Mars,živi organizimi??

19 Sij 2019
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

    mars životroweri

Ruski znanstvenici: Roveri na Mars donijeli zemaljski život

Život na Crvenom planetu već postoji, a donijeli su ga istraživački aparati lansirani sa Zemlje, vjeruju ruski akademici.

Suradnici Instituta za astronomiju Ruske akademije znanosti smatraju da postoji velika vjerojatnost da su roveri lansirani s našeg planeta unutar misija proučavanja Marsa na površinu Crvenog planeta donijeli zemaljski život.

Živi organizmi mogli su se pojaviti nakon lansiranja istraživačkih aparata koji su ih i donijeli sa Zemlje. I premda svi dijelovi rovera uoči slanja prolaze postupak obrade, znanstvenici ne vjeruju da je potpuna sterilizacija moguća.

"Kada me novinari pitaju ima li života na Marsu, ja im odgovaram da on 'već postoji'. Nemoguće je u potpunosti sterilizirati svemirske aparate. U najboljem slučaju, koliko ja znam, i poslije najtemeljnije sterilizacije ostaje po nekoliko stotina mikroorganizama po četvornom metru, najpostojanijih i najizdržljivijih. Razumljivo je da mikroorganizama ima i da su vrlo vitalni. Život je nevjerojatno teško stvoriti, ali isto ga je tako teško uništiti", rekao je na sjednici predsjedništva Ruske akademije znanosti Boris Šustov. Zato će, kada u budućnosti na Marsu budu otkriveni mikroorganizmi, biti teško utvrditi jesu li se sami pojavili ili su doneseni sa Zemlje, prenose ruski mediji.

preneseno sa
https://hr.rbth.com/science/83590-ruski-znanstvenici-roveri-mars

 

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment