Svemirski letovi

Svemirska tehnologija!

26 Stu 2016
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

svemirska letjelica

TAČNO JE, AMERIKANCI IMAJU U RUKAMA NAJVEĆU SENZACIJU STOLjEĆA: NASA potvrdila da posjeduje perpetuum mobile, raketni motor bez goriva i šalje ljude na Mjesec

EmDrive prototip – takođe poznat i kao Nemogući motor – je otkriven u procurelom izvještaju Američke svemirske agencije.

Čini se da tehnologija prkosi fizici – posebno trećem Njutnovom zakonu koji kaže da za svaku akciju postoji jednaka i suprotna reakcija.

Jer umjesto ispuštanja eksplozivnih plinova na jednu stranu da bi raketa mogla da se ispali na drugu, EmDrive je potpuno samostalan i ne ispušta ništa.

NASA je koristila ono što oni zovu veslom rezonantne šupljine koje je omogućilo eksperimentalnom prototipu da se kreće kroz svemir bez ispuštanja materije da se odupre.

Njihov EmDrive, prvobitno predložen još 1999. godine od strane britanskog pronalazača Rodžera Šojera, pokreću čestice svetlosti i mikrovalova koji se sudaraju unutar zatvorene komore kupastog oblika.

I, nekako, kretanje čestica i valova stvara potisak, što pokreće motor.

NASA-in stručno recenziran rad o EmDrive-u je objavljen pod nazivom “Merenje impulsivnog potiska iz zatvorene radio-frekventne šupljine u vakuumu“ u časopisu američkog Instituta za aeronautiku i astronautiku (AIAA).

Prema prvobitnim procjenama Šojera, neviđena efikasnost EmDrive-a će poslati raketu na Mars za samo 10 sedmica.

Detalji eksperimenta, koji je sproveden u Svemirskom centru Džonson, objavljeni su u časopisu američkog Instituta za aeronautiku i astronautiku.

Tu se opisuje kako su inženjeri izvršili seriju testova u vakuumskoj sredini koji su se do sada pokazali izuzetno uspešnim.

Tehnologija bi mogla da pokreće objekat kroz svemir daleko većim brzinama od laserskih i solarnih letelica koje su u fazi razvoja.

Fizičari su i dalje zbunjeni po pitanju toga kako tačno motor može da se pokrene bez upotrebe goriva.

Ali najvažnije, rezultati testiranja koji su stručno recenzirani ukazuju da je veliki deo istraživanja vjerodostojan i da može biti osnova za probu u svemiru.

preneseno sa
http://webtribune.rs/tacno-je-amerikanci-imaju-u-rukama-najvecu-senzaciju-stoleca-nasa-potvrdila-da-poseduje-perpetuum-mobile-raketni-motor-bez-goriva-i-salje-ljude-na-mesec/

 

 

 

 

 koji, je, sproveden, u, Svemirskom, centru, Džonson, objavljeni, su, u, časopisu


       

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment