Subota 4 Srpanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Na rubu znanosti

Mjesečeve vanzemaljske baze

27 Ožu 2018
(Reading time: 3 - 5 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

mjesec baza1

SLUČAJNO OTKRIVENI DOKAZI: Snimak koji dokazuje da postoje vanzemaljske baze na površini Mjeseca – FOTO+VIDEO

Kada god riječi Mjesec, vanzemaljac i baza, stavite u jednu rečenicu, dobijate savršen recept za teoriju zavjere.

Mjesec je misteriozno mjesto, ne samo zato što vrlo malo znamo o njemu, već zato što je tokom historije u velikoj mjeri utjecao na društvo.

U savremenim vremenima, sada kada imamo sredstva da otputujemo tamo i istražimo ga kao nikada ranije, počeli smo da otkrivamo njegove misterije koje su fascinirale istraživače i naučnike stotinama godina.

Ali, koliko je smiješno pomisliti da na Mjesecu postoje “vanzemaljske“ strukture? Koliko mi znamo, ne postoji ni jedna, ali opet, veliki postotak stanovništva i dalje živi u nevjerici da je NASA dospjela na Mjesec u svojim “Apollo” misijama.

Zanimljivo je da su u julu 1970. godine dva ruska naučnika, Mihail Vasin i Aleksandar Šerbakov, objavili članak u sovjetskom časopisu “Sputnik”, pod nazivom “Da li je Mjesec kreacija vanzemaljske ineligencije?“

Teorija predložena od strane ova dva stručnjaka nudi argumente koji bi objasnili bezbrojne enigme oko Mjeseca i njegovog stvaranja.

Šerbakov i Vasin tvrde da su korišćene masivne mašine kako bi se istopile stijene i formirale duge šupljine unutar Mjeseca, šireći rastopljene otpatke na površinu Mjeseca.

Unapredili su svoju teoriju rekavši da je Mjesec ojačan unutrašnjom školjkom, poput trupa, pored rekonstruisane vanjske ljuske metalnog stjenovitog otpada, gde je na kraju ova ogromna kreacija usmjerena kroz svemir, i konačno stavljena u orbitu oko naše planete.

Sada bi mnogi rekli da je to “teorija zavere”, samo je ta teorija predložena od strane dva naučnika sa sovjetske Akademije nauka.

Zašto bi, pobogu, postojale vanzemaljske strukture na Mjesecu?

Veliko pitanje koje mnogi postavljaju danas je: “Da li vlade širom svijeta prikrivaju informacije o vanzemaljskom životu?“.

Zvanično govoreći ne, uostalom, ne postoje takve stvari kao što su vanzemaljci, zar ne?

Međutim, zbog ogromnog broja tajnih dokumenata koja su nedavno objavljena u javnosti, neki ljudi se ne bi složili.

Postoje određene slike i video snimci koje su napravile svemirske agancije širom svijeta, koji su podstakli teorije zavjere tokom godina.

U ovom članku ćemo zaviriti u NASA-ine slike koje “nesumnjivo“ pokazuju ono što se čini da su vještačke strukture na površini Mjeseca.

Da bi razumjeli ono što gledamo, moramo da se sjetimo NASA-ine misije “LCROSS”, koja je kolokvijalno nazvana misijom kada je NASA “bombardovala“ Mjesec.

LCROSS (Lunar Crater Observation and Sensing Satellite) je bio robotizovani svemirski brod kojim je upravljala NASA. Misija je zamišljena kao jeftino sredstvo za određivanje prirode vodika detektovanog u polarnim regijama Mjeseca.

Misija “LCROSS” je razvijena za naučnike da prouče Mjesec kao nikada ranije. Svemirski brod je dizajniran da sakupi i prenese podatke iz udara i oblaka krhotina nastalih od ispaljivanja rakete u krater “Cabeus” u blizini južnog pola Mjeseca.

9. oktobra 2009. godine, u 11:31h UTC, raketa “Kentaur” je uspješno udarila Mjesec, a svemirska letjelica “Shepherding” se spustila i prikupila i prosljedila podatke.

Neki ufolozi i teoretičari zavjere ovu “LCROSS” misiju nazivaju danom kada je NASA bombardovala Mjesec, i kažu da njihova misija nije bila naučne prirode.

Slike “vanzemaljske baze“

Videli smo dosta slika koje navodno pokazuju “vanzemaljske“ strukture na Mjesecu. Zbog ovih slika su rođene brojne teorije zavjere, ali je većina njih samo rezultat ludih interpretacija.

Fotografije koje ćete videti ovde su od zaposlenika NASA-e, u istraživačkom centru “AMES”.

Slike su navodno ispale tokom intervjua projektnih naučnika Entonija Kolpreta i dr Kima Eniko, dok su pregledavali rane rezultate udara “Kentaura”.

  nasa1

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

U slikama na stolu možete videti ono što NLO lovci nazivaju dokazom struktura, jasne geometrijske oblike koji se nikako ne mogu pomješati sa “prirodnim formacijama“ ili “mjesečevim stjenama“.

Dakle, hajde da pogledamo ove dokaze.

  nasa2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gornja slika, snimljena u NASA-inom istraživačkom centru “Ames”, pokazuje naučnika misije kako pregledaju podatke. Neobična slika koja navodno pokazuje vanzemaljske strukture na Mjesecu je ona koja se nalazi ispod ruke naučnika ljevo od slike.

Hajde da pogledmo bliže.

Malo bliže…

nasa3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sada to izgleda pomalo čudno, zar ne? Izgleda kao neka vrsta pravokutne strukture koja sjedi tamo, na površini Meseca.

Zanimljivo je da se, prema rječima NLO lovaca,  ova pravokutna “mjesečeva građevina“ nalazila unutar kratera “Cabeus”, u blizini južnog pola Mjeseca.

Dakle, šta imamo ovde? Da li je ovo teorija zavjere koja bi mogla biti na tragu nečega? Ili je ovo, kao i mnoge druge slike koje nazivaju “krajnjim dokazima vanzemaljskih struktura“, nije ništa drugo nego rezultat pareidolije?

Ako pitate NLO lovce, ove slike su dokaz da na površini Mjeseca postoji bezbroj struktura, a neke od njih bi mogle biti rezultat prisustva drevnih astronauta.

preneseno sa
http://webtribune.rs/slucajno-otkriveni-dokazi-snimak-koji-dokazuje-da-postoje-vanzemaljske-baze-na-povrsini-meseca-fotovideo/

 

 

 

 


U, slikama, na, stolu, možete, vidjeti

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno