Subota 20 Listopad 2018

Pretraga

Blogovi

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Prirodne znanosti

I kod nas se očekuju padaline i poplave u skorijoj budućnosti

21 Sij 2011

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
Vietname

STRUČNJACI Europske unije najavljuju velike poplave i dramatično povećanje padavina u Srbiji u sljedećih 20 godina.

Šefica odsjeka za klimatske promjene u srpskom Ministarstvu životne sredine Danijela Božanić je kazala da su klimatolozi Europske unije najavili da će u sljedećih 20 godina područje Srbije biti najviše pogođeno velikim kišama i poplavama. Količina padalina će svake godine biti veća za 10 posto, a stanovnike ugroženih područja očekuju infekcije u nedostatak hrane, piše Press.

Sve su to posljedice klimatskih promjena u svijetu, a Balkan će biti jedan od najugroženijih. "Što se tiče Europe, postoji procjena da Balkan spada među regije koje će biti najviše ugroženi što se tiče padalina i poplava", kazala je Božanić i dodala kako su to procjene na temelju podataka iz prošlosti i najavljene

vremenske prognoze za sljedeće godine. Upozorava da u posljednjih 10 godina poplave nisu pogodile Srbiju samo dvije godine te će se one sigurno ponavljati i u budućnosti.

Budući da smo mi tu na koji kilometar od prognoza, postoji velika vjerojatnost i to da se i kod nas mogu očekivati slične nepogode. Nadam se samo da će nasipi uspjeti ipak zadržati veći dio tih voda koje su nam najavljene.

 

izvor: index.hr

prijete, nam, poplave, prirodne, prijetnje

WMD hosting

wmd dno

Registracija

Zahvaljujemo Vam na registraciji!