Ponedjeljak 18 Veljača 2019

Pretraga

Blogovi

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Socijalni kutak

Hrt nema za plaće

01 Kol 2011

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
novac


Prazna blagajna

HRT-ovcima će zbog ovrhe kasniti plaća

Porezna uprava je zbog ovrhe ispraznila prisavsku blagajnu, pa će isplata plaća HRT-ovcima sigurno kasniti. To je do očaja dovelo sve zaposlenike, a posebno one koji su kreditno zaduženi.

Plaće na račune zaposlenika javne televizije u pravilu sjedaju do 5. u mjesecu, a u kolovozu će na račune sjesti od 8. nadalje, ovisno o prikupljenoj RTV pristojbi.

Za kašnjenje plaća "kriva" je Porezna uprava koja je sjela na račune HRT-a i ovrhom odlučila naplatiti 38,8 milijuna kuna duga iz 2002., koji je nastao uglavnom zbog neplaćanja PDV-a, piše Jutarnji list.

Spor oko duga još se vodi na Upravnom sudu. Naime, HRT se žalio jer tvrde da dugovanje prema tadašnjem zakonu ne postoji i da je u zastari, no prisavska žalba nije odgodila provedbu ovrhe.

Ovrha i naplata dugu nisu jedini financijski problemi javne televizije. HRT duguje još 77 milijuna kuna, 20 milijuna kuna glavnice i 55 milijuna kuna kamata, dug nastao između 2004. i 2008. S obzirom da su već iskoristili mogućnost reprograma, taj će dug morati platiti u 30 rata.

S druge strane, prisavska blagajna se sve teže puni. U prva tri mjeseca HRT je pokrenuo više od 53.000 ovršnih zahtjeva za neplatiše RTV pristojbe.

Preuzeto sa

www.net.hr

 

 

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Da je po mome nebi je ni dobili s obzirom na smeče od rtv programa,ovo je samo jedan od razloga vise da hrt ide u komercijalu pa neka svojim radom zasluže plaču.

Ukinija bih rtv pretplatu neka zive od svoga rada,ko bolje radi više zaradi,nema lezanja,ako vec mora postojati javna rtv kuca neka se unutar hrt-a stvori nova rtv kuca ali samo za pruzanje rtv informacija,i nista vise jedno 20-30 ljudi koji bi dobijali placu iz rtv pretplate koji nebi smila biti veca od 30 kn,a ostatak ide u komercijalu,pa neka, se i proda hrt

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 

 

 

 

Ovrha i, naplata, dugu nisu,jedini financijski, problemi

WMD hosting

wmd dno