Utorak 14 Srpanj 2020
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Svemirski letovi

Seks u svemiru moguć samo u četri poze

27 Sij 2009
(Reading time: 1 - 2 minutes)

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna

NASA-in projekt kodog naziva STS-XX trebao je otkriti koje su seks poze moguće u bestežinskom stanju

Američki i ruski astronauti seksali su se u svemiru u više puta tijekom istraživanja kako bi ljudi preživjeli višegodišnji boravak u bestežinskom stanju. Iako niti NASA niti ruske vlasti ne vole pričati o toj 'tabu' temi, francuski znanstvenik i pisac Pierre Kohler u svojoj najnovijoj knjizi 'Posljednja misija: Mir - Ljudska avantura' raspravlja upravo o tome.

- Seks u svemiru vrlo je važno pitanje. Eksperimentima se htjelo istražiti kako bi funkcionirale misije u kojima bi sudjelovali bračni parovi te kako bi uopće seks funkcionirao u bestežinskom stanju - objašnjava Kohler.

U svojoj knjizi navodi NASA-in povjerljivi izvještaj misije space shuttla iz 1996. godine. Projekt kodog naziva STS-XX trebao je otkriti koje su seks poze moguće u bestežinskom stanju. U kompjutorskoj simulaciji provjereno je dvadeset poza od čega se izabralo deset najboljih.

- Nakon testiranja na računalu pristupilo se praksi u svemiru. Rezultati su snimani, no smatraju se toliko osjetljivima da je čak i sama NASA dobila cenzuriranu verziju - ističe Kohler.

Svega su četiri poze moguće bez ikakve 'mehaničke pomoći i osiguranja'. Ostale od deset isprobanih zahtjevaju poseban elastični opasač i tunel na napuhavanje koji se poput vreće za spavanje postavi oko para.

- Istraživanje je pokazalo kako tradicionalna 'misionarska' poza, koja je na Zemlji toliko jednostavna zbog gravitacije, u svemiru jednostavno nije moguća - zaključio je Kohler.

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno