Četvrtak 25 Travanj 2024

Pretraga

NASA okuplja znanstvenike, povjesničare, filozofe i teologe kako bi pripremili čovječanstvo za dolazak vanzemaljskih predstavnika.

23 Sij 2021
(Reading time: 5 - 9 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

NASA okuplja znanstvenike, povjesničare, filozofe i teologe kako bi pripremili čovječanstvo za dolazak vanzemaljskih predstavnika.

Nedavno su svemirski istraživači otkrili mnogo toga. A sada imamo priliku preuzeti prisutnost izvanzemaljskog života negdje drugdje u svemiru. Stvarnost postojanja razvijene vanzemaljske rase ozbiljno razmatraju ne samo istraživači svemirskih agencija, već i vlade.

  zachem inoplanetyane priletayut na Zemlyu

                                                                                           zašto vanzemaljci dolaze na Zemlju            

Govoreći o ogromnoj veličini svemira, astronomi su naglasili da u svemiru postoje bilijuni zvijezda. Postoji vrlo velika vjerojatnost da nekoliko zvijezda ima planete slične Zemlji koji podržavaju postojanje života kakvog poznajemo. Ne tako davno, astronomi su se okupili pred Američkim Kongresom kako bi razgovarali o postojanju izvanzemaljskog života i odlučili pitanje - što učiniti po tom pitanju?

Vanzemaljski oblik života je možda negdje među zvijezdama. Vrlo je vjerojatno da ćemo vrlo brzo pronaći dokaze za to. Činjenica da ćemo se u velikoj blizini susresti s vanzemaljcima astronom Seth Shostak (poznatiji po projektu SETI) govorio je jučer, govorio je prije deset godina, a prije dvadeset godina također.

Ali evo što je zanimljivo. Zašto je NASA okupila znanstvenike, povjesničare, filozofe i teologe iz cijelog svijeta? Je li moguće razgovarati o tome kako najbolje pripremiti čovječanstvo za susret vanzemaljskih gostiju? Za sada nitko ne kaže da su vanzemaljci rezervirali hotelsku sobu, ali čini se da se problem već pojavio.

Zapravo, ideja da život postoji drugdje u svemiru može biti i zanimljiva i opasna za društvo, vjeruju neka vizionarska gospoda. Zamislite da jednog jutra u vijestima čujete da znanstvenici pronalaze nepobitne dokaze o izvanzemaljskom životu na drugom planetu, i da su vlade već ostvarile kontakt s vanzemaljcima.

Što će to značiti za vas, vašu obitelj, za život zemlje i planeta općenito? Može li to ozbiljno utjecati na život čovječanstva? Zapravo, jeste li ikada stvarno razmišljali o ovom pitanju? Neki od onih na vlasti vjeruju da će to cijelu svjetsku zajednicu okrenuti naglavačke. No, u svakom slučaju, bit će promjena.


Problem postojanja izvanzemaljskog života uzdrmala je nedavno primijećena anomalija u blizini zvijezde KIC 8462852. Gdje su stručnjaci primijetili znakove "inteligentne aktivnosti" - jednostavno rečeno, postojale su neke strukture, čini se da je umjetnog porijekla. Naravno, prerano je reći potvrdno, sve je to iz područja teorija. No, kao što znanstvenici sugeriraju, Dysonovu sferu promatranu u blizini zvijezde s velikom vjerojatnošću stvorila je izvanzemaljska civilizacija s visokom razinom razvoja.

Do tako uzbudljivog zaključka znanstvenika dovelo je do činjenice da se zvijezda, smještena između zviježđa Cygnus i Lyra, istaknula neobično čudnim "treperavim" sjajem. Ovo je prilika da posumnjamo u neku vanzemaljsku aktivnost u tom području. "Tako je, to su oni, visoko razvijena rasa vanzemaljaca,razgovarali smo o tome mnogo puta", izdisali su ufolozi sporazumno.

Znakovi izvanzemaljskog života - napokon su primijetili barem neke tragove inteligentnih bića, oduševljeni znanstvenici primjećuju s mogućnostima orbitalnog teleskopa Kepler, da se razina svjetline zvijezde KIC 8462852 povremeno mijenja. Promatrači su bili zaprepašteni kada su vidjeli da je intenzitet protoka svjetlosti koji dolazi sa zvijezde odjednom počeo povremeno padati na 80 posto, a to traje od tjedan dana do 80 dana. Samo jedna stvar može stvoriti takav "treperenje" zvijezde - u svemiru "živi" objekt ogromne veličine, povremeno zaklanjajući zvijezdu od promatrača sa Zemlje.

Isprva su istraživači sugerirali da se radi o hardverskom problemu - ali ova verzija je odbačena. Tada je fenomen objašnjen tretmanom oko zvijezde formiranjem nekoliko kozmičkih tijela koja tvore neprobojni oblak prašine. No, često je takvo smeće tipično za mlade zvijezde, što KIC 8462852 nije.


Kao rezultat toga, stručnjaci, promatrajući "abnormalnu" pojavu u blizini zvijezde KIC 8462852 odbačene verzije s opremom, komadi planeta od sudara. S čuđenjem su bili prisiljeni priznati da ne mogu klasificirati objekte/predmete.
Naravno, pitanje je zahtijeva li anomalija u blizini
zvjezdanih tragova izvanzemaljske aktivnosti pažljivu provjeru, ali: Prema Tabet Boyajianu sa Sveučilišta Yale, "Nikada nismo vidjeli ništa slično ovoj zvijezdi. Bilo je stvarno čudno... Mislimo da je to slično kretanju svemirskog broda, ali potrebna je temeljita provjera fenomena."

Evo što kaže Jason Wright, astronom na Sveučilištu Pennsylvania: "Ove strukture, ili, bolje reći, megastrukture, mogu biti proizvod visoko napredne vanzemaljske civilizacije."

U potrazi za izvanzemaljskim životom, pokušavamo razmotriti sve vrste opcija za razvoj događaja. Ako smo našli klice, to je jedna stvar, ako smo pronašli znakove inteligencije, to je sasvim druga stvar. Ideja popularizacije postojanja vanzemaljskog života nije čekati da otkriće izvanzemaljske civilizacije postane neosporna činjenica, već diktirana potrebom pripreme Zemljana za otkrivanje. ", kaže astronom i bivši glavni povjesničar NASA-e, Steven J. Dick.


Zanimljiv u odnosu na vanzemaljski život je komentar člana isusovačkog reda Guya Consolmania, predsjednika Vatikanskog opservatorija: "Vjerujem da izvanzemaljski inteligentanživot postoji, iako po tom pitanju još nema dokaza." Potraga za životom drugdje u svemiru, prema Vatikanu, nije stvar mogućnosti takvog postojanja, već je pitanje vremena. Glavni astronom Vatikana dijeli to stajalište i apelira na javnost da se ne iznenadi kada znanstvenici potvrde postojanje izvanzemaljskog života, te kažu da je to nešto što će se neizbježno dogoditi.

Da, posljednjih godina religija i vjera su stekli primjetnu fleksibilnost, uključujući i u odnosu na vanzemaljce. Kao što je Papin astronom izjavio, on ne bi bio protiv krštenja vanzemaljskih bića u budućnosti. Prema katoličkom astronomu, glavni znakovi duše su razum, sloboda ljubavi i svjesne odluke u djelima. U isto vrijeme, astronom objašnjava: "Svako živo biće, unatoč, na primjer, ima dušu na pipcima."

  chuzhie tajny luny zdaniya inoplanetyan

                                                                             Vanzemaljske tajne Mjeseca, vanzemaljske zgrade

Da, u posljednjih nekoliko godina Vatikan je radikalno promijenio svoje stavove o postojanju vanzemaljaca. Tko je mogao zamisliti takve izraze prije 100 godina? No, očito se situacija promijenila, religija je postala mnogo fleksibilnija i razumije da je svemir ogroman, Zemlja nije u svom središtu, a naš planet nije ravan.

