Utorak 13 Studeni 2018

Pretraga

Blogovi

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Savjeti

moda i zdravlje

18 Lip 2014
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

  štikle i zdravlje 

Što štikle zaista rade vašim stopalima
Vrtoglavo visoke potpetice vizualno čine žensku nogu vretenastijom i tanjom, ali ako pogledate stopalo kroz trodimenzionalni prikaz kostiju, možda ćete dva puta razmisliti kada se sljedeći put odlučite obujete štikle.

 

Tehnologija nazvana "pedCAT" predstavlja posebnu vrstu rendgenskog snimka koji je u Americi dobio dozvolu ministarstva medicine. Najveća razlika između ove i klasične vrste rendgena je u tome što liječnik može vidjeti stopalo u stvarnoj situaciji gdje stopalo trpi pritisak tjelesne težine.

- Dobro je poznato da visoke potpetice i uzak vrh mogu biti pogubni po stopalo. Problem koji se može pojaviti kod žena koje često nose štikle je skraćivanje i zadebljanje Ahilove tetive, zbog čega kasnije može biti poprilično bolno nositi ravnu obuću. Također, može doći do tendonitisa (upale tetiva), priklještanja živaca, čukljeva i deformiteta.

Trenutno, ako imate bol u stopalu ili zglobu, dovoljno je obaviti liječnički pregled i dvodimenzionalni rendgen. Liječnici su realistični kada je u pitanju nošenje štikli i smatraju da žene koje tvrde da nose štikle samo vikendom, svakako nose iste ponekad i tijekom tjedna jer smatraju da u njima izgledaju ljepše i ženstvenije.

- Moda će svakako pobijediti, zato smatramo da je najpametnije dozirati nošenje štikli. Nemojte ih nositi svakodnevno i poštedjet svoje stopalo nepotrebne patnje - tvrdi doktor Alan Blok.

 

preneseno sa
http://zena.blic.rs/Zdravlje/24165/Sta-stikle-zaista-rade-vasim-stopalima

 

 

 

 

 

Trenutno, ako imate bol, u stopalu ili zglobu, dovoljno je obaviti ,liječnički pregled i dvodimenzionalni

WMD hosting

wmd dno

Registracija

Zahvaljujemo Vam na registraciji!