Izgubljene civilizacije

Tu je cijela flota

26 Pro 2017
(Reading time: 4 - 7 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

2017 12 26 171121 nlo cjela flota

„TU JE CJELA FLOTA“: Sve o Pentagonovom odeljenju "Dosije Iks" o NLO-ima! 

Bivši šef tajnog programa Pentagona Luis Elizondo izjavio je za „Dejli telegraf“ da su Zemlju možda posjetili neidentifikovani leteći objekti (NLO) iz svemira i da je postojanje naprednog NLO-a koji koristi tehnologiju koja ne pripada nijednoj naciji „dokazano izvan razumne sumnje“.

Do prije dva mjeseca on je iz svoje kancelarije na petom spratu Pentagona vodio Program identifikacije napredne prijetnje iz vazdušno-kosmičkog prostora koji je obuhvatao istraživanje i procjenu pretnje koju predstavljaju NLO.

Postojanje odjeljenja „Dosije X“ u stvarnom životu započelo je 2007, a ove nedjelje je otkriveno uz potvrdu Pentagona.

Elizondo, kojeg „Dejli telegraf“ naziva šefom odjeljenja „Dosije X“, rekao je da se mnogo toga o čemu bi se moglo govoriti i dalje vodi kao poverljivo.

Prošle nedjelje, „NJujork tajms“ je izvjestio da je došao do dokumenata i ugovora koji pokazuju da je Pentagon uz dozvolu američkog Kongresa u periodu od 2008. do 2011. godine potrošio nešto malo manje od 22 miliona dolara na Program identifikacije napredne prijetnje iz vazdušno-kosmičkog prostora koji je obuhvatao istraživanje i procjenu prijetnje koju predstavljaju neidentifikovani leteći objekti (NLO).

„U godišnjim budžetima Ministarstva odbrane (SAD) od po 600 milijardi dolara, 22 miliona dolara potrošenih na Program identifikacije napredne prijetnje iz vazdušno-kosmičkog prostora bilo je skoro nemoguće uočiti. Upravo to je Pentagon i želeo“, navodi ovaj list.

„NJujork tajms“ je naveo da je na čelu programa bio zvaničnik američke vojne obaveštajne službe Elizondo, čija je kancelarija na petom spratu Prstena Ce duboko u zgradi Pentagona.

Navodi se da Ministarstvo odbrane SAD nikada ranije nije priznalo postojanje programa, a sada tvrdi da je on ugašen 2012. godine. Međutim, oni koji podržavaju rad ovog programa navode da, iako je Pentagon tada prestao da ga finansira, on i dalje nastavlja da funkcioniše.

Prema sagovornicima „NJujork tajmsa“, tokom poslednjih pet godina zvaničnici uključeni u program nastavili su da istražuju slučaj koje su im predstavili pripadnici službe, uporedo obavljajući i ostale dužnosti koje imaju u američkom Ministarstvu odbrane.

Navodi se da je čelink programa Elizondo podneo ostavku 4. oktobra ove godine i u njoj naveo da je potrebno obratiti ozbiljniju pažnju na „mnoga svjedočenja koja dolaze iz Ratne mornarice i drugih službi o neobičnim vazduhoplovnim sistemima koji dolaze u dodir sa vojnim oružanim platformama i pokazuju mogućnosti koje prevazilaze i ono što dolaze i nakon naredne generacije“.

„NJujork tajms“ je naveo da je Elizondo izrazio frustraciju ograničenjima koja su postavljena programu i kazao ministru odbrane SAD DŽejmsu Matisu da „ostaje potreba od životne važnosti da se utvrde mogućnosti i namere ovih fenomena zarad dobrobiti oružanih snaga i nacije“.

Navodi se da je ovaj tajnoviti program, čiji su djelovi i zavedeni kao tajni, započet 2007. godine i da je u početku u velikoj mjeri finansije dobijao na osnovu zahtjeva ove godine penzionisanog senatora iz Nevade Harija Rida, koji je od 2005. do 2017. bio na čelu predstavnika Demokratske partije u Senatu, poznatom po dugogodišnjem interesovanju za svemirske fenomene.

„NJujork tajms“,navodi da je većina novca išla kompaniji za istraživanje vazdušno-kosmičkog prostora „Bigelou erospejs“ na čijem je čelu milijarder i stari Ridov prijatelj Robert Bigelou, koji trenutno sarađuje sa NASA.

U emisiji „60 minuta“ američke televizijske mreže „Si-Bi-Es“, emitovanoj u maju ove godine, Bigelou je izjavio da je „apsolutno ubjeđen“ da vanzemaljci postoje i da su NLO posećivali Zemlju.

Tokom saradnje sa kompanijom Bigeloua, čije je sedište u Las Vegasu, program je iznedrio dokumente u kojima se opisuju viđanja letjelica za koje se činilo da se kreću izuzetno velikim brzinama, a da pritom naizgled nemaju vidljivi pogon koji ih pokreće, kao i letjelice koje su djelovale kao da lebde, iako se nije videlo šta ih održava u tom stanju.

više na TVITERU

Navedeno je da su zvaničnici programa proučavali video-snimke susreta nepoznatih objekata i američkih vojnih letelica, uključujući i onaj objavljen u avgustu ove godine na kojem se vidjelo kako su dva borbena aviona F/A-18F Ratne mornarice SAD sa nosača aviona „Nimic“ 2004. kod obale San Dijega jurila ovalni objekat bjeličaste boje.

Program posjeduje i video i audio-snimke prijavljenih incidenata sa NLO, među kojima je i snimak brobenog aviona Ratne mornarice SAD F/A-18 „Super hornet“, na kojem se vidi letelica sa nekakvom blještećom aurom oko sebe koja se kreće velikom brzinom i okreće pri kretanju. Na snimku se čuju vojni piloti koji pokušavaju da shvate šta se dešava.

„Tu je cjela flota“, čuje se glas jednog od pilota.

„NJujork tajms“ navodi da je Ministarstvo odbrane SAD odbilo da otkrije gde i kada se desio ovaj incident.

„Na međunarodnom planu, mi smo najzaostalija zemlja u svijetu kada je o ovom reč. Naši naučnici se plaše da će biti isključeni iz struke, a naši mediji strahuju da će biti žigosani. Kina i Rusija su mnogo otvorenije i rade na tome zajedno sa ogromnim organizacijama u tim zemljama. Manje zemlje poput Belgije, Francuske, Engleske i južnoameričke zemlje poput Čilea su takođe mnogo otvorenije“, kazao je Bigelou u jednom intervjuu.

Penzionisani senator Rid izjavio je nedavno za „NJujork tajms“ da je ponosan na ovaj program.

Nije me sramota niti stid niti se kajem što sam to pokrenuo. Mislim da je to bila jedna od dobrih stvari koje sam uradio tokom godina službe u Kongresu. Uradio sam nešto što niko nikada pre nije uradio“, kazao je Rid.

„NJujork tajms“ je naveo da su druga dva bivša senatora koji su bili članovi Podkomiteta za troškove odbrane i podržavala programa preminuli — republikanac s Aljaske Ted Stivens 2010, a demokrata sa Havaja Danijel K. Inouje umro je 2012. godine.

Penzionisan senator Rid je izjavio i da on sam nije znao odakle su ovi NLO došli.

„Ako iko kaže da sada ima odgovore, samo se zavarava. Mi ne znamo“, rekao je Rid i dodao da je „moralo da se krene od nečega“.

On je kazao i da je sastanka sa Stivensom i Inoujeom u vezi sa programom „bio jedan od najlakših koje je ikada imao“.

„Ted Stivens (bivši vojni pilot u misijama iznad Kine tokom Drugog svetskog rata) kazao je: ’Čekao sam da ovo uradim još otkad sam bio u Ratnom vazduhoplovstvu‘“, podsetio se Rid.

On je naveo da mu je tokom sastanka Stivens ispričao kako je njegov avion jednom prilikom kilometrima pratila čudna letelica nepoznatog porekla.

Rid je kazao i da niko od trojice senatora nije želeo javnu debatu u Senatu oko finansiranja programa.

„Ovo je bio takozvani crni novac“, rekao je Rid.


Pročitajte OVDE šta je to zastrašujuće rekao Stiven Hoking?

Izvor: Tanjug

Bonus video
Američka Vlada pušta u javnost snimke kao što je ovaj...

preneseno sa


http://www.pravda.rs/lat/2017/12/24/tu-je-cela-flota-sve-o-pentagonovom-odeljenju-dosije-iks-o-nlo-ima-video/

 

 

 

 

 

On, je ,naveo, da, mu, je, tokom, sastanka, Stivens

 

       

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment