Ponedjeljak 10 Prosinac 2018

Pretraga

Blogovi

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Drevna povijest.Drugo mišljenje?

01 Pro 2015

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna

mishel telinger

Tellinger je istražujući drevnu povijest otkrio elemente tehnologije koja je koristila zvuk.


Michael Tellinger prije nekoliko je mjeseci posjetio Zagreb i Opatiju kao dio predavačke karavane uz Uvarova i Osmanagića, a tada je svojim nastupom i vrlo intrigantnim tvrdnjama oduševio sve prisutne. Autor knjige ‘Ubuntu – Kontribucionizam’ koja je i kod nas dosegla solidan uspjeh večeras je gost Krešimira Mišaka u novom izdanju emisije ‘Na rubu znanosti’ s temom poveznice zvuka i tehnologije.

Opširnije...

Hazarsko Kraljestvo

14 Velj 2015
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

hazarsko kraljestvo

          

VELIKO OTKRIĆEPronađen glavni grad hazarskog kraljevstva
Nakon devet godina radova, arheolozi su na obalama Kaspijskog jezera pronašli davno izgubljen glavni grad Hazara, koji su svojedobno vladali južnim dijelom Rusije.


"Ovo je veliko otkriće", rekao je organizator ekspedicije Dmitrij Vasiljev s Astrahanskog državnog sveučilišta nakon povratka s nalazišta u blizini sela Samosdelka na obali Kaspijskoga jezera.

Opširnije...

ČUDOVIŠTE KASPIJSKOG MORA

14 Lip 2011
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
ekranoplan1Leteći na visini od 3 metra brzinom od 500 km/h, ekranoplan Lun mogao je preko 2000 kilometara prevesti čak 900 vojnika
U vrijeme Hladnog rata Sjedinjene Američke Države i Sovjetski Savez natjecale su se tko će imati više i smrtonosnije oružje. Svaka je strana imala svoje skrivene adute, no Sovjeti su jednim strojem izazivali strah i trepet kod Amerikanaca.

Opširnije...

BRITANSKI RAKETOPLAN

24 Svi 2011
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
  ScreenShot007  Britanci sve bliže lansiranju svog komercijalnog raketoplana
Britanski raketoplan Skylon, jednofazna orbitalna raketa koja bi mogla polijetati i slijetati s konvencionalnih zrakoplovnih pista, dobila je ključno odobrenje, te se može nastaviti s razvojem ovog futurističkog projekta.

Opširnije...

Bombarderi jučer, danas i (možda) sutra! (luftwaffe)

01 Pro 2009
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Tijekom II. svjetskog rata zaraćene su strane intenzivirale razvoj novih tehnologija i tehničkih rješenja. Jedno od takvih rješenja koje će revolucionirati vojno, ali i civilno zrakoplovstvo, jest turbomlazni motor.

Messerschmitt, Me-262, prvi, mlazni, bombarder U prošlom smo tekstu spomenuli da su turbomlazni motori potkraj II. svjetskog rata počeli istiskivati klipne. Njihova je prednost bila više nego očita, a početni su se nedostaci vrlo brzo otklanjali. Između ostalog turbomlazni su motori omogućavali postizanje velikih brzina na velikim visinama, pa čak i probijanje zvučnog zida. Nepouzdanost i (pre)velika potrošnja bile su posljedice neiskustva u projektiranju i izradi, te su već sredinom pedesetih godina XX. stoljeća uglavnom otklonjene.

Tijekom II. svjetskog rata najveći narpedak u razvoju turbomlaznih motora, ali i aerodinamike aviona kako bi se iskoristile sve prednosti novog pogona, ostvaren je u Njemačkoj.

Opširnije...

WMD hosting

wmd dno

Registracija

Zahvaljujemo Vam na registraciji!