Petak 10 Srpanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Tajna društva

STARGATE

09 Stu 2012
(Reading time: 1 - 2 minutes)

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
stargate
SVEMIRSKA VRATA
Amerikanci grade Mjesečevu bazu?!
NASA ozbiljno planira ponovno poslati ljude na Mjesec, a svoje će planove otkriti čim se malo stišaju strasti oko predsjedničkih izbora, tvrde američki stručnjaci
Čini se da svemirska agencija razmišlja o uspostavi baze iza Mjeseca kako bi ondje održala nazočnost ljudi, ali i kao odskočnu dasku za planirane posjete dubokom svemiru 2025.
Novi planovi najvjerojatnije su već utanačeni s administracijom Baracka Obame, međutim držani su u tajnosti za slučaj da republikanski kandidat Mitt Romney pobijedi, rekao je stručnjak za američku politiku istraživanja svemira John Logsdon, profesor na Sveučilištu George Washington.
U 2010. Obama je objavio da će NASA do 2025. poslati astronaute na obližnji asteroid, a do sredine 2030-ih na Mars. Kako bi ostvarila ove ciljeve, agencija je počela razvijati golemi raketni sustav, tvz. Space Launch System (SLS) i kapsulu Orion za posadu. Kada SLS i Orion budu spremni 2021, astronauti neće izravno letjeti do udaljenih svemirskih odredišta. Naime, u proteklih godinu dana proširile su se glasine da NASA namjerava smjestiti svojevrsnu bazu u točki L2 s vanjske strane Mjeseca. Ta lokacija spada u tzv. Lagrangeove točke, a zanimljiva je jer se u njoj uravnotežuju
gravitacijski utjecaji Mjeseca i Zemlje, tako da baza na tom mjestu može jednostavno lebdjeti bez kruženja u Mjesečevoj orbiti (kliknite na sliku desno). Postaja bi bila odlična odskočna daska za putovanja u daleki svemir, ali i za istraživanja i boravak astronauta u duljim misijama. Iz nje bi se, među ostalim, moglo upravljati robotiziranim misijama na udaljenijoj strani Mjesečeve površine.
Stručnjaci pretpostavljaju da bi prvi, probni bespilotni dio misije SLS mogao biti lansiran krajem 2017, a drugi, s posadom 2021.
Da ti planovi nisu samo nagađanja ili puštanje balona kako bi se istražilo raspoloženje javnosti, potvrđuju nedavne riječi zamjenice direktora NASA-e Lori Garver. 'Nedavno smo Kongresu predstavili izvješće na osnovi kojeg je jasno da će SLS ići daleko iznad niske Zemljine orbite da bi istražio svemir oko sustava Zemlja-Mjesec, do asteroida, Mjeseca i konačno Marsa', rekla je u rujnu na konferenciji Garver.
preuzeto sa
gravitacijski, utjecaji, Mjeseca, i Zemlje, tako
O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno