''Teorije'' zavjere

NEVADA ZONA 51

04 Velj 2014
(Reading time: 3 - 6 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

   nevada zona 51

Tajna vrijedna milijardu dolara: Što skrivaju u pustinji Nevade?
Prostor u pustinji države Nevade vlasti su oduvijek držale pod velom tajne. Navodno se u dobro skrivenim hangarima kriju vanzemaljske letjelice, ali i živi izvanzemaljci

Teorije zavjere oduvijek su zanimale i fascinirale ljude. Sigurno ste čuli nekoliko verzija o ubojstvu Kennedyja, da je slijetanje na Mjesec izrežirano u studiju ili da je Elvis živ, a Hitler nije umro 1945. u berlinskom bunkeru.  Za vas smo izdvojili najpoznatije i najzanimljivije teorije zavjere koji su teoretičari razradili u detalje tako da ćete posumnjati u ono u što ste do sada vjerovali. Svaki drugi dan objavit ćemo po jednu priču u specijalu - Teorije zavjere.

 

Zona 51 je vojna baza koja se nalazi na južnom dijelu američke savezne države Nevade, oko 130 kilometara sjeverozapadno od Las Vegasa. Glavna svrha baze, koju još nazivaju i Dreamland i Paradise Ranch, jest razvoj i testiranje eksperimentalnih vojnih zrakoplova i naoružanja.

Zona je također dio područja 'Nellis', a zračni prostor oko baze, kodnog imena R-4808 i površine je 37x40 kilometara, ograničen je za letenje. Vojni piloti ga često nazivaju 'kutija'. Neautorizirani let ovim zračnim prostorom povlači za sobom vojni sud i zatvor.

Oko cijele baze postavljeni su senzori pokreta, a ophodnje vrše unajmljeni zaštitari poznati kao Camo Dudes, zbog kamuflažnih uniformama u kojima patroliraju.

U blizini Zone 51 napravljen je i najveći atmosferski nuklearni test u povijesti, na lokaciji Yucca Flats, jačine 5 bombi bačenih na Hiroshimu.

Bazu prekriva veo tajne, a njezino je postojanje dugo negirala i sama američka vlada. Zbog toga su oko Zone 51 nastale brojne teorije zavjere, a središnja tvrdi kako se u bazi nalazi skriveni neidentificirani leteći objekt ili NLO.
CIA: Zona 51 postoji, ali ne skriva NLO

U kolovozu 2013. godine CIA je objavila dokumentaciju koja dokazuje postojanje misteriozne zone, no njezina namjena je mnogo manje značajna nego što se vjerovalo.

Prema ovim dokumentima, Zona 51 je uglavnom služila za testiranje vladinih programa zračnog nadzora poput U-2 i OXCART. Špijunski zrakoplov U-2 je mogao prevaljivati ogromne udaljenosti na velikim visinama, te se nalaziti punih 12 sati u zraku. Namjena mu je bilo nadziranje ruskih i drugih komunističkih teritorija tijekom razdoblja hladnog rata.

Dokumenti ne spominju sobu za obdukcije izvanzemaljaca niti spremišta za svemirske brodove. CIA-in dokument o Zoni 51, na čak 400 stranica, možete preuzeti OVDJE.

Ove informacije razočarale su mnoge koji su čak i pohodili sporno područje kako bi potvrdili svoje sumnje o izvanzemaljcima. Ipak, oni 'pravi' zagovaratelji teorije zavjere vjeruju da su tragovi svemirskih brodova i prava svrha Zone 51 dobro prikriveni.
U bazi živi izvanzemaljac J-Rod i radi s ljudima?

Prve teorije zavjere o Zoni 51 pojavile su se sredinom 20. stoljeća. Pretpostavlja se da se u Zoni 51 skrivaju tijela izvanzemaljaca koji su na planet dospjeli nakon pada svemirskog broda u Roswellu u državi Novi Meksiko. Također, vjeruje se da su unutar područja skrivene i druge napredne letjelice koje ljudi  nisu proizveli, ali su ih pokušali kopirati.

Zna se i da su iz Zone 51 polijetali špijunski avioni U-2 i njegov nasljednik SR-71 Blackbird. Kasnije su pokusne letove izvodili F-117 i F-22, tzv. "nevidljivi" avioni koji koriste stealth tehnologiju.

Neki sumnjaju da je ta tehnologija ljudskih ruku i uma djelo, vjerujući kako se za nju ljudski rod može zahvaliti izvanzemaljcu imena J-Rod. Navodno se radi o jednom od preživjelih izvanzemaljaca iz letjelice koja se srušila kod Roswella 1947. godine. J-Rod navodno radi su ljudima u bazi, a nevjerojatnu priču ispričala su javno čak dvojica navodnih bivših zaposlenika baze.
'Znanstvenik' tvrdio da je radio na vanzemaljskim letjelicama

Godine 1989. samoproglašeni znanstvenik Robert Lazar ispričao je Georgeu Knappu, novinaru mreže KLAS-TV u Las Vegasu, kako je tijekom svog rada u bazi Zone 51 imao prilike raditi na izvanzemaljskim letjelicama. Tvrdio je kako je bio zaposlen u odjelu S-4 u kojemu je imao uvid u dokumente koji su ukazivali da se provodi istraživanje antigravitacijskih reaktora za uporabu u pogonskim sustavima.

Bio je šokiran, no još ga je, kaže, više iznenadilo kada su ga odveli u jedan hangar i pokazali mu devet letećih diskova 'vanzemaljskog podrijetla'.

Objasnio je kako su diskovi za korištenje antigravitacijskog pogona trebali tvar naziva element 115. Na Zemlji takva tvar, tvrdio je, ne postoji, niti se može sintetizirati već mora doći iz područja na kojemu nastaje prirodnim procesima. Prema njegovoj priči, američka vlada je iz 'vanzemaljskih letećih diskova uspjela prikupiti oko 230 kilograma elementa 115'.

Riječ je o kemijskom elementu privremenog imena ununpentij, koji u periodnom sustavu elemenata nosi simbol Uup. Jedan je od najtežih kemijskih elemenata ikada otkrivenih i ne može ga se pronaći u prirodi. Zajedničkim snagama, ruski i američki znanstvenici su ga uspjeli sintetizirati tek 2004. godine, 'bombardiranjem' elementa amercija ionima kalcija. Dobiveni izotop ununpentija je 'živio' tek 160 milisekundi zbog svoje izuzetne nestabilnosti. Teoretičari zavjere o zoni 51 često spominju misteriozni element 115 za koji tvrde da se koristi u izvanzemaljskoj tehnologiji.

Nakon objave Lazarova intervjua počeli su se javljati mnogi koji su tvrdili da su na nebu iznad poligona Zone 51 vidjeli neobična svjetla koja su se kretala 'manevrima koji su izvan mogućnosti poznate zrakoplovne tehnologije'. Neke dojave o neobičnim viđenjima objavio je čak i ugledni magazin Aviation Week &Space Technology.
Nikad nije dokazano da je tamo radio

Lazarova priča je nešto manje uvjerljiva, samim time što se njegovo djelovanje u Zoni 51, kao ni njegovo obrazovanje, nije moglo potvrditi. Godine 1990. je uhićen zbog povezanosti s jednim bordelom u Nevadi.

Deset godina kasnije pokrenuo je kompaniju United Scientific Equipment and Supplies koja nabavlja materijale za znanstvena ispitivanja, poput radioaktivnih ruda, snažnih magneta i laboratorijskih kemikalija. Kompanija tvrdi kako imaju ''više od 400.000 zadovoljnih klijenata među kojima su škole, znanstvenici amateri i studenti''.
U Roswellu se srušio avion s djecom koju su prevezli u Zonu 51?

Prema kritičarima, jednu od najboljih i najtemeljitijih knjiga o Zoni 51 napisala je novinarka Annie Jacobsen. U knjizi pod nazivom 'Zona 51: Necenzurirana povijest najtajnije američke vojne baze' Jacobsen donosi intervjue sa znanstvenicima koji su radili unutar baze. Zaključila je kako nas izvanzemaljci ipak nisu posjetili.

Prema njezinoj teoriji, Staljin je angažirao nacističkog monstruma Josefa Mengelea kako bi proizveo 'grotesknu djecu-pilote'. Trebali su sletjeti u SAD i stvoriti paniku sličnu onoj koju je izazvao redatelj Orson Welles svojom radio dramom 'Rat svjetova'.

Međutim, letjelica se srušila u Roswellu u Novom Meksiku, a Amerikanci su zataškali cijeli slučaj.

Annie Jacobsen tvrdi da su pronađena tijela zapravo djeca stara 12 godina s abnormalno velikim glavama i neprirodnim velikim crnim očima. Bili su to 'ljudski zamorci'. Letjelica je zapravo bila nacistički testni zrakoplov Horten Ho 229 koji je zaplijenjen nakon Drugog svjetskog rata.

 

 

preneseno sa


http://www.24sata.hr/news/u-nevadi-kriju-izvanzemaljce-i-kopiraju-njihovu-tehnologiju-350541

 

 

 

 

 

Deset godina, kasnije pokrenuo, je kompaniju, United Scientific, Equipment and Supplie

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment