Ponedjeljak 18 Ožujak 2019

Pretraga

Blogovi

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Boeing 747 kao hostel

05 Ožu 2009
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
Boeing 747 kao hostel

Šveđanin Oscar Dios prošle je godine došao na neobičnu ideju, da stari Boeing 747 pretvori u motel za putnike sklone jeftinijem smještaju. Njegova vizija sad se ostvarila, a avion/motel sa 25 soba i 85 ležajeva uskoro otvara svoja vrata.

Jumbo Hostel već prima rezervacije na svojim web stranicama za boravak od 15. siječnja za kada je previđeno svečano otvaranje. Soba se plaća najmanje 45 dolara po noćenju, dok deluxe sobe koštaju i do 175 dolara.

Za nešto više novca može se prespavati u kokpitu koji je jedna vrsta apartmana za mladence i jedina soba u ovom motelu koja ima svoju kupaonicu i tuš.

Svaka soba prostire se na nešto manje od dva četvorna metra, ali je Dios uspio ukloniti puno žica i kabela, pa je sada unutrašnjost nešto manje klaustrofobična, a visina stropa u sobama je oko četiri metra. Kutije za prtljagu smještene su na zidove sa strane i služe kao ormari, a sve sobe imaju besplatan bežični internet, kao i TV s ravnim ekranom.

Kat Boeinga koji je u svoje vrijeme služio kao prostor za odmor putnika i dalje će se koristiti u iste svrhe. Kabina za prvi razred pretvorena je u kafić sa 20 sjedećih mjesta i otvorena je za javnost 24 sata dnevno. Putnici smiju koristiti i izlaze za slučajeve opasnosti kako bi mogli stati na krilo aviona.

Motel se nalazi na 15 minuta šetnje od terminala zračne luke u Stockholmu do kojeg svako sedam minuta voze i shuttleovi.

Odabrao: Danijel Folnegović

Izvor:

http://www.odisej.biz

Uzrok zrakoplovnih nesreća skoro uvijek je čovjek

03 Sij 2009
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Djelomično je točno da osoblje odnosno službenici Uprave zračnog prometa nemaju dovoljno operativnog iskustva, što je objektivno uvjetovano činjenicom da se iskustvo ne stječe u školovanju i relativno niskim plaćama visoko obrazovanog osoblja u Upravi zračnog prometa, kaže Žarko Tica
Foto: Ivan JAMIČIĆ
Praksa je da konačni izvještaji, detalji o nesrećama ne dospijevaju u javnost, kaže Žarko Tica

Katastrofalne avionske nesreće ovoga ljeta u Španjolskoj, Kirgistanu i Rusiji, bezbrojna prisilna slijetanja zrakoplova u proteklih nekoliko mjeseci diljem Europe i svijeta, uzrokovana raznim incidentima, od kojih je posljednje ovotjedno otkazivanje sustava odleđivanja upravo na avionu Croatia Airinesa, kao i nepovoljna ocjena koju je američka Federalna uprava zračnog prometa (FAA) prije desetak dana dodijelila hrvatskim civilnim zrakoplovnim vlastima potaknulo je povećan interes domaće javnosti za sigurnost zračnoga prometa, ali i u mnogih pojačalo strah od letenja koji, za razliku od ostalih prijevoznih sredstava, nije nimalo rijetka pojava.

Opširnije...

WMD hosting

wmd dno