Jeste li i vi osjetili nešto? Tresu li nas neki tajanstveni "potresi sa neba"?

16 Lip 2021
(Reading time: 2 - 4 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U subotu sam prisustvovao jednoj svečanosti, ipo red svirke, red raznih delicija, pa naravno red pića i tako ukrug ... Klasika kako bi se reklo ... No odjednom nas je na kratko prekinuo veliki buuum, sve se zatreslo i čuo se taj udarac, u prvi smo mah pomislili da se radi o još jednom u nizu aftershockova zagrebačkog potresa. Ljudi su se poprilično uznemirili, ali na aplikacijama za pračenje potresa nije bilo ničeg.

Čekali smo nekoliko sati da vidimo da li će osvanuti ikakav podatak o tom događaju, ali ništa nigdje nije osvanulo. To se dogovdilo cca oko 14h! nisam dobro pratio vrijeme, ali nije ni bitno za ovu priču. Nekako sam pomislio, budući da se nije radilo o našem starom poznaniku(potresu) da je možda bila rijeć o probijanju zvučnog zida, ali nije se čuo nikakav poznati zvuk mlaznog motora, a bogme kako živimo u Zagrebu, sigurno se nije radilo o nekoj vježbi gađanja. I tako sam ja to sve smetnuo s uma dok nisam pročitao da se slična stvar dogodila u SAD-u, točnije u San Diegu. Sad ispada da je riječ o pravom misteriji. Tamo se od veljaće ove godine nešto slično dogodilo barem tri puta:
„Treći put od veljače stanovnici diljem okruga San Diego čuli su tajanstveni bum i osjetili lagani potres u utorak navečer. Najnoviji misteriozni fenomeni - koji se ponekad nazivaju i zemljotresom - zabilježeni su nešto prije 20.20 sati. od strane stanovnika južno od Tijuane, istočno do El Cajona i u četvrtima San Diega na jugoistoku i obalnim područjima, kao i Linda Visti, Clairemont i Tierrasanta. "

Mysterious Skyquakes2225
San Diego Union Tribune nema nikakvih saznanja o tome što je moglo izazvati te misteriozne događaje. Razlikuju se samo u vremenima kada su se dogodili. Kao i ovaj što smo mi osjetili, tako su i stanovnike pogođenih prekooceanskih krajeva pogodila ta mala podrhtavanja, a jednako kao i kod nas ni Američka geološka služba nije zabilježila baš nikakva podrhtavanja. Možda dijelom i zato što se mjere podrhtavanja ispod zemlje, a ovaj je osjet bio kao neki sonički bum - odozgo. Indikativno je da je i nacionalna garda osjetila neki bum, ali im ni radari ni druga oprema za pračenje nije zabilježila baš nikakav neuobičajen događaj. Ovi "potresi sa neba" su sveoubuhvatni pojam za klimave i potresne bumove koji ustvari nisu ni potresi ili kakvi zvučni fenomeni, a bogme nisu ni meteoriti. Jaki vjetrovi i drugi atmosferski uvjeti mogu uzrokovati neobično daleko putovanje zvuka, a meteorolozi priznaju da još uvijek ne znaju niti razumiju u potpunosti sve događaje koje nam atmosfera može donijeti.

Mysterious Skyquakes225825

Ako bi ovo mogla biti ikakva utjeha, izgleda da cijela sjeverna hemisfera doživljava pojačanu seizmičku i svaku drugu aktivnost. Tako čitam svakodnevno o prijavi ljudi(civila - ne znanstvenika) o neuobičajenom broju podrhtavanja koja nisu nigdje zabilježena. Tako su stanovnici okolice Montreala u Kanadi čuli, osjetili i zabilježili slično podrhtavanje, skupili su se preko neke face grupe i krenuli istraživati po pustopoljinama Kanade, ali nisu ništa pronašli.
Svatko tko prati tajnovite znakove i zvukove zabilježene širom svijeta zna da je ovo samo vrh ledenog brijega koji se trese. Jesu li San Diegani uvjereni da se ne treba brinuti? Naravno da nisu - žele svoj raj natrag prije nego što ga nestane, sada kada sam vidio količinu takvih pojava moram priznati da sam lagano upalio alarm jer ne znamo od kuda i sa kojim razlogom se događaju ovakve pojave. Ne bih htio da sada ovakve pojave dobiju neko svoje ime od strane znanstvene zajednice, a bez konkretnog objašnjenja o tome zašto se to uopče događa. Ako je itko osjetio išta slično, molio bih da ostavi komentar da pokušamo usporediti podatke, vidjeti gdje se sve takve pojave događaju kod nas i pokušamo pokrenuti neku inicijativu prema znanstvenoj zajednici u cilju traženja odgovora ...

 

Izvori:

https://strangesounds.org/2021/03/mysterious-booms-montreal-video.html

https://mysteriousuniverse.org/2021/06/mysterious-skyquakes-are-shaking-san-diego/

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment