Četvrtak 25 Travanj 2024

Pretraga

Tajni projekti

Je li se vanzemaljska sonda srušila u Tihi ocean? Fizičar je uspio proučavati uzorke objekta

16 Velj 2024
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Je li se vanzemaljska sonda srušila u Tihi ocean? Fizičar je uspio proučavati uzorke objekta

Sve je počelo 2012. godine, kada je navodno otkriven meteorit unutar Sunčevog sustava koji se kretao različitim, nenormalno velikim brzinama. Godine 2014. srušio se u Tihi ocean. Već tada su se pojavile glasine da ovaj objekt nije mogao biti meteorit, već najvjerojatnije vanzemaljska sonda. Promjenjiva putanja i brzina upućivali su na njegovo umjetno podrijetlo. A pokušaji astronoma da te anomalije pripišu utjecaju gravitacijskih polja planeta izazvali su samo osmijehe i zbunjenost.

sonda1

Harvardski fizičar Avi Loeb je 2022. godine prvi izjavio da bismo mogli govoriti o vanzemaljskoj napravi. Prvih nekoliko pokušaja otkrivanja tijela koje je stiglo iz svemira bilo je neuspješno. U potragu su bili uključeni oceanolozi i njihova aparatura. Općenito, istraživač je odlučio upotrijebiti sva moguća sredstva za dobivanje uzoraka izvanzemaljske tehnologije. Napokon su sumnjivi fragmenti pali u ruke Avija Loeba i ekipe.

Bile su to male rastopljene kuglice veličine od nekoliko milimetara do nekoliko centimetara. Sveukupno je oko 850 uzoraka izvađeno s područja gdje se pad dogodio pomoću visokotehnološke opreme. Fizičar s Harvarda većinu ih je poslao u razne laboratorije diljem svijeta, uključujući njemačke, izraelske, kineske, japanske, korejske, američke i britanske.

Unatoč različitim pristupima utvrđivanja sastava legure tijela koje je palo u ocean, ocjene desetaka laboratorija imaju jednu značajku, a prema Aviju, ona je odlučujuća. Činjenica je da se legura sastoji od 10% mješavine urana, lantana i berilija. Ali ima kristalnu rešetku i bio je izložen uvjetima za koje se čini da ih uopće nema u Sunčevom sustavu. Već je dobio naziv “BeLaU”.

sonda 002

Fizičar tvrdi da je otkrio novu klasu diferenciranog elementarnog sastava. U isto vrijeme, Avi je primijetio da je glavno tijelo još uvijek skriveno ispod debljine oceana. Otkriven je samo mali dio, fragmenti kućišta i ništa više. Ali na temelju toga možemo izvući glavni zaključak - nije se meteorit srušio u Tihi ocean, već umjetno stvoren objekt. Niti jedan fizičar na svijetu ne može objasniti tako čudan sastav, a ako govorimo o uvjetima pod kojima je nastao, onda niti jedno kozmičko tijelo Sunčevog sustava nije prikladno.

Studija će se nastaviti i dalje. Osim laboratorijskih istraživanja uzoraka, skupina oceanografa složila se da neće prekinuti potragu za izvanzemaljskom sondom na dnu oceana. Avija kolege često kritiziraju zbog šarenih naslova koji bacaju sjenu na akademsku znanost, no sada, nakon otkrića legure koja nije mogla nastati unutar Sunčevog sustava, možda će se stavovi prema njegovim istraživanjima promijeniti.

Čak i ako ovo otkriće nije vanzemaljski brod, tijelo je stiglo izvan Sunčevog sustava, a njegovo proučavanje moglo bi pomoći u stvaranju novih vrsta legura i tehnologija.

izvor

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno