Ponedjeljak 13 Srpanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Drevni nuklearni ratovi?

03 Svi 2019
(Reading time: 4 - 7 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Drevne nuklearne eksplozije? Rat između Rame i Atlantida?

Nuklearne eksplozije
 Ljudska prošlost je doista misteriozna, a mnogo toga je namjerno sakriveno od strane okultnih sila koje nisu željele da znamo istinu. Ali postoje dva drevna indijska djela, Mahabharata i Ramayana, koji nam daju mnogo odgovora na mnoga pitanja o našoj prošlosti.

Povijest čovječanstva izuzetno je složena i kontroverzna. Postoje znanstvenici koji žestoko poriču postojanje visoko razvijenih civilizacija, s tehnološke točke gledišta, u dalekoj prošlosti Zemlje.

 

Međutim, otkrića koja su učinjena tijekom vremena tako jasno sugeriraju da je život na Zemlji počeo i da je došao do kraja mnogo puta. Bilo je barem 5 velikih izumiranja u povijesti Zemlje.

Ako ste se pitali kada je nuklearno oružje prvi put korišteno u povijesti čovječanstva u oružanom sukobu, većina bi odgovorila bez ikakve sumnje: 6. kolovoza 1945., kada je američki bombarder Enola Gay bacio atomsku bombu na Hirošimu

    Atomic bombing of Japan

                                                                                                             Dvije zračne fotografije oblaka atomske bombe, preko dva japanska grada 1945.

 

Povijest modernog nuklearnog oružja započinje pismom koje je Albert Einstein poslao 2. kolovoza 1939. predsjedniku Franklinu D. Rooseveltu.

Uskoro je američka vlada pokrenula projekt izgradnje jezgre naoružanja poznate kao "Manhattan Project".

Budući da je za izgradnju nuklearnog oružja bio potreban ogromna količina  urana, u Oak Ridgeu - Tennesseeju izgrađeno je postrojenje za obogaćivanje pomoću procesa difuzije plina, a Kalifornijsko sveučilište Ernest Lawrence je postavilo proces magnetske separacije izotopa uranija.

                                           Prvo nuklearno oružje testirano je 16. srpnja 1945. u pustinji Novog Meksika.

 atomik1Dana 16. srpnja 1945. u 5:29:45 sati, projekt Manhattan dolazi do eksplozivnog cilja jer je prva atomska bomba uspješno testirana u Alamogordu, Novi Meksiko.

 

Kada je prva bomba eksplodirala u pustinji Novog Meksika, pijesak se pretvorio u ogromno veliko zeleno staklo. Na iznimno visokim temperaturama pijesak se pretvara u staklo, što je pomoglo arheolozima da bolje razumiju što se dogodilo na Zemlji prije nekoliko tisuća godina.

 

Mahabharata

Mahabharata, jedan od najvažnijih epova drevne Indije, sadrži brojne priče o nekim tajanstvenim narodima koji su dostigli tehnološki napredniji stupanj u drevnoj Indiji, a drugi je Ramayana.

Sastoji se od 100.000 stihova podijeljenih u 18 dijelova ili knjiga.

Ti su drevni tekstovi više od povijesne naracije, oni su kombinacija činjenica, legendi, priča i mitova.

Među tim povijesnim tekstovima, susrećemo jasnu referencu na najmanje jednu nuklearnu eksploziju koja se dogodila prije oko 12.000 godina!

Izvorno su te legende ignorirali povjesničari jer je to trebala biti mašta onog koji je napisao čuveni ep Mahabharata.

Stvari su poprimile čudan zaokret jer su arheolozi otkrili drevni grad Mohenjo Daro negdje početkom 20. stoljeća.

 

Mohenjo Daro je izgrađen u godini 2.600, prije krista. i napušteno oko 1700 godina, prije Krista. Arheolozi su te davne 1922 godine prilikom radova na željeznici otkrili stare ruševine.Posljednja iskopavanja provedena na tom području su između 1964.-1965. Godine vodila ekipa na čelu s Georgeom Dalesom. Arheolozi su 1980-ih koristili manje invazivne tehnike, površinske ili lokalne ankete kako bi prikupili više informacija.Postoje mnoga mjesta na Zemlji koja su izgleda uništena nuklearnom eksplozijom, ali najčudesniji od svega je Mohenjo Daro.

 Mohenjo Daro - Nuklearna eksplozija?

Smješten danas na području Pakistana, Mohenjo Daro je dio skupine naselja koja pripadaju takozvanoj civilizaciji Harappa, također poznatoj kao civilizacija doline Inda.

Jedan od onih koji su svoje živote posvetili proučavanju ovih ruševina je Englez David W. Davenport, koji je nakon 12 godina istraživanja objavio 1979. knjigu Atomsko uništenje - 2000 g. Prije Krista, teorija koja se temelji na hipotezi da Mohenjo Daro nije propao u  vremenu, nego je njegov kraj zapečatila eksplozija nuklearne bombe.

   Mohenjo Daro vision

                                                                                           Umjetnička interpretacija: Mohenjo Daro prije uništenja.

 

Nakon analiza i istraživanja, arheolozi su otkrili da je Mohenjo Daro stvarno uništen nakon nuklearne eksplozije. Ovaj zaključak proizlazi iz činjenice da unutar grada postoje debeli slojevi gline i zelenog stakla.

Ovo zeleno staklo se javlja samo u slučaju atomskih eksplozija. Osim toga, kosturi gradskih stanovnika bili su razbacani posvuda kao da se globalna katastrofa dogodila prije tisuću godina.

Laboratorijska analiza pokazala je da je Mohenjo Daro bio izložen temperaturama iznad 1500 stupnjeva Celzija. Ova ogromna temperatura može se objasniti jedino nuklearnom eksplozijom apokaliptičkih razmjera.

 

Još jedan zanimljiv aspekt je da radioaktivnost u izgubljenom gradu, Mohenjo Daro, još i dan danas  premašuje radijacijski nivo 10 puta veći od normalne razine .Još jedan čudan znak drevnog nuklearnog rata u Indiji je divovski krater u blizini Bombaya. Lonarski krater promjera gotovo 154 metara, smješten 400 kilometara sjeveroistočno od grada, star je najmanje 50.000 godina i mogao bi biti povezan s drevnim nuklearnim ratom.Ova nevjerojatna otkrića, koja su u velikoj mjeri osporavana od strane modernog svijeta i znanstvenog svijeta, ukazuju na postojanje impresivno moćnih i razvijenih civilizacija koje su živjele u dalekoj prošlosti Zemlje.

 lonar ast 2004334

                                                                                                                     Lonar | Veliki krater u blizini Mumbaija, Indija

 

Bez obzira da li želimo prihvatiti ili ne, u 4,5 milijardi godina postojanja Zemlje, nemoguće je da možda neke  druge civilizacije nisu napredovale sa tehnološki duhovne točke gledišta.Naravno, znanstvenici su slegnuli ramenima kada je došlo do objašnjenja kako se mogla dogoditi ova atomska eksplozija. Čitajući u čuvenom epu Mahabharate, otkrivamo da jedna od opisanih legendi opisuje ono što se dogodilo u Mohenjo Daro: "Jednog dana, iz nepoznatih razloga, na nebu je uočena vatra. Poslao je veoma snažan snop iznad Mohendžou Daroua, i za samo nekoliko sekundi sve je nestalo. Eksplozija je spalila i ljude i životinje, i sve je bilo utišano."

Šta se stvarno dogodilo? Opisuju li Mahabharata i Ramayana eksplozije nuklearnih bombi koje su se dogodile u dalekoj prošlosti čovječanstva? Ako je tako, tko je to mogao napraviti? To bi mogao biti nuklearni holokaust koji se dogodio prije oko 12.000 godina, eksplozija koja je stvorila krater udaljen 400 kilometara od Mumbaija.

 

Za više informacija o temi pogledajte sljedeći video:

 

 

izvor:

https://www.matrixdisclosure.com/ancient-nuclear-explosions-rama-atlantis/

 

 

 

  

 

 

        

            

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno