''Teorije'' zavjere

KATASTROFA: Objavljen je tekst Transpacifičkog sporazuma (TPP) – Prebacio je i najgora očekivanja

13 Stu 2015
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

TPPTTIP

"Ovo je još jedno u nizu poniženja demokracije, a posredno se odnosi i na nas Europljane!"

Proteklog tjedna je ministar vanjskih poslova Novog Zelanda objavio tekst TPP-a, trgovinskog sporazuma koji uključuje Sjedinjene Države i još 10 pacifičkih država - Australiju, Maleziju, Bruneje, Kanadu, Čile, Japan, Maleziju, Novi Zeland, Peru, Singapur i Vijetnam.

Tiziana Beghin, talijanska zastupnica u Europskom parlamentu iz "Pokreta pet zvjezdica" (M5S) u statusu objavljenom na Facebooku komentira TPP riječima:

"Ako su prve glasine bile alarmantne, konačni tekst sporazuma je nadišao i najcrnja predviđanja! Cilj je jasan - oni žele prodati naše zdravlje, dostojanstvo rada i brigu za očuvanje okoliša velikim korporacijama. Nova pravila globalne ekonomije utvrđena tim sporazumom će nas sahraniti. Prvo, što se tiče hrane, sporazumom proizvodnja hrane u potpunosti otvara vrata GMO-u i to zbog općeg snižavanja standarda na svim tržištima koja su do sada zabranjivala uvoz genetski modificirane hrane."

"Drugo, posljedično će doći i do povećanja korištenja fosilnih goriva. Čini se nevjerojatnim, no tekst sporazuma osigurava subvencije za tvrtke koje posluju s naftom i ugljenom! Draga planeto Zemljo, zaboravi na svoje izvore obnovljive i čiste energije!", nastavlja eurozastupnica Tiziana Beghin.

I konačno, tu je i vrlo upitna klauzula ISDS prema kojoj će se u praksi svaka tvrtka koja se bude smatrala oštećenom od strane bilo koje države moći obratiti za pomoć privatnim sudovima. To će natjerati mnoge zemlje da budu vrlo oprezne pri donošenju zakona kojim štite okoliš i naše zdravlje!

Ovo je još jedno poniženje demokracije, a posredno se odnosi i na nas Europljane, jer u stvari, TPP je predigra nakon koje slijedi TTIP, sporazum o "Transatlantskom trgovinskom i investicijskom partnerstvu".

"Vidim kako su lobisti utjecali na pregovore i naša borba protiv TTIP-a mora biti žešća nego ikada, jer se radi o našoj budućnosti", zaključuje eurozastupnica Tiziana Beghin.

Za one koji žele saznati više, ovdje je cijeli tekst sporazuma TPP.

Izvor: http://www.altermainstreaminfo.com.hr/