No, čini se da puno ljudi iz cijelog svijeta, astronauta i vladinih dužnosnika već zna da život postoji negdje drugdje u našem svemiru, a to nije iznenađenje. Na primjer: "Da, to je bio slučaj, brod se srušio, a neke organe smo čak uspjeli obnoviti ... Nismo sami u svemiru, oni dolaze ovdje na duže vrijeme. Međutim, astronaut Edgar Mitchell nije jedini koji samouvjereno govori o vanzemaljskom životu.

Po mom mišljenju, bili su zabrinuti da će to izazvati paniku stanovništvu ako kažete detalje o izvanzemaljskom životu. I onda mislim da su morali reći još jednu laž kako bi prikrili svoju prvu laž (NASA, vlada) sada ne znaju kako se izvući iz ove klauzule o "spašavanju lica".


Sada će biti šteta priznati da su sve te administracije toliko toga krivo rekle - ovo je nezgodna situacija. Više puta smo primijetili brojna izvanzemaljska vozila u svemiru: Gordona Coopera, bivšeg NASA-inog astronauta, inženjera zrakoplovstva i testnog pilota.
"Iza kulisa, visoki časnici zračnih snaga ozbiljno su zabrinuti zbog problema NLO-a. Međutim, iako su držali tajnu, građani su bili vođeni da vjeruju kako su nepoznati leteći objekti besmislica i da je vrijedna ismijavanja", izjavio je svojedobno bivši šef CIA-e Roscoe Hillenkotter.

Pravo razmišljanje o postojanju izvanzemaljskog života izgleda čudno u najmanju ruku. S jedne strane, vanzemaljci kao da se još nisu upoznali, ali u isto vrijeme, profesor Brian O'Leary je upoznat čak i s tehnologijama izvanzemaljske civilizacije;

"Postoji nevjerojatan skup činjenica da su predstavnici vanzemaljaca na Zemlji dugo vremena. Vanzemaljci koriste mogućnosti tehnologije svijesti. Koriste rotirajuće magnetske diskove za pogonske sustave, a to je česta pojava za sve NLO-e", rekao je dr. Brian O'Leary, umirovljeni NASA-in astronaut i profesor fizike na Princetonu.

Kao što možete razumjeti problem NLO-a je prilično stvaran. A vladini dužnosnici, govoreći o izvanzemaljskom životu, čini se da dobro vladaju tim pitanjem. Mislimo da smo na vrhu hranidbenog lanca i kontroliramo život na planeti. "Zapravo, vanzemaljci su ti koji kontroliraju život na Zemlji.

"Prije nekoliko desetljeća posjetitelji s drugih planeta upozorili su nas na pogrešan smjer razvoja, te ponudili pomoć. Umjesto toga, neki od nas su se uplašili i vidjeli to kao prijetnju, i odlučili su prvo pucati i postavljati pitanja nakon toga, Paul Hellier, bivši kanadski ministar obrane.


Ali ako mislite da je Hellier jedini visoki dužnosnik koji je javno govorio o vanzemaljcima, griješite. Roscoe Hillenkotter, bivši šef Središnje obavještajne agencije, rekao je sljedeće:

Mogli bismo nastaviti i dati još mnogo izjava visoko rangiranih dužnosnika, ali ovaj popis će biti iznimno opsežan. Kao što možete vidjeti, svijet, kakvog poznajemo, ide korak po korak prema istini.

Naše društvo se dramatično promijenilo u posljednjih 10-20 godina, i došli smo do točke u kojoj su vanzemaljski život i NLO-i postali nešto svjetovno u svim krajevima svijeta, i samo je pitanje vremena kada će NASA i druge agencije otvoreno pružiti informacije o izvanzemaljskom životu.

izvor
https://holmtain.ru/nasa-sobiraet-uchenyh-istorikov-filosofov-i-bogoslovov-chtoby-podgotovit-chelovechestvo-k-prihodu-inoplanetnyh-predstavitelej.html

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno