Subota 4 Travanj 2020
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 1148

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Adis - Blog

Radi se o tome - Moje viđenje

07 Sij 2011
(Reading time: 2 - 4 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

adis
Unutrašnjim nezadovoljstvom nakon gledanja video-a kako dječak plačom pokušava spriječiti odvođenje oca od strane nametnute sile, ali nažalost dječak im je samo do koljena.

Radi se o tome da će dijete polako potisnuti sjećanje na taj dan, ali da će ostati mržnja koju će na kraju vjerovatno pogrešno upotrijebiti i dalje u ponor potaknuti pogrešna dešavanja.

Radi se o tome da se ta dešavanja na kraju krajeva svedu, ama baš uvijek, na vjerska i religijska neslaganja, na probleme i krajnje moguće rat. Da rat dobroste čuli, a i svi još dobro znate šta je rat. Radi se o tome da svi još dobro znate ali da ste odavno počeli najbitnije stvari zaboravljati.

Kad vam komšija nema šta drugo raditi, naravno da će početi o vama tračati i baviti se vašim problemima, ili još interesantije kad mu je lakše u svojoj kući potaknuti važne probleme da bi o vašim pričao i tako njegove staviti u drugu ulogu.

Sad to samo prenesite na veliki ekran i vašom maštom uvećajte vama sigurno poznata dešavanja po komšiluku i dobiti ćete šta drugo nego planetarne probleme! A sada o svjetskim problemima utječemo i mi krenuvši od našeg neslaganja.

Radi se o tome da to nisu samo naša neslaganja, nego da je to u nama odnedavno urođeno. Sad pogledajte činjenicu da svi imate osjećaj u sebi kako je netko ili neki narod zao, kako je to sve pogrešno.

Ali čovječe pa nitko drugi nego mi,shvati to jednom da ovaj neki lik što ostavlja ove komentare, da to možeš biti ti. Da si ti upravo taj što dalje širi nacionalizam, mržnju i ovo nešto gdje nitko nije sretan a tu nesreću nemogu da ti ovdje napišem u jednoj riječi ili rečenici, nego eto samo pogledaj u svoj zid i mozak će ti početi pričati. Halo čovječe pa ako nisi ti taj, onda je on, ali on opet nije nitko drugi nego mi. On je taj što ima dvije ruke, dvije noge , on je taj što mu srce kuca kao naše.Radi se o tome da je on čovjek kao i mi, a sa tim i mi ulazimo u ovu problematiku zvanu život, takozvanu današnji život. Eto upravo se ti nemožeš kontrolisati da neostaviš neku lošu misao, da nekažeš nekom nešto loše ili da to barem neučiniš misleći da nitko neće saznati. Ali znaš šta, kako da to uradi onaj što je na obaraču, onaj iz početka priče što je odveo oca djetetu koje je prije nekoliko mjeseci prvi put u životu potrčalo a jučer je trčalo za svojim ocem, možda i posljedni put da za ocem trči! Šta je sad, žao ti djeteta??? Taj lik što je na obaraču do jučer je bio ti, do jučer je isto bio pun mržnje prema sebi a i svima ostalima. Samo danas taj lik se izborio za nešto.Izborio se za to da odlučiva hoće li dati djetetu šansu da opet potrči za voljenim ocem. Ja mislim da mu neće dati šansu jer je vjerovatno i tom liku netko u prošlosti oduzeo sličnu mogućnost!!! A ti žali sebe pa se ovo nikom neće desiti. Nego ti što čitaš, šta je, šta si čovječe blehno, nema stari više. Ako si razumio, razumio si i tačka.Ahh evo za kraj da napišem kraj, jer me inače profesorica neće ocjeniti.Radi se o tome da sam ja nešto uradio, evo ja sam pokušao i dao sam nama smjernice. Naravno i prije mene mnogi su ukazivali putokaze, a ima i onaj jedan pravi put. Radi se o tome da sam ja već sit naših predrasuda, i da sam već preduhitrio vaše ružne komentare. A o pohvalama i učincima ove priče hmm neću da vam kažem, jer kažu da se želja neće ostvariti ako je na glas kažeš. Vi naravno kontrolišete moju želju, i prenesite je drugima slobodno. Zasad čovječe tebi Peace, a jednog dana možda uspijem to i svima nama reći. Uglavnom radi se o ovome svemu inače se neće raditi jednog dana ni o čemu...

 

adis, draganović, blog


Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno