Nedjelja 12 Srpanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Business

Koga Rohatinski štiti

14 Kol 2011
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
novacUdruga Franak nije zadovoljna dogovorom banaka i države

Rohatinski treba ukinuti deviznu klauzulu, a ne štititi banke

Guverner je trebao regulirati rad banaka da ne dođe do masovnih kredita sa deviznom klauzulom, a ne da sada kad su svi navučeni na kredite, dužnike dijele na 'stambene' i 'auto' dužnike, kazao je Prpić

Udruga Franak nije zadovoljna dogovorom vlade i banaka o mjerama za pomoć dužnicima jer smatra da idu na ruku bankama a ne građanima.

Potpisi se očekuju idući tjedan, a prema dostupnim informacijama tečaj franka zamrznuo bi se na 5,8 kuna za jedan franak, a razlika kredita do stvarnog tečaja knjižila bi se u balon kredite i naknadno vraćala. K tome, banke najavljuju smanjenje kamate do 1 postotni poen, a centralna banka bi komercijalnim bankama otpustila iz pričuve 3,5 milijarde kuna.

Tomislav Prpić, predstavnik Udruge Franak, kaže da to nije dovoljno te traže ukidanje devizne klauzule na sve kredite i njihovo pretvaranje u kunske kredite po tečaju koji je vrijedio na dan odobravanja kredita. Udruga je najavila podizanje tužbe pred Ustavnim sudom i Sudom časti, a ići će i sa prijavom DORH-u. Udruga će se, kaže Prpić, otvorenim pismom predsjedniku države i predsjednici Vlade požaliti na ponašanje guvernera Rohatinskog koga optužuju da je otvoreno stao na stranu banaka.Guverner je trebao regulirati rad banaka da ne dođe do masovnih kredita sa deviznom klauzulom, a ne da sada kad su svi navučeni na kredite, dužnike dijele na 'stambene' i 'auto' dužnike prema vrstama ili valuti u kojoj su oni podizani, kazao je Prpić.

Autor

Ljubica Gatarić

preuzeto sa

www.vecernji.hr

 

 

 

Tomislav Prpić, predstavnik, Udruge, Franak, kaže

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno