Ponedjeljak 25 Svibanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

NISMO SAMI

03 Sij 2014
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 ZEMLJA_U_ZELJI 

Znanstvena podrška: Postojimo li mi unutar ili uz 'sjenovitu biosferu'?
Neki znanstvenici vjeruju da mi svoj planet dijelimo s 'neobičnim' oblicima života koji su toliko drukčiji od našega da su nam zbog toga nevidljivi.
Svoj planet dijelimo s drugom sferom života koja postoji 'poput vilinskoga carstva ispod grma živice', kao što to navodi David Toomey u svojoj novoizdanoj knjizi 'Neobičan život: potraga za životom posve drukčijim od našega' ('Weird Life: The Search for Life that is Very, Very Different from Our Own').

Alternativna biosfera pored one naše bila bi više od znanstvenoga kurioziteta jer bi njezino postojanje uvelike raspirilo očekivanja pronalaska života drugdje u svemiru.

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

posjetite i ovaj link

http://www.theguardian.com/science/2013/apr/14/shadow-biosphere-alien-life-on-earth

 

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

 

Koncept takve 'biosfere iz sjene' prvi su razvili Carol Cleland i Shelley Copley u svom znanstvenom radu iz 2006. objavljenom u International Journal of Astrobiology, a sada ga podržavaju i brojni drugi znanstvenici, uključujući i astrobiologe Chrisa McKaya iz NASA-inog istraživačkog centra Ames u Kaliforniji i Paula Daviesa sa Sveučilišta Arizona State. Ovi znanstvenici vjeruju da je moguće da život na Zemlji postoji u više od jednog oblika: standardnom, kao što je naš, i 'neobičnom', kako nazivaju zamišljene stanovnike skrivene biosfere.

(Izvor: The Observer, UK, 14. travnja 2013., http://tinyurl.com/bng8d35)preneseno sa
http://www.nexus-svjetlost.com/vijesti/znanost/item/592-znanstvena-podrska-postojimo-li-mi-unutar-ili-uz-sjenovitu-biosferu


Alternativna biosfera, pored one naše, bila bi više od, znanstvenoga kurioziteta, jer bi njezino postojanje

 

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno