Četvrtak 8 Prosinac 2022

Pretraga

YouTube video otkriva da je "Bog Starog zavjeta isti kao Enlil, vladar vanzemaljskih bogova iz sumerskih legendi"! Ja imam drugo objasnjenje...

11 Stu 2022
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U halucinantnom videu objavljenom na YouTube kanalu The Old Dudes Productions pod nazivom "Enlil is Yahweh" sugerira se da je Jehova (Gospodin iz Biblije/Starog zavjeta) nitko drugi do Enlil, iz sumerskih legendi, koji je asimiliran vođa vanzemaljaca Anunnakija istraživač Zecharia Sitchin. Evo nekoliko izvadaka iz tog videa i na kraju kratka osobna teorija:

* U drevnim sumerskim tekstovima, bog Enlil je bio taj koji je bio oštro protiv stvaranja ljudskih robova. Vjerovao je da će sudbina čovječanstva biti uništena nesrećom, a to je bilo zato što je vjerovao da je čovječanstvo neprirodna grozota, stvorena u neetičke svrhe. Zapamtite da je u biblijskoj verziji (6. poglavlje Postanka) Jehova taj koji izražava svoje nezadovoljstvo čovječanstvom i donosi odluku o brisanju čovječanstva s lica Zemlje.

* U sumerskoj legendi, Utnapištima je blagoslovio Enlil, koji na taj način prihvaća opstanak čovječanstva i oprašta Enkiju što je prekršio zakletvu. U biblijskom Postanku, Jehova blagoslivlja Nou, koji tako postaje spasitelj čovječanstva.

* Enlil, čije ime znači "Majstor zapovijedanja" bio je vođa vanzemaljaca Anunnakija koji su bili na Zemlji. Ova situacija odgovara onome što stoji u biblijskim psalmima 97,9: "Jer ti si, Gospodine, gospodar nad cijelom zemljom."

* Prema istim sumerskim legendama, Enlilov otac bio je Anu. Ali Enlil je bio Enkijev brat, s kojim je bio u sukobu oko teme čovječanstva. Nakon što je Anu uzašao na nebo, Enki je sišao na Zemlju, u Abzu (Južna Afrika); U to vrijeme Homo sapiens je bio na Zemlji. S druge strane, Enlil je bio vođa Anunnaki Alien Councila, gdje su se donosile velike odluke, uključujući i moguću upotrebu nuklearnog oružja. A u Psalmu 81 rečeno nam je: "Bog je sjedio u božanskoj skupštini i usred bogova on će suditi". Tko su "bogovi" u "božanskoj skupštini"?

* U Izlasku 15:11, i rečeno nam je o Bogu koji je veći od ostalih bogova: "Gospodine, tko je kao ti među bogovima? Tko je kao ti, proslavljen u svetosti, divan u slavi i čudotvorac?"

Koje je moje objašnjenje za ono što je rečeno u Psalmu 81 - "Bog je sjedio u božanskoj skupštini i usred bogova on će suditi" ? Tko su ti "bogovi"? Ako se ovaj Svemir nalazi na nekoliko energetskih razina, onda je moguće da su "bogovi" vođe onih "energetskih kraljevstava", poput svijeta anđela, serafina, kerubina ili arkanđela, o kojima se u Bibliji govori nekoliko puta. . To ne znači da su ti "bogovi" vanzemaljska bića od krvi i mesa, već jednostavno energetska bića.

 

izvor
https://www.lovendal.ro

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno