Nedjelja 24 Veljača 2019

Pretraga

Blogovi

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Lamborghinijev 'stealth' lovac od 1,1 milijun

23 Ruj 2009
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

lamborgini, stealthFrankfurtski auto sajam dosad je pokazao čitavo izobilje novih koncepata te zanimljivih i atraktivnih automobila, koncipiranih na novim tehnologijama, no za superlative u svim kategorijama, pobrinuo se talijanski Lamborghini, predstavivši svoj 1,1 milijun eura vrijedan (bez poreza) Reventon Roadster.

Ovaj superautomobil, izgleda koji graniči sa znanstvenom fantastikom, rasprodan je u tren oka, odmah nakon premijere u Frankfurtu, što je činjenica koja govori sama za sebe. Otkud početi? Osim što Reventon podsjeća na 'stelath' lovca, on pored bi-xenonskih farova ima i LED svijetla, koja služe za dnevnu vožnju, a nalaze se i sprijeda, i straga. Sve na ovom talijanskom dragulju jest jedinstveno pa tako i njegova boja, posebna mat siva, koju su proizvođači krstili nazivom 'reventon grey', a slična boja krasi i stealth mlažnjake, na kojima se koristi za skrivanje od radara...

Opširnije...

Citroen DS – «žaba» ispred vremena

22 Sij 2009
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
Nikada prije, a vrlo rijetko i poslije, pojava nekog automobila nije izazvala toliko odjeka kao daleke 1955. godine u Parizu, kada je predstavljen Citroen DS 19.

Sredinom pedesetih po cestama su se vozili kutijasti automobili, veliki izvana, mali iznutra i neudobnoga ovjesa. Novi je Citroen svojim blago zaobljenim futurističkim linijama i tehničkim inovacijama tada jednostavno bio kao iz nekog drugog svijeta. Naziv «Boginja» (franc. Deesee = DS) savršeno je pristajao neviđeno lijepom automobilu. Ipak, zbog spljoštenog izgleda, a i same zemlje porijekla, boginja je svjetsku popularnost stekla pod nadimkom «žaba».

Opširnije...

Yugo nam odlazi u povijest

21 Sij 2009
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

 
Bio je proglašavan u raznim anketama za najgori automobil XX. stoljeća, bio je predmet sprdnje i glavni lik nebrojenih viceva. Bio je neudoban, nekvalitetan, nesiguran i spor. Pa opet, vijest da se nakon punih 28 godina Yugo prestaje proizvoditi malo je koga ostavila ravnodušnim. Da, bio je nesavršen! Dapače, bio je daleko od pojma kvalitetnog automobila, ali imao je „ono nešto" i htjeli mi to priznati ili ne, postao je barem kod nas, nešto više od pukog prijevoznog sredstva, mnogima od nas prvi ulaz u svijet automobila.


Priznajte i sami, koliko nas je naučilo voziti na njemu, koliko nas je bilo ponosno kada smo kupili prvi automobil, naravno Yugo. Vozili smo ga i odjednom, nije nam se činio baš toliko nekvalitetan. Odlazak u Austriju ili Italiju u šoping, na more, na skijanje..." Najgori „ automobil na svijetu išao je kamo god mi željeli.

No, krenimo ispočetka...

 

 

Opširnije...

Cadilac One - Obama edition

19 Sij 2009
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

U Cadillacovim oklopljenim limuzinama, američki predsjednici i diplomati voze se još od davne 1919., a najnovija je već spremna da preveze Baracka Obamu na njegovo novo radno mjesto

 

Za manje od tjedan dana, Barack Obama preuzet će od Georgea W. Busha sve što ga ide. Između ostalog i novu predsjedničku limuzinu, najnoviju verziju Cadillaca One. Radi se o dodatno unaprijeđenoj inačici dosadašnjeg Cadillaca, u kojoj se vozio Bush. Običaj je da s odlaskom predsjednika s trona, u ‘mirovinu’ odlaze i njegova vozila.

Opširnije...

WMD hosting

wmd dno