Četvrtak 25 Travanj 2024

Pretraga

Grb grada Zagreba - masonski simboli drevnog mita

11 Lis 2012
(Reading time: 8 - 15 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

grb_zagreba
Iako Zagreb ima gotovo tisućljetnu povijest, kao cjelina on je u stvari jako mlad. Iako je Zagrebačka biskupija (Kaptol) osnovana oko 1094. godine; iako Gradec postaje slobodnim kraljevskim gradom već 1242. godine - tek 1850. godine nastao je jedinstveni grad Zagreb.

Slobodni kraljevski Gradec, Kaptol, Nova Ves, Vlaška ulica, podgrađe i okolna sela, 7. rujna 1850. godine, carskim patentom ujedinjena su u jedinstveni grad Zagreb. Tek tada srušene su brojne administrativne prepreke koje su sprječavale da se Zagreb počne širiti i pretvarati u moderan grad. Kapitalističko poduzetništvo, industrija i promet počinju se ozbiljno razvijati povlačivši za sobom i kulturni razvoj. Međutim, baš kako to biva i u životu, tek nakon jedne velike katastrofe razvoj grada uzeo je ozbiljan zamah.

9. studenog 1880. godine, u sedam sati i tri minute, potres od 6,3 stupnja po Richteru, zauvijek je izmjenio dotadašnju vizuru Zagreba otvorivši tako put izgradnji novog i modernog grada. Nove urbanističke vizije rezultirale su sustavnom izgradnjom, ustanove, zgrade, palače i parkovi niču kao gljive poslije kiše - utemeljiteljsko razdoblje u punom je jeku...

Opširnije...

Komentiraj (0 Komentara)

Taj trokut 2 dio!

11 Srp 2012
(Reading time: 2 - 3 minutes)

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna

eye_of_RA
Zasada što sam uspio pronaći najstariji pronađeni trag oka je io u grobnici jako poznatog faraona Ra, ili boga sunca u njegovoj grobnici u Egiptu. Vjerojatno se spominje i negdje ranije, ali eto trenutno imam spoznaje da je to prvo pojavljivanje oka u povijesti. Ubrzo nakon toga poćeo se pojavljivati u simbolu sa trokutom, ravnomjerno po cijelom svijetu. Ono što mi je kod tog simbola zanimljivo jest to što nitko točno ne zna čemu služi.

Mnogi misle da je to klasični masonski simbol, ali u vrijeme njegova pojavljivanja nije bilo masona, doduše bilo je drevnim redova misticizma, ali masona ko takvih ne!

Neki misle da se radi o oku reptila ili gmaza koji stoje iza pozadine moći i kontroliraju svijet od pamtivjeka....

Opširnije...

Komentiraj (0 Komentara)

OTKRIVAMO ZA VAS: Pozadine priče o monolitu u Rijeci (I.dio)

08 Svi 2011
(Reading time: 2 - 4 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
          monolit_32twga24       U seriji članaka koja slijedi na ovom portalu, pokušat ćemo našim čitateljima objasniti i razotkriti jednu od najvećih zavjera protiv čovječanstva, koja se uskoro priprema pod ezoteričnim konceptom : Jedan svijet - jedna religija (One world - One religion). Monolit koji se pojavio na riječkom Korzu, nije nipošto bezazlen znak da je taj plan okultnih tajnih društava blizu realizacije te da Hrvatska u tom pokretu ima značajnu ulogu na svjetskoj razini.

22.05.2010 godine, na riječkom Korzu osvanuo crni monolit, nalik onome kojeg je poznati pisac naučne fantastike Arthur Clarke opisao u svojoj "Odiseji u svemiru". Monolit po učenju okultnih društava simbolizira novi početak, evoluciju, tehnološki napredak te intelekt koji su ljudi naslijedili. Svi ti pojmovi se na prvi pogled čine jako pozitivnima i afirmativnima, no onim čitateljima koji redovito prate naš portal, odmah će biti jasno da u toj priči ima i jako mnogo negativnih konotacija.

Opširnije...

Komentiraj (0 Komentara)

JE LI TITO BIO MASON: Dokazi i indicije

13 Lis 2010
(Reading time: 4 - 7 minutes)

Korisnička ocjena: 4 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivna
josip O pravom porijeklu i misiji Josipa (Josifa) Broza  zvanog Tito, nagađali su i pisali mnogi, a legende i kuloarske priče su vodile do mnogih nevjerovatnih otkrića. Tako su neki tvrdili da Tito uopće nije Josip Broz iz Kumrovca, već njemu nalik ruski Židov, koji je zamjenio na ruskom frontu poginulog Broza. O tome su ,međutim napisane i brojne studije, a samo u prošloj godini je izdano nekoliko opsežnih knjiga o Titovom liku i djelu, pa bi svako daljnje razmatranje tog aspekta njegova života bilo bespredmetno i suvišno. Zbog toga bih se u ovom osvrtu ograničio na jedno od najbitnijih pitanja o Titu, na koje nitko nikada nije jasno odgovorio, a to je pitanje o njegovoj navodnoj pripadnosti masonskim ložama. Pošto je članstvo u masonskoj loži tajno, a Tito se, iz razumljivih razloga nikada nije time "podičio", ostaje nam da iz dokaza i indicija koje ću u slijedećim retcima nabrojiti, sami zbrojimo "dva i dva" te ustanovimo da je Tito vjerovatno bio mason. Toj tvrdnji u prilog govore slijedeće točke:

1. TITO JE UMRO KAO MUSLIMAN

Ovu tvrdnju je potvrdilo više  izvora, a jedan od njih je Titov osobni tajnik Berislav Badurina, koji je izjavio da je Tito umro kao Musliman, čitajući Kuran po treći put.

Beogradski muftija Hamdija Jusufspahić je potvrdio Titovu privrženost Islamu:

Opširnije...

Komentiraj (0 Komentara)

Simboli obelisaka u Hrvatskoj

15 Kol 2009
(Reading time: 1 - 2 minutes)

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna

simboli, obelisaka, u, hrvatskojObelisk je falični simbol u čast Suncu. Korišteni su od većine tajnih društva za priziv energije Demiurga. Ili laički rečeno obelisk predstavlja muški spolni organ i uvijek se nalazi u blizini neke kupole koje pogađate predstavlja ženski spolni organ. Obelisk kao simbol naglašava mušku energiju koje puna mržnje i želje za ratovanjem, dok kupola ili falus predstavljaju žensku energiju prepunu emocija i ljubavi. Ta dva simbola moraju biti bliska jedan drugome kako bi činila energetsku ravnotežu i balansirala protok energije koji primamo. Takove kombinacije najčešće viđamo blizu katedrala ili crkvenih građevina.

Sve slike iz ovog serijala, pa tako i ove koje će te vidjeti u članku nastale su iz objektiva g.tehutija, nisam još uspio stupiti u kontakt sa njime, nadam se da će se to brzo riješiti...

Krenimo sada sa slikama:

Opširnije...

Komentiraj (0 Komentara)

WMD hosting

wmd dno