Utorak 14 Srpanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Arheološka otkriča,novo.

19 Sij 2019
(Reading time: 2 - 4 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Arheologija slika 1 845x475

           


KOJA ARHEOLOŠKA OTKRIĆA NAS OČEKUJU U 2019.? Dvorana spisa u Velikoj piramidi, novi Kumranski svitci…


Otkrića u svijetu arheologije svake godine bacaju novo svjetlo na povijesne događaje. Rachel Tsoumbakos za portal Inquisitr navela je najveća otkrića u prošloj, kao i predviđanja što bi se sve moglo otkriti u tekućoj godini

Najveća ‘ledara’ (posebno dizajnirana kuća za pohranu leda) Britanije iz 18. stoljeća, 1700 godina stare rimske statue na području današnjeg Izraela, 4400 godina stara grobnica svećenstva u Egiptu i figurica keltskog boga Cernunnosa iz 2. stoljeća samo su neka od renomiranih otkrića koja su novinarku potakla na predviđanje budućnosti. A ako barem jedna od navedenih stavki bude otkrivena očekuje nas ludo razdoblje.
Tajna ‘šupljine’ u Velikoj piramidi

Iako su komore već od ranije poznata stvar, očekuje se da će se ove godine rasvijetliti pozadina ‘tzv. Velike dvorane u Velikoj piramidi’. Praznina je otkrivena prije dvije godine, dugačka je tridesetak metara i službeni kanali pretpostavljaju da bi ‘hodnik mogao voditi do Kufuovog sarkofaga’. Ipak, do danas nije otkriveno što praznina doista jest. Zato su tu teorije poput one o ‘zatvorenom građevinskom hodniku’, ‘skrivenoj grobnoj komori’, ‘nizu manjih komora’ i dr.

   Arheologija slika 2       

Kufuovi papirusi

Arheolozi su otkrili papiruse u Wafi al-Jarfu na Crvenom moru te se vjeruje kako su stari više od 4500 godina i dolaze iz ‘vremena vladavine Kufua (Keopsa)’. Među papirusima otkriven je dnevnik nadzornika Merera u kojem su opisani detalji izgradnje piramide. Kako je do danas preveden tek manji dio, za očekivati je da ćemo ove godine dočekati vrlo vrijedne informacije.

Arheologija slika 3          


Nova kumranska špilja

Za sve fascinirane svitcima s Mrtvog mora, očekuje se otkriće novih špilja na lokaciji otkrića poznatih svitaka. U prošle dvije godine već je otkriven dio, no bez spisa, a arheolozi nastavljaju ‘češljati’ područje kao dio projekta potrage za novom religijskom dokumentacijom. Svitci s Mrtvog mora ostaci su oko 900 testova pronađenih kroz dvanaest špilja u blizini Kumrana. Pretpostavlja se kako su ih napisali Eseni.
Veća količina glinenih pločica u nekom od izgubljenih gradova Iraka

Tijekom velike afere vezane uz Hobby Lobby i crno tržište povijesnih artefakata otkriveno je oko 1400 pločica iz izgubljenog grada Irisagriga. Krijumčari poznaju i lokaciju grada, arheolozi još ne, pa samim time postoji nada da na lokalitetu i dalje postoji značajno skladište povijesnih izvora. Najprije je, međutim, potrebno pronaći sam izgubljeni grad.


Izgubljena carska Fabergeova jaja

  Arheologija slika 4 1024x830      

                   

Tvrtka Faberge izradila je ‘oko 50 dekoriranih uskršnjih jaja za rusku carsku obitelj’. U ruskoj revoluciji neka od jaja su nestala. Prema portalu Live Science, dokumenti otkriveni 2017. godine navode kako bi se neka od izgubljenih jaja mogla nalaziti u kućnoj kolekciji nekog Amerikanca, kao dio ‘dviju velikih pošiljki umjetnina i artefakata što su iz SSSR-a i Turske 1991. i 1992. otišli za New Orleans’. Javni pritisak nastao poslije Hobby Lobbyja mogao bi primorati vlasnike na povratak dragocjenih umjetnina.

preneseno sa

https://nexus-svjetlost.com/2019/01/18/koja-arheoloska-otkrica-nas-ocekuju-u-2019-dvorana-spisa-u-velikoj-piramidi-novi-kumranski-svitci/

 

 

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno