Utorak 13 Studeni 2018

Pretraga

Blogovi

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Savjeti

coca cola

05 Kol 2014
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

coca cola

 

Koka Kola konačno priznala: Istina je, naše piće vas goji!
Prehrambena industrija davno je preuzela ideologiju marketinških kampanja duvanske industrije, kojom je svoje proizvode prikazivala manje štetnima za zdravlje nego što stvarno jesu.

 

Obe industrije razradile su čitavu mašineriju kojom su sistematski razvijale potrebu potrošača za njihovim proizvodima, čak i zavisnost. I nakon što je duvanska industrija izgubila bitku s javnošću i priznala da je pušenje štetno, sad i prehrambena industrija priznaje svoj deo krivice za epidemiju gojaznosti u razvijenim zemljama sveta.

Predsednik Koka Kole za Severnu Ameriku, Sendi Daglas, priznao je da svaki dan sam popije samo jednu Koka-Kolu, a popodne eventualno onu bez šećera.

Paradoksalno je da Daglas, koji za kompaniju radi 26 godina, priznaje da sam sebi brani da popije previše Koka-Kole zbog zdravlja, a istovremeno poziva druge da je kupe. Očito je da je Koka-Kola odlučila izmeniti svoj imidž najprozivanijega krivca za debljinu Amerikanaca jer je pre godinu dana i čelnik kompanije za Evropu, Džejms Kvinsi, priznao da uzrokuje goajzanost. Priznao je nakon što ga je novinar suočio s činjenicom da u samo jednoj limenci ima šest kocki šećera (ili vrećica koje se u kafiću dobijaju uz kafu).

- I mi moramo dati svoj doprinos u rešavanju problema gojaznosti. Decenijama uzimamo više kalorija nego što potrošimo. Zato svojim potrošačima dajemo informacije o kalorijama na ambalaži i stavljamo te informacije u reklame - izjavio je on.


preneseno sa
http://www.vesti-online.com/Vesti/Zanimljivosti/423499/Koka-Kola-konacno-priznala-Istina-je-nase-pice-vas-goji

 

 

 

 

kompaniju,radi,popije,samo,previše

WMD hosting

wmd dno

Registracija

Zahvaljujemo Vam na registraciji!