći tragove drevnih civilizacija na Antarktiku nisu toliko u krivu. Naravno, oni se ne oslanjaju samo na djela Platona, koji je atlantski otok smjestio u ocean izvan Gibraltara, već i na drevne karte, na kojima je Antarktika prikazana kao golem južni kontinent.

Puno je buke 1929. godine napravila karta turskog admirala Pirija ibn Hadži Mehmeda koja je pronađena u Carigradu. Na karti 1513. godine, prepisanoj iz izvora vremena Aleksandra Velikog, jug Zemlje zauzimao je ogroman kontinent, a obrisi Zemlje kraljice Maud bili su sasvim prepoznatljivi.

Antarktik i Amerika nalaze se na starim kartama venecijanskih trgovaca koji su ih kopirali iz 13. stoljeća, a na kraju i na poznatim kartama Phineusa i Mercatora iz 16. stoljeća, gdje se tera Antarktik nalazila točno na Južnom polu. Je li to značilo da su kartografi vjerovali u postojanje kontinenta ili su se oslanjali na neko drevno znanje?

van3           


Američki istraživač i povjesničar Charles Hapgood usporedio je Phineusovu kartu s zemljovidom podledene police Antarktika, koja je sastavljena tek 1959. godine, i utvrdio da se obrisi Zemlje kraljice Maud, Enderby Lands, Wilkesa, kraljice Viktorije i Mary Byrd praktički podudaraju. Koordinate zapadne obale Rossovog mora (zapravo ovdje nema kopna, postoji samo led) i Ellsworth Lands (ovo je oceanska plitka voda) i Edith Ronne nisu se podudarale.

Usporedba drevnih karata dovela je Hapgooda do ideje da se Antarktik mogao nalaziti 2000 kilometara sjevernije od ranije. Našao se na Južnom polu kao rezultat katastrofalnog pomicanja zemljine kore - litosfere.

Hapgoodovu teoriju podržao je sam Einstein, koji je vjerovao da led koji se neravnomjerno nakuplja na polovima može utjecati na rotaciju planeta. Stvaraju trenutak centrifugalne sile, koja se prije ili kasnije prenese u litosferu i može izazvati pomicanje zemljine kore u odnosu na Zemljinu jezgru. Ako je teorija točna, tada pod ledom Antarktike znanstvenici mogu očekivati ​​prava otkrića. Ovu pretpostavku potkrepljuju studije geologa Jacka Hoof-a o sedimentima dna u Rossovom moru, koje ukazuju da na kopnu prije 6 000 godina nije bilo leda.

Naokolo su zagonetke
Ali ovo su sve nagađanja. Što zapravo znamo o Antarktiku? Znamo da je podijeljen na dva dijela - Istočnu Antarktiku i Zapadnu Antarktiku. Led u prvom doseže pet kilometara debljine, na zapadu je led tanji - oko tri kilometra, ali većina krutine nalazi se ispod razine mora u ogromnoj jami.

  van4        

Na kontinentu postoje "oaze topline" - doline u kojima nema leda, ali ima života: biljke puzavice, mahovine, lišajevi. Slične "oaze" nalaze se na otocima Seymour, Snow Hill i Snow Gill. Postoje i na kontinentu, poput Suhih dolina zemlje kraljice Viktorije. Znanstvenici sugeriraju da se takva područja "zagrijavaju" odozdo, ali na kontinentu nije zabilježena vulkanska aktivnost.

Pod ledom je preko 150 jezera. Jedan od njih, Vostok, samo je četiri puta manji od Bajkala. Njegova dubina je 1200 metara. Smješteno je pod ledom debljine 3,8 km pod pritiskom od 300 atmosfera. Njegova slatka voda sadrži 50 puta više dušika i kisika od uobičajene vode. Sadrži četiri vrste bakterija koje su se izolirano razvijale najmanje 1,5 milijuna godina, pa se potpuno razlikuju od kopnenih bakterija i imaju genom koji se razlikuje za 16%.

Postoje li tamo neki drugi oblici života? Moguće je, jer je temperatura vode +10 ºC, ali do sada nije pronađeno ništa. Istina, teško je zaroniti na dno jezera - preduboko je i prevelik pritisak.

Činjenica da je Igor Zotnikov, raketni znanstvenik, dugo radio na ruskoj stanici Vostok, također mi može dati malo razmišljanja. Službena verzija kaže da su procesi u raketnom i glaciološkom procesu u mnogočemu slični i da je zato član SSSR-ovog svemirskog programa prekvalificiran za glaciologa. Ali tko zna kako je to zapravo bilo.

Točno slijedite koordinate!

U 21. stoljeću, pojavom digitalnih snimaka, postalo je moderno nalaziti na njima razne čudne predmete. Takvih artefakata ima na kartama Antarktike. Na primjer, na koordinatama 54 ° 39'44,6 "J 36 ° 11'42,5" Z možete pronaći torpedo koji je planinu digao u zrak s lijeve strane i kotrljao se niz padinu. Na koordinatama 79 ° 58'38,1 "J 81 ° 57'44,4" W možete pronaći piramidu oslobođenu ispod leda, a ovdje (75 ° 0'46,98 "S 0 ° 4'52,71" E) postoji grad prekriven snijegom , s koje su vidljivi samo vrhovi nerazumljivih struktura.

van5          

Na koordinatama 66 ° 14'48,9 "J 100 ° 40'12,0" E možete pronaći "ulaz" u atlantsko podzemlje i on jasno podsjeća na jedno od ledenjačkih jezera koja se nalaze u blizini, ali ovdje (66 ° 33'02,9 "J 99 ° 50'37,0 "E) na karti pored drugog" ulaza u kraljevstvo Atlantiđana "možete jasno vidjeti obrise NLO-a ili crne kupole.

S druge strane, sve ove satelitske fotografije možda su samo dio neke vrste igre dizajnirane da potaknu zanimanje za kontinent.

Međutim, druge priče o antarktičkim vanzemaljskim bogovima koji su stvorili čovječanstvo također mogu nekome biti korisne. Na primjer, kao odvraćanje pozornosti od hitnih problema. Napokon, lakovjernim ljudima je lakše upravljati.

izvor
https://life.ru/p/1304661

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno