Izgubljene civilizacije

Mars.NASA uočila nešzo neobično

08 Ožu 2018
(Reading time: 1 - 2 minutes)

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

  mars kamenje

NASA uočila nešto neobično na Marsu: Da li su to vanzemaljci?

NASA je uočila gomile kamenja na Marsu koje podsećaju na strukture nastale u Velikoj Britaniji i u Evropi još od prahistorijskih vremena.

Blizu Sjevernog pola Crvene planete naučnici su identificirali gomilu kamenja poređanu u skladan red u vidu linija(pruga). Ipak, NASA ne veruje da je reč o vanzemaljskim strukturama.

- Šta je moglo da oraganizuje kamenje u ovakve skladne strukture? Na Arktiku na Zemlji, stjene su organizovane jednim posebnim procesom. Višestruko zamrzavanje i odmrzavanje tla može izbiti stjene na površinu i organizovati ih u šipove, pruge ili čak krugove. Na Zemlji jedan od ovih temperaturnih ciklusa traje godinu dana, ali na Marsu može trajati mnogo duže - navode iz NASA.

Inače, svemirska agencija je ranije ove nedelje optužena za prikrivanje dokaza o vanzemaljskom životu na Marsu.

Bari di Gregorio, istraživač sa Univerziteta u Bakingemu, otkrio je da je rover NASA pronašao tragove oblika života na Marsu, ali ih agencija namerno prikriva zbog straha da neće imati budžet za naredne misije.

preneseno sa
http://www.vesti-online.com/Vesti/Zanimljivosti/689506/NASA-uocila-nesto-neobicno-na-Marsu-Da-li-su-to-vanzemaljci

 

 

 

 

 


šta,je,ih,u,ali,na

      

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment