Petak 8 Prosinac 2023

Pretraga

Biblijski potop,kao posljedica pada fragmenta Fatta mjeseca

05 Kol 2020
(Reading time: 11 - 21 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Biblijski potop,kao posljedica pada mjeseca Fatta

Mitovi i legende mnogih naroda Zemlje čuvaju sjećanje na grandiozne kataklizme koje su se dogodile u davnim vremenima i donijele katastrofalne posljedice za čovječanstvo. "Globalni Potop" se stvarno dogodio na našem planetu ...

Jasno je da on nije imao nikakve veze s biblijskim maštarijama,ali bio je posljedica noćne more planetarne katastrofe uzrokovane padom fragmenata uništenog mjeseca Fatta prije nešto više od 13.000 godina . Zahvaljujući nakupljenim znanstvenim podacima, pronađenim artefaktima, kao i nedavno otkrivenim pisanim povijesnim izvorima, danas je moguće prilično točno rekonstruirati lanac tih tragičnih događaja i prenijeti ih iz kategorije mitova u kategoriju povijesnih činjenica.

Ulomak Fatte pada na Zemlju

U članku "Mit o potopu: proračuni i stvarnost" A. Sklyarov je, oslanjajući se na matematičke proračune, arheološke i klimatske podatke, odredio uzrok potopa koji se sastojao u padu velikog nebeskog tijela u Tihi ocean. Iz slavensko-arijskih Veda znamo kakvo je to tijelo. Gdje su pali najveći fragmenti drugog mjeseca i koje činjenice ukazuju na mjesto pada? Evo lanca logičnih zaključaka A. Sklyarova. Usmene legende daju vrlo općenitu sliku kataklizme koje su se dogodile i ne ukazuju na mjesto pada fragmentarnih fragmenata. U drevnim tekstovima možete pronaći samo najopćenitiji opis posljedica katastrofe.

Prirodne znanosti daju puno više materijala. Podaci o klimi pokazuju da su ledenjaci dominirali sjeveroistočnom Kanadom (poluotok Labrador) i Europom prije potopa, dok su Sibir, Aljaska i Arktički ocean bili umjereni. Stoga klimatski uvjeti nedvosmisleno govore o tome da je „prijašnji“ Sjeverni pol bio negdje između 20. i 60. meridijana zapadne zemljopisne dužine i između 45. i 75. sjeverne paralele

  bp2           


Matematički proračuni koje je dao A. Sklyarov pokazuju da za Zemlju koja se kreće pod takvim kutom meteorit promjera oko 1.000 kilometara koji leti brzinom od 100 km u sekundi mora pasti duž tangencijske putanje . Utjecaj takvog meteorita neizbježno bi doveo do smrti cijelog života na planeti. A budući da tragovi katastrofe ove veličine nisu pronađeni, može se pretpostaviti da se Zemlja nije pretvorila u monolit, već je došlo do proklizavanja litosfernih ploča duž plašta planete. Takve uvjete već ispunjava meteorit koji leti brzinom od 50 kilometara u sekundi i ima promjer od oko 20 kilometara.

Komponenta djelovanja sile usmjerena duž meridijana presudno utječe na položaj novog pola. Stoga se pad meteorita mora dogoditi negdje na krugu koji prolazi starim i modernim polovima. Tj imaju koordinate bilo u rasponu od 20 do… 60 ° zapadne dužine, ili od 120 do… 160 ° istočne dužine.

U gore spomenutom regionu na zapadnoj hemisferi ne postoje tragovi velikog meteorita koji pada, ali na istočnoj hemisferi, koja je u velikoj mjeri prekrivena Tihim oceanom, topografija dna omogućava pretpostaviti asocijacije na zaostali krater. Meteorit ove veličine prilikom udara u zemljinu kore čija debljina ima oko 5 km u oceanu mogao bi dobro prouzrokovati pukotine u njemu. Stoga tektonska karta pruža važne dodatne informacije. Na temelju prirode tektonskih ploča i rasjeda, A. Sklyarov zaključuje:

Mjesto na kojem je pao meteorit koji je uzrokovao Potop mogao se nalaziti u području Filipinskog mora. Ondje vidimo svojevrsni mali „fragment“ kore - filipinsku ploču, koji je mnogo manji od bilo kojeg drugog na našem planetu.

Nema drugih, osim škotske ploče čija je veličina usporediva s filipinskom.


Međutim, podrijetlo stočne ploče može se objasniti drugim razlozima. Konkretno, činjenica da bi takvo opterećenje zemljine kore neminovno trebalo uzrokovati snažna unutarnja naprezanja u njoj, koja se, prema teoriji elastičnosti, značajno povećavaju u blizini oštrih rubova ili uglova. Rezultat toga možemo promatrati u obliku škotske ploče, kao da se nazirao između oštrog vrha južnoameričke kontinentalne ploče i oštrog izbočenja antarktičke (opet, kontinentalne) ploče .

  bp3              

Na tom se mjestu konvergira nekoliko tektonskih rasjeda, a postoji i najveći broj žarišta potresa , a upravo na tom području postoje najviše duboka žarišta . To je također dobro povezano s tektonskim posljedicama udara meteorita.

Ovu regiju karakterizira i činjenica da je, kao da je, uokvirena najdubljim udubljenjima na Zemlji, koja se u potpunosti podudaraju s tektonskim rasjecima (čitaj - pukotine) u zemljinoj kori. Ovdje je čuveni rov Mariana dubok 11.022 metra.

Tijekom normalnog tijeka geoloških procesa na dnu oceana, unutrašnjih i rubnih mora, prati se strogi slijed sedimenata, ali geološki podaci govore da su u regiji Filipinskoga mora sedimentarni slojevi različitog doba u nekom mješovitom stanju, što je još jedna potvrda u korist pretpostavke o mjesto katastrofe u Filipinskom moru. Kad je tektonska ploča fragmentirana udarima meteorita , na njezin fragment (e) može se izvršiti i rotacijski efekt

Na temelju smjera kretanja Sjevernog pola u vrijeme katastrofe (prema Atlantskom oceanu) i smjera rotacije Zemlje (od zapada prema istoku), A. Sklyarov zaključuje da je tangencijalna komponenta utjecaja meteorita imala (otprilike) pravac od jugoistoka prema sjeverozapadu. Ovaj zaključak potvrđuje opća topografija dna Filipinskog mora, budući da Filipinska ploča ima nagib u smjeru od jugoistoka prema sjeverozapadu, što bi trebalo biti slučaj za zadanu putanju padajućeg meteorita.


I posljednja činjenica koju A. Sklyarov navodi u prilog pretpostavci o mjestu pada meteorita jest ta da se u obližnjim regijama (od Japana i Kine do Australije i Oceanije) mitologija naziva duga ili zmiju, često međusobno identificirana kao uzrok potopa. Jasno je da je u očima primitivnih naroda trag padajućeg meteorita mogao izgledati poput vatrene zmije. I posljednja stvar. Filipinsko more nalazi se na jugoistoku Kine, a drevni kineski traktat „Huainan Tzu“ kaže: „Nebeski svod se slomio, težine zemlje su se raskinule. Nebo se nagnulo na sjeverozapad, sunce, mjesec i zvijezde su se pomakli. Zemljište na jugoistoku pokazalo se nepotpunim i zbog toga su voda i mulj projurili tamo ... " .

Posljedice padajućih fragmenata Fatte

Kao rezultat pada fragmenata mjeseca Fatta u ocean, raseljeni su ne samo polovi planeta, nego su nastali i ogromni valovi, čija je visina dosegla nekoliko kilometara. Tsunamis je putovao stotine kilometara duboko na kontinente rušeći sve na svom putu i noseći sa sobom ogromnu količinu zemlje, drveća i životinja. Za to postoji puno arheoloških dokaza, danih u članku A. Sklyarova "Mit o potopu: proračuni i stvarnost". Na primjer, u Indiji , u špilji Shanidar, pronađena je izmjena kulturnih slojeva sa slojevima mulja, pijeska, školjki i sitnog šljunka:

"Njegova je jedinstvenost da su drevni ljudi stalno živjeli u njemu. Najstariji kulturni sloj datira od 65-60 tisućljeća, kasnije - do 11. tisućljeća prije Krista ... tip osobe zvane homo sapiens prestao je koristiti pećinu kao prebivalište tek u 11. tisućljeću ... Glavna stvar bila je slojevi špilje Shanidar bili su isprepleteni slojevima mulja, pijeska, školjki i sitnog šljunka. I to u špilji koja nikad nije bila morsko dno! Arheolozi su otkrili četiri katastrofe koje su zadesile ne samo samu špilju, već i osobu koja je u njoj živjela ... Tek je posljednji Veliki potop "odvezao" drevne ljude iz prirodnih lukova Shanidara u primitivne okrugle nastambe ... " . (1)

U drugoj regiji, u Južnoj Americi , pronađeni su i tragovi slične kataklizme, koji datiraju iz istog vremenskog razdoblja - 11. tisućljeća prije Krista.


„U planinama južnoameričkih Anda, na nadmorskoj visini od 12 500 stopa (4125 m), geolozi su otkrili tragove morskih sedimenata! Na istom su području neke ruševine u Tiahuanacu (na nadmorskoj visini od 13 000 stopa, 4290 m) bile prekrivene šest stopa (2 metra) slojem tekućeg blata, a izvor poplave nije se mogao pronaći ... fragmenti ljudskih i životinjskih kostura leže u kaotičnom neredu zajedno s obrađenim kamenjem, alata, i bezbroj drugih predmeta. Može se vidjeti da je sve to vukla, razbijala i gomilala neka sila ... Nema sumnje da je uzrok smrti Tiahuanaco bila prirodna katastrofa ... dogodilo se prije više od 12.000 godina . "

Slični tragovi nalaze se na cijelom kontinentu.

"Fosili ledenog doba također su pronađeni u cijeloj Južnoj Americi, u kojima se skeleti nespojivih životinjskih vrsta (mesožderi i biljojedi) nasumično miješaju s ljudskim kostima. Jednako je važna kombinacija (na prilično proširenim površinama) fosilnih kopna i morskih životinja, nasumično pomiješanih, ali pokopanih u istom geološkom horizontu . "

Treba napomenuti da kraj posljednjeg takozvanog ledenog doba pada upravo na isto XI tisućljeće prije Krista. Međutim, priroda fosila očito ne odgovara "glatkoj" promjeni razine Svjetskog oceana koja se događa tijekom postupnog topljenja leda na kraju ledenog doba (prema općenito prihvaćenoj teoriji). Umjesto toga, sve sliči rezultatu utjecaja snažnog vodenog toka, vrlo kratkog vremena i više usporedivog s kataklizmom, a ne postupnom promjenom vremenskih uvjeta.

Slična je slika u Europi:

"... pukotine u stijenama na vrhovima izoliranih brežuljaka u središnjoj Francuskoj ispunjene su ostacima kostiju mamuta, dlakavih nosoroga i drugih životinja. Vrh Mont-Geneta u Burgundiji isprekidan je ulozima skeleta mamuta, gmaza, konja i drugih životinja . "

Ali najimpresivniji tragovi snažne kataklizme istog razdoblja pronađeni su u sjevernim krajevima.

"Permafrost u kojem su posmrtni ostaci ... životinja na Aljasci je poput sitnog, tamno sivog pijeska. Smrznuta u ovoj masi, riječima profesora Hibbena sa Sveučilišta u Novom Meksiku: "... postoje upleteni dijelovi životinja i drveća, isprepleteni slojevima leda i slojeva treseta i mahovine ... Bison, konji, vukovi, medvjedi, lavovi ... Čitavo stado životinja, naizgled, umrlo je zajedno, zaklano nekom zajedničkom zlom silom ... Takve hrpe tijela životinja i ljudi ne formiraju se u normalnim uvjetima "... U permafrostu Aljaske ... možete pronaći ... dokaz atmosferskih poremećaja neusporedive snage. Mamuti i bizoni bili su rastrgani i izvijeni kao da su neke kozmičke ruke bogova djelovale u bijesu. Na jednom su mjestu ... pronašli prednju nogu i rame mamuta; na pocrnjelim kostima ostaci mekih tkiva još su se lijepili na kralježnicu zajedno s tetivama i ligamentima, a himitna membrana kljova nije bila oštećena. Nisu pronađeni tragovi rastavljanja leševa nožem ili drugim instrumentom (kao što bi bilo u slučaju da su lovci uključeni u raskomadavanje). Životinje su jednostavno rastrgane i razbacane po terenu, poput proizvoda izrađenih od tkane slame, iako su neki težili nekoliko tona. Pomiješani s nakupinama kostiju su i drveće, također rastrgano, uvijeno i zapleteno; sve je to prekriveno sitnozrnatim sitnicama, koje se nakon toga čvrsto smrznu. Aljaska je umrla tako iznenada da su se odmah smrznuli, nisu imali vremena da se raspadnu - a to potvrđuje činjenica da su mještani često odmrzavali lešine i jeli meso.

Priroda fosilnih ostataka biljnog i životinjskog podrijetla, a posebno uvjeti u kojima su pronađeni, jasno pokazuju da je to rezultat djelovanja snažnog cunamija koji je sakupio sve u sebe i izbacio njegov sadržaj na područje ekstremne hladnoće (što je sasvim moguće s dovoljno sile valovi).

"Otprilike ista slika može se promatrati u Sibiru, gdje su se gotovo istovremeno odvijale katastrofalne klimatske promjene i geološki procesi. Ista priča dogodila se u Sibiru - i ovdje je također pronađeno mnogo životinja koje su zakopane u permafrozu , od kojih je većina bila tipična za umjerena područja. A ovdje su leševi životinja bili između debla drveća i druge vegetacije izkorijenjeni i nosili su znakove smrti od neočekivane i iznenadne katastrofe ... Mamuti su umrli iznenada i u velikom broju u jakom mrazu. Smrt je došla tako brzo da nisu imali vremena probaviti progutanu hranu ... Sjeverne regije Aljaske i Sibiraizgleda da je najviše stradao od smrtonosnih kataklizmi prije 13000-11000 godina. Kao da je smrt mahala kosom duž Arktičkog kruga - pronađeni su ostaci bezbroj krupnih životinja, uključujući veliki broj leševa s netaknutim mekim tkivima i nevjerojatan broj savršeno očuvanih kljova mamuta. Štoviše, u obje regije su se trupovi mamuta odmrzavali da bi nahranili pse na snijegu, a mamutski odresci su se čak pojavili i u jelovnicima restorana ... "

U Južnoj Americi još uvijek možete promatrati neke posljedice prolaska cunamija preko kopna. U Peruu postoje dvije visoravni - visoravan Nazca, površine nekoliko stotina četvornih kilometara, i visoravan Palpa, koji je veličinom inferiorniji od visoravni Nazca. Visoravan Nazca i Palpa imaju identičnu strukturu, što ukazuje na identične razloge nastanka.


U Južnoj Americi postoji još jedan nijemi svjedok Potopa, smješten u planinskom predjelu Perua na nadmorskoj visini od oko 2700 metara, na ušću rijeke Patacancha u rijeku Urubamba. Ovaj svjedok je uništena građevina na području grada Ollantaytambo. Kompleks Ollantaytambo sagradili su Antasi, a ne Inke, u što nas pokušavaju uvjeriti moderni "povjesničari". Za to postoji puno dokaza, koji su detaljno opisani u članku A. Sklyarova „Ollantaytambo - svjedok potopa“ (iako skromno šuti o tome tko je točno sagradio te strukture, nazivajući tvorce Ollantaytambo jednostavno „bogovima“, odnosno istim onim kako su ih nazivali sami Inke).

Ostale megalitske građevine, dostupne na gotovo svim kontinentima, također su izgrađene ne od primitivnih naroda koristeći primitivne alate i metodu push-and-pull, nego slavenski Arijci koristeći tehnologije koje našoj civilizaciji još nisu dostupne.

Zbog činjenice da se kompleks Ollantaytambo nalazi prilično daleko od obale oceana (oko 400 kilometara ) i na velikoj nadmorskoj visini ( 2,7 kilometara ), nije u potpunosti uništen i nije zatrpan pod masom tla koju je val nanio. Cunami, čija je početna visina bila ne manje od tri kilometra, do trenutka prolaska kroz kompleks Ollantaytambo, izgubio je značajan dio svoje energije i nije oštetio ostale građevine smještene iznad njega.

 

U ruskim Vedama "Pjesme ptice Gamayun" (17 zapleta) piše da je majka planeta Zemlje imala tri mjeseca (Lel, Fatta i moderni Mjesec). Nakon pada Fatte, drugog od tri satelita, na Zemlju se srušio ogroman ulomak, uslijed čega se nagib Zemljine osi i kontinentalnih kontura promijenio. Ogromni val tri puta je kružio Zemljom, što je dovelo do smrti Atlantide i drugih otoka. Pojačana vulkanska aktivnost dovela je do atmosferskog onečišćenja, što je bio jedan od razloga velikog hlađenja i ledenjaka prije 13.008 godina. Prošlo je mnogo stoljeća prije nego što se atmosfera počela bistriti i ledenjaci su se povukli do stupova. Od tada je Zemlja već tri mjeseca prekrivena snijegom.

Drugi drevni rukopis u Velesovoj knjizi kaže: „Novo zahlađenje od 5. do 3. tisućljeća prije Krista. e., kada su na sjeveru Euroazije šume zamijenile tundra. Ovo posljednje hladno pucanje dovelo je do migracije Arijaca na jug, uključujući i zemlje "Rimljana" (to jest, drevnih stanovnika Italije). A Slaveni su se u noći probudili zbog velike grmljavine i drhtanja zemlje. A sada čuju kako se konji u planinama smiju. Preplavljeni strahom otrčali su u gomilu i istrčali iz sela i ostavili ovce. I ujutro su ugledali uništene kuće, neke su se uzgajale, druge su srušile, a druge su nestale u velikoj rupi u zemlji, tako da nije bilo traga. Kao da ih nije bilo. A Slaveni su osiromašili i nisu imali ništa. Kako se nahraniti. "

. 1803. slučajno je otkriven meteorit težak oko tonu u njegovoj blizini, a 1813. ulomak težak oko 635 kilograma kozmičkog željeza dopremljen je u Englesku u Britanski muzej, gdje i danas počiva na pijedestalu ispred ulaza. Najveći meteoriti i čudni fragmenti željeza pronađeni su 1980. godine u blizini grada Gancedo, a najveći od njih težio je 33,4 tone. Želio bih vam skrenuti pažnju na zaključak do kojeg je došla ekspedicija s američkog sveučilišta. Ogromni meteorit pao je na Zemlju ne s cirkularne orbite. Prije pada, ovo se nebesko tijelo vrtilo u eliptičnoj zemaljskoj orbiti, postupno se približavajući Zemlji. Odnosno, ovo tijelo je dugo vremena bilo prirodni satelit Zemlje.

Navedeni satelit postupno se približio Zemlji pod utjecajem gravitacije sve dok nije prešao takozvanu "Roche granicu" i raspadao se. Ti su fragmenti neko vrijeme kružili oko zemaljske orbite, a zatim su ušli u atmosferu i zauzvrat počeli padati na površinu Zemlje. Isti meteoriti pronađeni su čak i na udaljenosti od otprilike tisuću kilometara od Campo del Cielo, u Čileu. Drveni panj otkriven na mjestu svemirske katastrofe - posljedica ogromnog požara - star je oko 5800 godina.

Oba drevna rukopisa u Rusiji i legende i mitovi mnogih svjetskih naroda govore: „Zvijezde su pale s neba, prelazeći kroz tlo vatrenim vlakom, zemlja je tutnjala, drhtala, pukla, potresla ga je potres. Svijet se raspadao. Posljedice ove katastrofe bile su pomicanje zemljine osi za 30 °, tektonski pomaci i, po mogućnosti, poplava velikih površina zemlje "(" 100 velikih tajni ". N. N. Nepomnyashchy i A. Yu. Nizovsky).

Uzimajući ove argumente kao osnovu, imam puno dokaza da na planeti Zemlji nije bilo značajnijeg zagrijavanja prije intervencije svemirskih objekata i nije moglo biti. Naprotiv, zbog globalnih kataklizmi došlo je do oštrog i dugotrajnog hlađenja na planeti Zemlji, a tek nakon desetaka ili stotina godina ponovno je došlo do zagrijavanja. Potpuno se slažem s materijalima komisije američkog znanstvenika Cassidyja o padu satelita na Zemlju. Ovaj grozni događaj zbio se zimi, jer su u ugljenim šavovima sačuvani otisci listova s ​​drveća. A mogli bi preživjeti samo ako su bili prekriveni ledenom školjkom. Pored toga, ulomci zemljinog satelita padali su strogo od sjevera prema jugu pod kutom od 30-35 °. Ovo potvrđuje sljedeće. Pod slojem vodoravno smještenog organskog tla nalaze se slojevi-trake kamenitog pijeska i ilovače pod kutom od 30-35 °. Ispod ovih slojeva, na dubini od dva do tri metra, nalazi se pupoljak - riječni pijesak, koji je bio prekriven ledom. Također je potvrđeno da se katastrofa dogodila tijekom zime.

Ogromni fragmenti Zemljinog satelita, padajući ogromnom snagom, povlačili su sa sobom dio leda Arktičkog oceana, kao i gornji sloj zemlje, zajedno sa vegetacijom, tvoreći ravnice ili široke udubljenja, klisure i zagušenja na svom putu. To je posebno vidljivo u sjevernim krajevima Rusije, gdje ima mnogo jezera.

Kao rezultat ovog pada, na primjer, na teritoriju Rusije, drevno Moskovsko more s otvorenim prostorima plitkih rezervoara uništeno je u pet mjeseci i prekriveno tlom, a tamo gdje je bila hrpa leda, nastala je udubljenje Klyazminskoye akumulacije. Zemlja je promijenila nagib osi i počelo je snažno zahlađenje. Kao rezultat toga, na sjeveru je teritorij na kojem je tajga bila neprobojna postala tundra s rijetkom vegetacijom. Klima se na ovom području promijenila. Nakon snažnog udara ulomaka, dio skandinavskih planina srušio se u Arktički ocean, formirajući velike udubljenja duž rubova kojih se nakupljaju okomite grede leda i kamenja, koje sežu do stotina metara.

Na ravnom teritoriju Euroazije i bliže središtu pada od ostatka fragmenata, sva su živa bića, uključujući ljude, odmah umrla. Preživio je samo dio plemena koji su živjeli na jugu kopna na planinskim vrhovima.

Ugljeni bazeni formirani su iz čistih slojeva drveća dovedenih u duboka vodna tijela i močvarna mjesta, a obzidani su kamenitim stijenama, koje su kasnije tijekom proljetnih poplava bile prekrivene različitim tlom.

Katastrofa je imala velik utjecaj na promjenu krajolika Zemljina kontinenta. Došlo je do linearnih i lučnih, dubokih grešaka. Kao rezultat toga, tektonski pokreti sada se odvijaju duž njih. Promatra se prodiranje različitih potoka na Zemljinu površinu, intenzivna vertikalna izmjena plinova, ukapljivanje i utapljanje tla uz stvaranje klizišta. Ovi procesi su posebno intenzivni na mjestima spajanja takvih grešaka.


Znanstvenici još uvijek ne mogu razumjeti i objasniti sljedeću zagonetku. Odakle potječu mjesta s močvarnim tlima, gdje ih se ne bi smjelo naći, kao i pojava plodnih sivih šumskih tala (opolium) među neplodnim blatnjavo-podzolnim tlima (opolium), koji izvana podsjećaju na crnozeme. Što je s tankim slojem pokrivača od plašta? Podrijetlo im je također toliko nerazumljivo da su ih se počele nazivati ​​problematičnim glinama.

Odgovor je jednostavan. Promatrajući kako se teren nalazi u blizini moskovske regije, došao sam do sljedećeg zaključka. Prije pojave opisane kataklizme na planeti Zemlji je nastalo tlo organskog podrijetla. Pod slojem vodoravno smještenog organskog tla nalaze se slojevi-trake kamenitog pijeska i ilovače pod kutom od 30-35 °. Ispod ovih slojeva, na dubini od dva do tri metra, leži mirni tok - riječni pijesak, koji je bio prekriven ledom, jer je ogromni val od pada fragmenata preplavio ravnice početkom zime tijekom jakih mrazeva.

U trenutku najjačeg kretanja, čisti planinski pijesak s vrlo niskim udjelom gline legao je preko potkoljenice i ležao vodoravno na cijelom području struje. Spuštanjem vodenih tokova i povećanjem visine sloja kamenitog pijeska s sitnim kamenjem, počeo se bacati u prometne trake. Jaki mraz počeo ih je "hvatati" i zadržavati. Smanjeni su i tokovi vode, uzdizali su se slojevi smrznutog planinskog pijeska. Na njih su bacani krupni komadi gline koje je mraz također "zgrabio" na trakama planinskog pijeska. Glina s različitim sadržajem pijeska ispunila je prostor između traka kamenitog pijeska. Na nekim mjestima trake kamenitog pijeska nalaze se iznad traka od ilovače, a gornji sloj je posvuda prekriven slojem ilovače. Čista glina je ležala na mjestima gdje nije bilo struje, to jest na mjestima smirenja.

Prije pojave kataklizme, na planeti Zemlji bilo je nekoliko planina, posebno na europskom teritoriju. Bilo je mnogo manje zemlje, a više - plitka voda i močvarna mjesta. Rijeka Volga postojala je prije poplave i bila je na višem nivou. Nakon katastrofe, veličina mora i oceana smanjila se. Velika prostranstva akumulacija postala su suha zemlja (planinski pijesak i ilovača). Pod slojem zemlje formiran je spor tok čiste artezijske vode u quikksandu, formirane su duboke kotline, pojavila su se nova korita rijeka.

Također, u vrijeme katastrofe uz obale velikih rijeka nastao je sloj gline s dodatkom pijeska visine 2-3 metra, koji je pokrivao male i velike akumulacije. A same obale bile su prekrivene slojem mulja. Često vidimo kada se obale raspadaju, na nekim mjestima vrele opruge. To su izvori iz bivših akumulacija.

Stravičan događaj koji se dogodio prije nekoliko tisuća godina, kada je stijena pogodila planetu Zemlju, natjerala je ljude da se mole i ne klanjaju se Suncu, već kamenu.

Stoga takvi misteriozni povijesni spomenici uključuju građevine napravljene od ogromnih kamenih ploča razbacanih po cijelom svijetu. Njihova se starost broji tisućljećima. Te vjerske građevine, na primjer, menhir, dugačak kamen (4-5 metara ili više) okomito ukopan u zemlju, kromleh (krug od kamena), dolmen (grobna građevina u obliku velike kamene kutije, prekrivena ravnom pločom). Do sada, ovi povijesni spomenici (megaliti), uključujući Stonehenge, sadrže mnoge tajne. Misterija je da je tijekom erekcije ovih građevina primijećeno pravilo zlatnog presjeka. Do sada, znanstvenici raspravljaju kojom metodom su preci preselili tone kamena. Mnogi ljudi iz različitih zemalja dolaze k njima kako bi dobili iscjeljenje ili stekli vitalnu energiju.

Stoga takvi misteriozni povijesni spomenici uključuju građevine napravljene od ogromnih kamenih ploča razbacanih po cijelom svijetu. Njihova se starost broji tisućljećima. Te vjerske građevine, na primjer, menhir, dugačak kamen (4-5 metara ili više) okomito ukopan u zemlju, kromleh (krug od kamena), dolmen (grobna građevina u obliku velike kamene kutije, prekrivena ravnom pločom). Do sada, ovi povijesni spomenici (megaliti), uključujući Stonehenge, sadrže mnoge tajne. Misterija je da je tijekom erekcije ovih građevina primijećeno pravilo zlatnog presjeka. Do sada, znanstvenici raspravljaju kojom metodom su preci preselili tone kamena. Mnogi ljudi iz različitih zemalja dolaze k njima kako bi dobili iscjeljenje ili stekli vitalnu energiju.

Neće li naš satelit Moon počiniti ubojstvo cijelog života na Zemlji, kao što mističari

Prema znanstvenicima, Mjesec se nalazi na udaljenosti od 384 tisuće kilometara od Zemlje i ima promjer 3476 kilometara, što je četiri puta manje od promjera planete Zemlje. U skladu sa zakonima fizike, ne samo da Zemlja privlači Mjesec, već i Mjesec privlači Zemlju. Kao što vidite, obje su planete neraskidivo i vječno povezane. Mjesec je odgovoran Univerzumu za zadržavanje Zemlje unutar Sunčevog sustava i privlači sve što padne u njegovo gravitacijsko polje. I svaki put kada se Zemlja, okrećući se oko svoje osi, bude prisiljena gubiti brzinu rotacije. Usporavanje rotacije Zemlje uzrokovano Mjesecom dnevno iznosi 0,00164 sekunde, a to usporavanje traje već nekoliko milijardi godina. Nadam se da će nas prijetnja proći još nekoliko milijuna godina. A da Mjesec tradicionalno zauzima jedno od središnjih mjesta u ezoteriji, drugo je pitanje.

izvor

https://taynikrus.ru/gipotezy/padenie-fatty-na-zemlyu/

izvor
http://ru-an.info/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8/%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B5%D0%BC%D1%83-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D1%88%D1%91%D0%BB-%D0%B2%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%BD%D1%8B%D0%B9-%D0%BF%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BF/

 

 
O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno