Subota 23 Ožujak 2019

Pretraga

Blogovi

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Civilna tehnologija

Zagreb centar regije za Google

10 Kol 2009
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

google.hr, google

Od sredine srpnja 2009. Google će biti službeno prisutan u Hrvatskoj – nakon lansiranja 15 lokaliziranih potrošačkih proizvoda za hrvatske korisnike, kao i oglašivačkih proizvoda za poslovne korisnike uključujući AdWords i AdSense, Google pokreće posao u Hrvatskoj sa lokalnim timom, priopćeno je iz češke podružnice te svjetske internetske kompanije... »Donijeli smo ovu odluku jer vidimo prilike u Hrvatskoj i regiji u oba područja – potrošačkih i poslovnih proizvoda,« kaže Hrabren Suknaić, Googleov regionalni menadžer za Adriatic regiju koji je već od ranije dio Google EMEA tima s fokusom na ovu regiju.

»S jedne strane postoji veliki interes lokalnih korisnika za naše proizvode te im stoga želimo pružiti korisne i inovativne aplikacije na lokalnom jeziku«, kaže Suknaić.

Dodaje da s druge strane žele pomoći hrvatskim tvrtkama kao i onima iz regije da budu prisutne te da ih se može pronaći na internetu, te im pokazati kako mogu profitirati od online marketinga, posebno u današnjem okruženju ekonomske krize.

Google je do sada u Hrvatskoj bio prisutan sa 15 potrošačkih proizvoda za lokalne korisnike uključujući Google Tražilica, iGoogle – aplikacija za kreiranje vlastite naslovnice, Gmail – besplatni email s kapacitetom od 7GB, Picasa – alat za organizaciju i dijeljenje fotografija, Blogger – alat za objavljivanje blogova ili neke od online aplikacija za uredsko poslovanje kao što su Google Dokumenti i Google Kalendar. (Hina)

WMD hosting

wmd dno