Srijeda 15 Srpanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

MARS PUN ŽIVOTA

26 Kol 2012
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
mars001

‘Ove fotografije ni NASA ne zna objasniti. Moguće je da je pronađen život na Marsu!’

 

Mars je prepun izvanzemaljaca, tvrde mnogi nakon što je robotizirano vozilo Curiosity dotaknulo tlo crvenog planeta i uključilo kamere. Već je dosad, ako je vjerovati onima koji vole dramatizirati istraživanja i pojave u svemiru, Curiosity snimio više navodnih NLO-a i anomalija u svom neposrednom okruženju.

ma tu svega, od klasičnih letećih tanjura do navodnih ljudskih fosila, a mašta, uz elemente ozbiljnog istraživanja, daje savršeni poligon za konstrukcije. Tako se ovih dana naveliko piše o četiri nepoznanice koje posebno intrigiraju pozornost nakon što su prve snimke s Marsa došle na Zemlju.

 

Nešto odmah nije bilo jasno. Čak su se i znanstvenici NASA-e začudili, jer se na fotografijama vidio jedan objekt koji se misteriozno pojavljuje i nestaje na Marsovom horizontu. Prva snimka koja je poslana s Marsa jasno pokazuje neku mrlju, koja je na snimci, koja je došla 45 minuta kasnije, jednostavno nestala. Međutim, nije to bila nikakva izvanzemaljska aktivnost, već prašina koja se podigla kada je vozilo sletjelo u krater.

 

Izvjesni efekti

Curiosity je težak jednu tonu, a dugačak je kao automobil, pa je njegovo spuštanje na Mars bila komplicirana i teško izvodljiva akcija. Postojala je opasnost da sve propadne i krene po zlu, a znanstvenici su bili zadovoljni kada se ipak meko spustio na površinu Marsa. Pritom je podignut i veliki oblak, koji je očito zabilježila kamera.

Na jednoj snimci koja se može vidjeti i na YouTubeu mogu se razabrati objekti koji nalikuju letećim tanjurima. Snimku je na internet stavio korisnik pod imenom StephenHannardADGUK i pojasnio da je koristio neke posebne filtre kako bi se sve bolje vidjelo. “Što su ta četiri predmeta, NLO-i, čestice prašine ili nešto drugo, odlučite”. Internetski fanatici koji iz muhe često vide slona, proširili su brojne priče i teorije, a neki na snimkama vide i živa bića. No, stručnjaci koji su pogledali snimku brzo su došli do odgovora. Riječ je o “mrtvim pikselima” na kamerama u robotiziranom vozilu. “To imaju sve takve kamere koje se koriste u Curiosityju i na atmosferi poput one na Marsu takvi su efekti izvjesni”, kazao je za Huffington Post Marc D’Antonio, foto i videoanalitičar koji često radi i na projektima za američku vladu, a stručnjak je za proučavanje snimaka na kojima su navodno NLO-i.

   nasa_mars

 

Na drugoj videosnimci koja se također pojavila na YouTubeu, a pogledalo ju je 400.000 ljudi, pojavljuju se male, bijele točke na Marsovu nebu. Navodno je tu snimku slučajno pustila NASA, a još uvijek nije posve jasno je li riječ o autentičnoj, jer originalna nije imala te bijele točke. Ako jest, tvrde znanstvenici, onda je vrlo zanimljiva. Za mnoge, sjajan poligon za spekulacije. Tako sada neki kažu da je Curiosity odmah ulovio NLO na Marsu, a NASA to nije željela otkriti. Poslala je prvo jedne slike, a sve je “otkriveno” kada su slučajno procurile i druge.

 

Preuzeto sa

http://www.jutarnji.hr

 

 

 

 

 

Na jednoj, snimci, koja se, može vidjeti, i na YouTubeu

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno