Nedjelja 3 Ožujak 2024

Pretraga

Tajni projekti

Vanzemaljski svemirski brodovi u Sunčevom sustavu, previše za brojanje?

16 Srp 2023
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Vanzemaljski svemirski brodovi u Sunčevom sustavu, previše za brojanje?
Nova istraživanja tvrde da bi vanzemaljske letjelice u Sunčevom sustavu mogle imati čak 4 kvintilijuna (1 kvintilijun jednak je 1 milijun trilijuna).

Studiju je napravio harvardski astronom i lovac na vanzemaljce Avi Loeb, a postavljena je na ArXiv .

Studija, koju je uočio Daily Beast, nastavak je prvog otkrića međuzvjezdanog objekta koji je posjetio naš Sunčev sustav, nazvanog 'Oumuamua', 2017. godine.
Vanzemaljski svemirski brodovi mogli bi se skrivati ​​u Sunčevom sustavu

Po svemu sudeći, 'Oumuamua je bio vrlo čudan objekt, a znanstvenici još uvijek ne mogu utvrditi njegovu prirodu. Nagađalo se da ovaj objekt ima oblik cigare i potaknuo je mnoge rasprave o tome je li to bio izvanzemaljac ili ne.

Loeb ne kaže izravno 'Oumuamua je bio vanzemaljac, ali kaže da bismo trebali biti otvoreni za tu mogućnost. U svjetlu ove perspektive, on praktički pita ono što se "ugledni" znanstvenici nikada ne bi usudili: Koliko mogućih "Oumuamua" objekata može postojati u našem Sunčevom sustavu koji prođu nezapaženo?

Prvo su Loeb i Carson Ezell, kolega astronom s Harvarda, pogledali koliko je međuzvjezdanih posjetitelja čovječanstvo već primijetilo, bilježi Futurism .

"Možemo koristiti nedavne stope detekcije međuzvjezdanih objekata i poznate mogućnosti za procjenu gustoće sličnih objekata u Sunčevom susjedstvu", napisali su astronomi u studiji.

Postoji neka šansa da su vanzemaljski brodovi u blizini

Nakon 'Oumuamua , astronomi su otkrili još 3 međuzvjezdana objekta, što je 4 u osam godina. Ovom brzinom, Loeb i Ezeller izračunali su da bi moglo postojati čak 40 decilijuna (1 decilijun je 1 iza kojeg slijede 33 nule) međuzvjezdanih objekata u cijelom Sunčevom sustavu, uključujući područja unutar dosega naših instrumenata.

Taj se broj smanjuje na skromniju brojku od 4 kvintilijuna (broj sa "samo" 18 nula) kada ograničimo opseg na "nastanjivu zonu" blizu Sunca , što je potencijalno zanimljivo jer ako su neki od ovih brodovi izvanzemaljski svemir , bilo bi lakše otkriti.

Neke od Loebovih teorija nadilaze uobičajeno, ali astronom uvijek uspijeva iznijeti zanimljive hipoteze.

Čak i ako se pokaže da su većina od 4 kvintilijuna međuzvjezdanih objekata samo komadi svemirskog kamenja, što Loeb priznaje da je vjerojatno, to još uvijek ostavlja dovoljno prostora da neki od njih budu vanzemaljske letjelice

izvor
https://www.descopera.ro

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno