Nedjelja 24 Veljača 2019

Pretraga

Blogovi

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Brodosplit,konacno kraj agonije ili....

30 Srp 2011
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
brodovi 

AZTN: Odobren program restrukturiranja Brodosplita

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) odobrila je program restrukturiranja Brodograđevne industrije Split i Brodosplit - Brodogradilišta specijalnih objekata, izvijestili su iz Agencije.

Agencija je odobrila državnu potporu za restrukturiranje sadržanu u Programu restrukturiranja Brodograđevne industrije Split (BIS) i BSO, navodi se u priopćenju sa sjednice Vijeća Agencije.

Potpora u iznosu nešto višem od 6,6 milijardi kuna odobrena je za razdoblje od 1. ožujka 2006. do kraja 2015., a sastoji se od subvencija, državnih jamstava te otpisa i preuzimanja dugova od strane Vlade Republike Hrvatske.

Programom su utvrđeni troškovi restrukturiranja u iznosu nešto većem od 11 milijardi kuna, od čega vlastiti doprinos brodogradilišta, odnosno investitora - tvrtke DIV Samobor - iznosi 4,4 milijarde kuna ili 40 posto, navodi se u priopćenju.

Najkasnije u roku od godine dana od dana potpisivanja privatizacijskog ugovora, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva u obvezi je Agenciji i Europskoj komisiji, sukladno obvezama preuzetim tijekom pregovora o članstvu u EU, dostaviti dokaz o izvršenju mjere smanjenja kapaciteta BIS-a, a sve do kraja procesa restrukturiranja dostavljati im polugodišnja i godišnja izvješća o provedbi Programa restrukturiranja i to najkasnije do 15. siječnja i 15. srpnja za prethodnih šest mjeseci.

 

 

Autor

Z.D.

Preuzeto sa

www.slobodnadalmacija.hr

 

 

 

najkasnije,u roku,od godine,dana,od dana

WMD hosting

wmd dno