Ponedjeljak 18 Ožujak 2019

Pretraga

Blogovi

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Izgubljene civilizacije

Svemirski metal?

09 Pro 2017
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

  gfzhgfbdf 640x380

 

ZAPANJUJUĆA STUDIJA OTKRILA: Oružje iz brončanog doba je imalo vanzemaljsko porjeklo!

Oružje iz brončanog doba nije bilo sa ovog svijeta, bukvalno, jer su nova istraživanja otkrila da su mačevi i slična oružja iz tog doba, bili izrađeni od metala koji je pronađen u meteoritima.

Oružje na bazi metala iz brončanog doba ima visok sadržaj metala koji potiče iz svemira, potvrdili su istraživači.

Prethodne studije su pokazale da je ovo oružje u prošlosti bilo napravljeno od metala sa meteorita. Prošle godine se tvrdilo da je bodež kralja Tutankamona iskovan od vanzemaljskog metala.

Međutim, istraživači su željeli da saznaju koliko je ova praksa rasprostranjena.

Albert Jambon, iz Nacionalnog centra za znanstvena istraživanja (CNRS) u Francuskoj, proučavao je artefakte iz brončanog doba iz Egipta, Turske, Sirije i Kine koristeći rendgenski fluoroscentni spektometar – rendgenske zrake koji mogu da analiziraju kemijske kompozicije objekta bez da ga dodirnu.

Jambon je otkrio da je u svim uzorcima pronađeno meteoritski metal sa visokim sadržajem nikla, namećući pitanja da li je ovo korišćeno za sva oružja i kada je ova praksa počela.

On u svom istraživačkom radu objavljenom u “Journal of Archaeological Science“, piše: “Sadašnji rezultati upotpunjuju visokokvalitetne analize iz literature ukazujući da većina, ili svi metali , iz bronzanog doba potiču iz meteoritnog metala“.

“Sljedeći korak je da se utvrdi gde i kada se prvi put pojavilo topljenje zemaljskog čelika.“

“Studija naglašava važnost analitičkih metoda za pravilno proučavanje evolucije upotrebe metala i tehnologija obrade metala u našim ranijim kulturama.“

Zapanjujuća količina meteorskih metala pronađenih u oružju iz bronzanog doba nije slučajnost, ističe ovaj istraživač, naglašavajući da se ova studija takođe može koristiti za pružanje više informacija o formiranju Zemlje.

Ovaj rad nastavlja: “Kada se formiraju velika nebeska tela poput naše planete, skoro sav nikal se kreće ka jezgru od željeza“, koji su na kraju iskopali kovači oružja u to vreme, pre oko 5.000 godina.

preneseno sa
http://webtribune.rs/zapanjujuca-studija-otkrila-oruzje-iz-bronzanog-doba-je-imalo-vanzemaljsko-poreklo/

 

 

 

 

 

utvrdi, gde, i, kada, se, prvi, put, pojavilo, topljenje

     

WMD hosting

wmd dno